Odlična ideja za res hitro pripravljeno božansko kosilo, ki bo navdušilo vse! Moj curry je noro kremast, rahlo sladek s kančkom pekočega čilija in z ogromno odličnega kokosovega mleka.
Za pripravo potrebujete klasične sestavine za pripravo curry omake. Za najboljši curry je pomembna pravilna izbira sestavin in odlična curry mešanica. Jaz uporabljam kar curry mešanico od Eko Škrnicl, ki je odlična za pripravo raznoraznih receptov.
Poleg kokosovega mleka pa sem za dodatno aromo dodala še sesekljan paradižnik, kumino, koriander in čili, za več vlaknin in beljakovin pa še cvetačo in čičeriko.
Recept je zelo preprost in pripravljen zelo hitro. Vse sestavine postopoma in po korakih zmešate v eno večjo ponev ali lonec in kuhate, dokler se vsi okusi ne povežejo, zelenjava pa skuha.
Tovrstna kosila, kot je curry, je izjemno preprosto pripravljati, saj so narejena hitro in preprosto, hrano pa lahko vmes poskusite in po okusu dodajate začimbe in druge dodatke. Prav tako ni potrebno dolgo kuhanje, saj kuhate samo toliko, da se vse zmehča in poveže. Celotno kosilo imate tako pripravljeno v manj kot 40 minutah!
Iz omenjenih količin nastane več porcij, kar pomeni, da lahko kosilo pripravite za celo družino ali pa odvečne porcije shranite v neprodušno zaprte posode v hladilniku in jih uživate v prihodnjih dneh.
Čičeriko in curry mešanico začimb sem zopet naročila pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC vedno prinese 10% popust.
Najboljši kremast curry s kokosovim mlekom in čičeriko
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 5porcij
Sestavine
Curry
3jedilne žlicekvalitetnega olivnega olja
1srednje velikardeča čebula ali 2 šalotki(narezana na manjše kocke)
2strokačesna(spasiran ali drobno nasekljan)
3jedilne žlicecurry mešanice začimb Eko Škrnicl
½čajne žličkemlete kumine
½čajne žličkekoriandra
½čajne žličkečilija(opcijsko, če ne marate pekoče hrane ta korak izpustite)
V kolikor za recept ne boste uporabili konzervirane čičerike, morate surovo čičeriko najprej namakati v hladni vodi vsaj 8 ur ali najbolje kar čez noč.
Namočeno čičeriko odcedite in sperite in kuhajte v velikem loncu z veliko količino vode.
Kuhajte na srednjem ognju 30-45 minut oz. dokler se čičerika ne skuha in zmehča. Med kuhanjem se bo na vrhu nabirala pena, ki jo odstranite in po potrebi dodajte med kuhanjem še dodatno novo.
Ko je čičerika skuhana in zmehčana jo odcedite in pustite v cedilu, medtem pa pripravite curry.
V večji ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje.
Dodajte nasekljano čebulo in česen, curry, kumino, koriander in čili.
Med rednim mešanjem pražite pet minut, da se čebula zmehča.
Dodajte odcejeno čičeriko, kokosovo mleko, sesekljan paradižnik in sol. Premešajte in pustite, da zavre.
Med vretjem se bo curry zgostil, zato dodajte vodo ali kokosovo "mleko" oz.
napitek in premešajte. Nato dodajte še kokosov sladkor in cvetačo. Premešajte in pokrijte. Na srednjem ognju med rahlim vretjem kuhajte še 10 - 15 minut, da se cvetača skuha, vsi okusi pa lepo povežejo.
Po kuhanju curry poskusite in po želji dodajte več soli/kokosovega mleka, in postrezite z rižem.
KLJUČNE BESEDE curry, veganski curry, vegansko kosilo
Najboljši kremast curry s kokosovim mlekom in čičeriko
Odlična ideja za res hitro pripravljeno božansko kosilo, ki bo navdušilo vse! Moj curry je noro kremast, rahlo sladek s kančkom pekočega čilija in z ogromno odličnega kokosovega mleka.
Za pripravo potrebujete klasične sestavine za pripravo curry omake. Za najboljši curry je pomembna pravilna izbira sestavin in odlična curry mešanica. Jaz uporabljam kar curry mešanico od Eko Škrnicl, ki je odlična za pripravo raznoraznih receptov.
Poleg kokosovega mleka pa sem za dodatno aromo dodala še sesekljan paradižnik, kumino, koriander in čili, za več vlaknin in beljakovin pa še cvetačo in čičeriko.
Recept je zelo preprost in pripravljen zelo hitro. Vse sestavine postopoma in po korakih zmešate v eno večjo ponev ali lonec in kuhate, dokler se vsi okusi ne povežejo, zelenjava pa skuha.
Tovrstna kosila, kot je curry, je izjemno preprosto pripravljati, saj so narejena hitro in preprosto, hrano pa lahko vmes poskusite in po okusu dodajate začimbe in druge dodatke. Prav tako ni potrebno dolgo kuhanje, saj kuhate samo toliko, da se vse zmehča in poveže. Celotno kosilo imate tako pripravljeno v manj kot 40 minutah!
Iz omenjenih količin nastane več porcij, kar pomeni, da lahko kosilo pripravite za celo družino ali pa odvečne porcije shranite v neprodušno zaprte posode v hladilniku in jih uživate v prihodnjih dneh.
Čičeriko in curry mešanico začimb sem zopet naročila pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC vedno prinese 10% popust.
Najboljši kremast curry s kokosovim mlekom in čičeriko
Nina ZorčičSestavine
Curry
Priloga
Postopek
Preberite še: