Preprosta korenčkova torta, pripravljena v eni posodi in brez jajc ter mlečnih izdelkov!
Okusna, sladka, puhasta - preprosto božanska! Pripravljena iz mešanice dveh mok, da dobimo odlično razmerje med puhastim in sočnim biskvitom.
Torta je pripravljena iz osnovnih sestavin - pšenična ali pirina moka, sladkor po izbiri, mleko oz. rastlinski napitek po izbiri in veliko korenčka!
Vse sestavine samo zmešate v posodi, enakomerno razdelite v dva pekača in postavite v pečico - to je vse. Po pol ure peke sta biskvita pripravljena.
Nato sledi priprava kreme. Kremo lahko pripravite iz svojih najljubših sestavin, jaz pa spodaj delim en hiterr recept za preprosto kremo iz 3 sestavin.
Potrebujete kokosovo kremo za stepanje, (vegansko) belo čokolado in sladilo po izbiri. Okusna kombinacija za najbolj puhasto in rahlo kremo.
Za pripravo sem uporabila izdelke Eko Škrnicl - koda NINAZORCIC vam vedno prinese 10% popust.
Korenčkova torta
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8Kosov
Sestavine
Biskvit
200gpšenične bele moke tip 500
50gbio mandljeve moke Eko Škrnicl
1čajna žličkapecilnega praška
220gsladkorja po izbiri
2čajni žličkicimeta Eko Škrnicl
120mlolivnega olja
1čajna žličkavaniljeve arome
200gnaribanega olupljenega korenčka
Krema
300mlkokosove kreme za stepanje(znamka Soyatoo, 1 pakiranje)
150gstopljene (veganske) bele čokolade
50gsladkorja v prahu po izbiri
Posip
nasekljani oreščki
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Pripravite dva okrogla pekača premera 18 cm in ju dobro naoljite.
V posodi s pomočjo železne metlice za stepanje zmešajte pšenično in mandljevo moko, pecilni prašek, sladkor in cimet.
Dodajte rastlinsko olje, vaniljevo aromo in nariban korenček, ki ste ga prej oprali in olupili.
S pomočjo lopatice vse skupaj dobro premešajte, da nastane enotna, gosta masa. Masa se bo zdela zelo suha, ampak z mešanjem se vse sestavine povežejo v kompaktno, zelo gosto maso.
Zmes enakomerno nadevajte v pripravljena pekača in s pomočjo žlice zgladite površino. Za točno odmerjanje enake količine testa si lahko pomagate s tehtnico.
Pekača postavite v pečico in pecite 30 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pečene biskvite vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popoloma ne ohladijo, medtem pa pripravite kremo.
V večji posodi zmešajte kokosovo kremo za stepanje, stopljeno in ohlajeno belo čokolado in sladkor v prahu po izbiri. S pomočjo ročnega mešalnika vse skupaj stepanjte na srednji do višji hitrosti, dokler ne nastane gladka in puhasta krema.
Kremo postavite v hladilnik za vsaj 30. minut, medtem pa se bo tudi biskvit ohladil. Kreme ne mažite na topel biskvit, ker se bo stopila.
Ohlajeno kremo premažite po ohlajenem biskvitu. Na vrh dodajte še drug biskvit in tudi tistega premažite s kremo. Po želji lahko kremo premažete tudi okoli torte.
Posujte z malo nasekljanih oreškov in postrezite.
KLJUČNE BESEDE korenčkova torta, veganska sladica, veganska torta
Korenčkova torta
Preprosta korenčkova torta, pripravljena v eni posodi in brez jajc ter mlečnih izdelkov!
Okusna, sladka, puhasta - preprosto božanska! Pripravljena iz mešanice dveh mok, da dobimo odlično razmerje med puhastim in sočnim biskvitom.
Torta je pripravljena iz osnovnih sestavin - pšenična ali pirina moka, sladkor po izbiri, mleko oz. rastlinski napitek po izbiri in veliko korenčka!
Vse sestavine samo zmešate v posodi, enakomerno razdelite v dva pekača in postavite v pečico - to je vse. Po pol ure peke sta biskvita pripravljena.
Nato sledi priprava kreme. Kremo lahko pripravite iz svojih najljubših sestavin, jaz pa spodaj delim en hiterr recept za preprosto kremo iz 3 sestavin.
Potrebujete kokosovo kremo za stepanje, (vegansko) belo čokolado in sladilo po izbiri. Okusna kombinacija za najbolj puhasto in rahlo kremo.
Za pripravo sem uporabila izdelke Eko Škrnicl - koda NINAZORCIC vam vedno prinese 10% popust.
Korenčkova torta
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Krema
Posip
Postopek
Preberite še: