Tokrat pa malo drugačna ideja za juho: sladka osnova in zraven še tofu, na malo bolj sladek način s sladko papriko, ki spominja na popečeno dimljeno meso.
Meni božanska kombinacija in upam, da jo boste poskusili tudi vi.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za juhe – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Krompirjeva juha s sladkim tofujem
Nina Zorčič
Čas priprave 10 minutesmins
Čas peke 30 minutesmins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Krompirjeva juha
½manjše zelene zelene, narezana na manjše koščke
1čebula, drobno nasekljana
olivno olje
2jžmoke
250gsmetane ali ovsene kreme za kuhanje
250gnavadnega mleka, ovsenega napitka oz. “mleka” (ali drug rastlinski napitek)
400mlzelenjavne jušne osnove
1čžsladke paprike
¼čžmuškatnega oreščka
sol, poper po okusu
450gkrompirja, narezanega na manjše kocke
pest naribane mozzarelle ali (veganskega) sira
Popečen sladek tofu
olivno olje
200gdimljenega tofuja, narezanega na čim manjše kocke
1jžsladke paprike
ščep soli
2jžjavorjevega sirupa
Postopek
Zeleno in čebulo drobno narežite. Popražite na olivnem olju in posujte z moko. Premešajte.
Zalijte s kremo za kuhanje, mlekom in jušno osnovo, dodajte začimbe ter krompir, narezan na majhne koščke.
Premešajte in kuhajte na srednjem ognju vsaj 20-30 minut, da se krompir popolnoma skuha.
Ko je krompir mehek dodajte še nariban sir in ob mešanju kuhajte še par minut, da se stopi. Po potrebi postrezite juho kar tako, ali pa jo zblendajte.
Vmes pripravite tofu. Na segretem olivnem olju popražite majhne kockice tofuja. Začinite s papriko, soljo in javorjevim sirupom.
Premešajte in pražite toliko časa, da se tofu zlato zapeče.
Juho postrezite s popečenim tofujem in toast kruhki, popečenimi na veganskem maslu ali olju. Posujte z mlado čebulo ali peteršiljem.
KLJUČNE BESEDE juha, juha s tofujem, kremasta juha, kremna juha, krompirjeva juha, najboljša krompirjeva juha, veganska juha
Krompirjeva juha s sladkim tofujem
Noro kremna krompirjeva juha s sladkim tofujem.
Tokrat pa malo drugačna ideja za juho: sladka osnova in zraven še tofu, na malo bolj sladek način s sladko papriko, ki spominja na popečeno dimljeno meso.
Meni božanska kombinacija in upam, da jo boste poskusili tudi vi.
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za juhe – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Krompirjeva juha s sladkim tofujem
Nina ZorčičSestavine
Krompirjeva juha
Popečen sladek tofu
Postopek
Preberite še: