Ste za en fin zajtrk, z mehkimi, puhastimi palačinkami iz konopljine in pirine moke?
Ste za en fin zajtrk, z mehkimi, puhastimi palačinkami iz konopljine in pirine moke?
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk! Enostavno in hitro pripravljene mehke in puhaste palačinke z dodano konopljino moko ali konopljinimi proteini. Svojo konopljino moko sem naročila pri Vila Natura.
Konopljina moka je odličen vir proteinov pa še ugodno vpliva na našo prebavo. V mojih mehkih slanih palačinkah, skupaj s pirino polbelo moko, poskrbi za odlično dodano aromo in bogato hranilno vrednost.
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk! Enostavno in hitro pripravljene mehke in puhaste palačinke z dodano konopljino moko ali konopljinimi proteini. Svojo konopljino moko sem naročila pri Vila Natura.
Konopljina moka je odličen vir proteinov pa še ugodno vpliva na našo prebavo. V mojih mehkih slanih palačinkah, skupaj s pirino polbelo moko, poskrbi za odlično dodano aromo in bogato hranilno vrednost.
Palačinke so noro preproste za pripravo, uporabljene pa so samo klasične sestavine. Pirino polbelo moko lahko nadomestite s pirino ali pšenično belo, lahko pa uporabite tudi polnozrnato – morda boste morali dodati malenkost tekočine več – ocenite po občutku.
Palačinke so noro preproste za pripravo, uporabljene pa so samo klasične sestavine. Pirino polbelo moko lahko nadomestite s pirino ali pšenično belo, lahko pa uporabite tudi polnozrnato – morda boste morali dodati malenkost tekočine več – ocenite po občutku.
Najboljša stvar pri palačinkah? Dodate lahko nadeve po izboru!
Jaz sem svojim dodala svežo mozzarello, šparglje, popečene na olivnem olju in česnu ter špinačo. Za piko na i in dodatek tvist pa sem dodala še granatno jabolko. Odlična kombinacija okusov, ki vas bo presenetila.
Najboljša stvar pri palačinkah? Dodate lahko nadeve po izboru!
Jaz sem svojim dodala svežo mozzarello, šparglje, popečene na olivnem olju in česnu ter špinačo. Za piko na i in dodatek tvist pa sem dodala še granatno jabolko. Odlična kombinacija okusov, ki vas bo presenetila.
Konopljine slane palačinke
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Kosilo, Malica, prigrizek
Količina 6palačink
Sestavine
Palačinke
70gbio pirine polbele moke Vila Natura
15gbio konopljine moke Vila Natura
ščepsoli
ščeppopra
1/2čajne žličkerožmarina(ali začimbe po želji)
25gbeljakov
1srednje velikojajce
10golivnega olja
110gvode ali mleka po izbiri
40gkokosovega mleka iz pločevinke
Dodatki
šparglji
1strokčesna
2jedilni žliciolivnega olja
pestsveže mlade špinače
mozzarella
granatno jabolko
Postopek
V posodi zmešajte pirino in konopljino moko, sol, poper in rožmarin.
Dodajte beljake, jajce, olje, kokosovo mleko in tekočino po izbiri (vodo ali mleko). Vse skupaj z železno metlico dobro premešajte, da nastane redka, gladka, enotna zmes.
Na nizkem do srednjem ognju segrejte ponev (ponev naj ne bo prevroča, drugače se zmes ne bo lepo razlila po ponvi). Ponev je dovolj vroča takrat, kadar se masa, po tem ko jo vlijete v ponev, lepo razlije po ponvi (v kolikor se masa ne oprime ponve ampak tekočina spolzi po površini, takrat je ponev premalo segreta).
Segreto ponev rahlo namastite, odvečno olje pa popivnajte s papirnato brisačko. Na ponev odmerite nekje 1/4 skodelice mase (50-60ml) oz. toliko, da pokrijete celotno dno. Vlito maso po ponvi enakomerno razporedite in pecite nekje 1-2 minuti na eni strani oz. tako dolgo, da je dno palačinke zlato obarvano, robovi pa rahlo zapečeni. Obrnite in pecite nekje 1 minuto na drugi strani.
Pečene palačinke odlagajte na krožnik, eno na drugo in jih vmes pokrijte s kosom alu folije (na tak način ostanejo tople, mehke in puhaste, ter se ne posušijo).
Na ponev dodajte še eno jedilno žlico olivnega olja in dodajte narezane šparglje in nasekljan česen.
Vse skupaj pražite 5-10 minut oz. tako dolgo, da so šparglji mehki in skuhani, česen pa zlato rjavo zapečen. Šparglje odstranite in na ponvi za minuto popecite mlado špinačo, da uplahne. Takoj za tem ponev odstavite z ognja.
Postrezite palačinke. Dodajte popečene šparglje s česom, špinačo, mozzarello in granatno jabolko.
KLJUČNE BESEDE ameriške palačinke, slane palačinke
Konopljine slane palačinke
Ste za en fin zajtrk, z mehkimi, puhastimi palačinkami iz konopljine in pirine moke?
Ste za en fin zajtrk, z mehkimi, puhastimi palačinkami iz konopljine in pirine moke?
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk! Enostavno in hitro pripravljene mehke in puhaste palačinke z dodano konopljino moko ali konopljinimi proteini. Svojo konopljino moko sem naročila pri Vila Natura.
Konopljina moka je odličen vir proteinov pa še ugodno vpliva na našo prebavo. V mojih mehkih slanih palačinkah, skupaj s pirino polbelo moko, poskrbi za odlično dodano aromo in bogato hranilno vrednost.
Pred vami je ideja za najboljši zajtrk! Enostavno in hitro pripravljene mehke in puhaste palačinke z dodano konopljino moko ali konopljinimi proteini. Svojo konopljino moko sem naročila pri Vila Natura.
Konopljina moka je odličen vir proteinov pa še ugodno vpliva na našo prebavo. V mojih mehkih slanih palačinkah, skupaj s pirino polbelo moko, poskrbi za odlično dodano aromo in bogato hranilno vrednost.
Palačinke so noro preproste za pripravo, uporabljene pa so samo klasične sestavine. Pirino polbelo moko lahko nadomestite s pirino ali pšenično belo, lahko pa uporabite tudi polnozrnato – morda boste morali dodati malenkost tekočine več – ocenite po občutku.
Palačinke so noro preproste za pripravo, uporabljene pa so samo klasične sestavine. Pirino polbelo moko lahko nadomestite s pirino ali pšenično belo, lahko pa uporabite tudi polnozrnato – morda boste morali dodati malenkost tekočine več – ocenite po občutku.
Najboljša stvar pri palačinkah? Dodate lahko nadeve po izboru!
Jaz sem svojim dodala svežo mozzarello, šparglje, popečene na olivnem olju in česnu ter špinačo. Za piko na i in dodatek tvist pa sem dodala še granatno jabolko. Odlična kombinacija okusov, ki vas bo presenetila.
Najboljša stvar pri palačinkah? Dodate lahko nadeve po izboru!
Jaz sem svojim dodala svežo mozzarello, šparglje, popečene na olivnem olju in česnu ter špinačo. Za piko na i in dodatek tvist pa sem dodala še granatno jabolko. Odlična kombinacija okusov, ki vas bo presenetila.
Konopljine slane palačinke
Nina ZorčičSestavine
Palačinke
Dodatki
Postopek
Preberite še: