Mehki, puhasti masleni vaniljevi masini s hrustljavim drobljencem in sočno jagodno marmelado v sredici.
Pripravljeni preprosto in preverjeno vedno uspejo! Odlični kot sladica ali sladek prigrizek za poletna druženja in piknike.
Ste pripravljeni na XXL palačinko?
Za vas imam noro preprost recept za ogromno napihnjeno palačinko, znano po imenu “Dutch Baby”!
Ta “napihnjena” palačinka je pripravljena noro preprosto! Vse sestavine lahko zmešate kar v smoothie blenderju, spečete pa v ponvi kar v pečici! Ni potrebno obračati vsake palačinke posebaj ampak preprosto naredite eno veliko palačinko!
Priprava je klasična, kot za vse mafine, razlika je samo v dodatkih. Tokrat sem pred peko po vrhu mase dodala še žlico marmelade, vse skupaj pa posula z božanskim maslenim drobljencem, ki je po peki noro hrustljav – kot slastni piškotki, nadrobljeni po vrhu mehkega in puhastega mafina. Ko ugriznete, pa se vse skupaj stopi v ustih, v sredici pa vas preseneti še jagodna marmelada. BOŽANSKO!
Tale XXL palačinka je po teksturi malo drugačna od tistih klasičnih. Vse sestavine se zmešajo v mešalniku ali smoothie blenderju in prelijejo v vročo ponev (ali pekač, v kolikor ponve nimate). Nastane torej enag ogromna palačinka in ne več manjših.
Med peko palačinka močno naraste kar čez robove posode, kmalu po peki pa na sobni temperaturi malenkost upade. Zaradi takšnega načina peke palačinka na koncu ni puhasta ampak spominja bolj na šmorn oz. puding po teksturi.
Priprava je preprosta, uporabljene so klasične sestavine. Kljub temu pa vedno ponudim nekaj alternativ: namesto jagod in jagodne marmelade lahko uporabite sadje in marmelado po izbiri. Meni osebno s to masleno vaniljevo kombinacijo najbolj ede jagoda, lahko pa eksperimentirate – javite se v komentar, v kolikor boste pogruntali še boljšo kombinacijo!
Na blogu imam že kar nekaj receptov za kolačke (sadne, čokoladne, veganske, brezglutenske itd.) – vse si lahko pogledate tukaj.
Po vrhu mafinov v drobljenec dodamo hrustljave dodatke – uporabite lahko granolo, ovsene kosmiče, mueslije, mandljeve lističe – skratka, karkoli hrustljavega, kar imate na zalogi.
Uporabila sem maslo Pomurskih mlekarn – z njihovimi masli sem izredno zadovoljna, saj uspejo v vseh sladicah, dodajo odličen nežen maslen okus in recepti s temi masli vedno uspejo.
Palačinka je res preprosta in narejena v treh korakih. Tako preprosta da vedno uspe vsem!
Posebnih zamenjav ni, ker sem že v osnovi uporabila osnovne sestavine, lahko pa se igrate z dodatki in ji dodate karkoli želite! Nekaj predlogov vas čaka spodaj v receptu.
Mafini s hrustljavim drobljencem in jagodno marmelado
60ghladnega Ljutomerskega masla Pomurske mlekarne, narezanega na majhne kocke
Dodatki
sladoled
sveže jagode
granola
čokoladne kapljice
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
V manjši skodelici zmešajte jagodno marmelado in limonin sok. Postavite na stran.
V večji posodi s pomočjo metlice za stepanje zmešajte stopljeno maslo, sladkor, mleko, jajci in vaniljevo pasto. V maso presejte moko, pecilni prašek in sol. Premešajte samo toliko, da dobite enotno gosto maso brez grudic.
V ločeni posodi zmešajte granole ali drug hrustljav dodatek po izbiri, moko, rjavi sladkor ter hladno maslo. Z rokami vse pregnetite in zmešajte, da dobite vlažnemu pesku podobo zmes.
Pekač za mafine obložite s papirčki za peko. Vsak modelček napolnite skoraj do roba (porabite vso maso). Na vrh mase dodajte 1 čajno žličko marmelade in po vrhu bogato posujte z drobljencem. Porabite ves drobljenec. V kolikor vam ostane kaj marmelade jo lahko pokapate po vrhu.
Postavite v segreto pečico in pecite 25-28 minut oz. toliko časa, da je biskvit popolnoma pečen, vrh pa zlato obarvan.
Vzemite pekač iz pečice in pustite mafine v pekaču še par minut, da se rahlo ohladijo. Nato jih prestavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se skoraj popolnoma ohladijo.
Po želji jim dodajte še kepico sladoleda in dodatno posujte z granolo.
KLJUČNE BESEDE granola mafini, mafini, mafini z granolo, mafini z jagodami, mafini z marmelado, puhasti mafini
Mafini s hrustljavim drobljencem in jagodno marmelado
Mehki, puhasti masleni vaniljevi masini s hrustljavim drobljencem in sočno jagodno marmelado v sredici.
Pripravljeni preprosto in preverjeno vedno uspejo! Odlični kot sladica ali sladek prigrizek za poletna druženja in piknike.
Ste pripravljeni na XXL palačinko?
Za vas imam noro preprost recept za ogromno napihnjeno palačinko, znano po imenu “Dutch Baby”!
Ta “napihnjena” palačinka je pripravljena noro preprosto! Vse sestavine lahko zmešate kar v smoothie blenderju, spečete pa v ponvi kar v pečici! Ni potrebno obračati vsake palačinke posebaj ampak preprosto naredite eno veliko palačinko!
Priprava je klasična, kot za vse mafine, razlika je samo v dodatkih. Tokrat sem pred peko po vrhu mase dodala še žlico marmelade, vse skupaj pa posula z božanskim maslenim drobljencem, ki je po peki noro hrustljav – kot slastni piškotki, nadrobljeni po vrhu mehkega in puhastega mafina. Ko ugriznete, pa se vse skupaj stopi v ustih, v sredici pa vas preseneti še jagodna marmelada. BOŽANSKO!
Tale XXL palačinka je po teksturi malo drugačna od tistih klasičnih. Vse sestavine se zmešajo v mešalniku ali smoothie blenderju in prelijejo v vročo ponev (ali pekač, v kolikor ponve nimate). Nastane torej enag ogromna palačinka in ne več manjših.
Med peko palačinka močno naraste kar čez robove posode, kmalu po peki pa na sobni temperaturi malenkost upade. Zaradi takšnega načina peke palačinka na koncu ni puhasta ampak spominja bolj na šmorn oz. puding po teksturi.
Priprava je preprosta, uporabljene so klasične sestavine. Kljub temu pa vedno ponudim nekaj alternativ: namesto jagod in jagodne marmelade lahko uporabite sadje in marmelado po izbiri. Meni osebno s to masleno vaniljevo kombinacijo najbolj ede jagoda, lahko pa eksperimentirate – javite se v komentar, v kolikor boste pogruntali še boljšo kombinacijo!
Na blogu imam že kar nekaj receptov za kolačke (sadne, čokoladne, veganske, brezglutenske itd.) – vse si lahko pogledate tukaj.
Po vrhu mafinov v drobljenec dodamo hrustljave dodatke – uporabite lahko granolo, ovsene kosmiče, mueslije, mandljeve lističe – skratka, karkoli hrustljavega, kar imate na zalogi.
Uporabila sem maslo Pomurskih mlekarn – z njihovimi masli sem izredno zadovoljna, saj uspejo v vseh sladicah, dodajo odličen nežen maslen okus in recepti s temi masli vedno uspejo.
Palačinka je res preprosta in narejena v treh korakih. Tako preprosta da vedno uspe vsem!
Posebnih zamenjav ni, ker sem že v osnovi uporabila osnovne sestavine, lahko pa se igrate z dodatki in ji dodate karkoli želite! Nekaj predlogov vas čaka spodaj v receptu.
Mafini s hrustljavim drobljencem in jagodno marmelado
Nina ZorčičSestavine
Mafini
Drobljenec
Dodatki
Postopek
Preberite še: