BOŽANSKE, noro sočne tofujeve kroglice v najboljši domači paradižnikovi omaki, z najbolj kremastim pire krompirjem + trik, za najboljši pire brez grudic!
Ta kombinacija okusov, jed ki spominja na čufte, je moja definicija pravega "comfort fooda".
V sodelovanju z Eko Škrnicl sem pripravila pravi nostalgičen recept. Mesne čufte so zamenjale sočne tofujeve kroglice, ki jih z nekaj začimbami spremenimo v pravo božansko kosilo.
Spodaj vas čaka tudi nekaj nasvetov, kako pripraviti najboljši pire: kuhan krompir stisnite skozi fino cedilo/sito, potem dodajte vse ostale dodatke in premešajte. krompir je tako čisto brez grudic in ni elstičen in lepljiv, ampak noro okusen in puhast. Dodajte mu še malo jogurta ali kisle smetane za ekstra kremoznost.
Na blogu pa vas čaka še ogromno receptov za kosila - najdete jih tukaj .
Tofujeve kroglice v domači paradižnikovi omaki
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Tofujeve kroglice
200gtofuja
10kosovprepečenca ali 1/2 skodelice drobtin
2jedilni žlicikvasnih kosmičev
1jedilna žlicapizza začimb
1čajna žličkaprovansalskih začimb
1čajna žličkasladke paprike
1čajna žličkačesna v prahu
1čajna žličkačebule v prahu
1jedilna žlicazmletih lanenih semen + 3 jedilne žlice vode
dodatna voda po potrebi
½čajne žličkesoli
poper po okusu
olivno olje
Paradižnikova omaka
2jedilni žliciolivnega olja
1nasekljana čebula
1nasekljan česen
1konzerva nasekljanih paradižnikovih pelatov
200mlparadižnikove mezge
1čajna žličkabazilike
1čajna žličkaorigana
1čajna žlička provansalskih začimb
1jedilna žlicasladke paprike
1jedilna žlicarjavega sladkorja
sol, poper po okusu
Krompirjev pire
3večji krompirji
2jedilni žlicigostega nesladkanega jogurta
2jedilni žlicimasla po izbiri
sol, poper po okusu
mleko po potrebi
Postopek
V blender dodajte nadrobljen tofu, nadrobljen prepečenec in vse ostale sestavine. Blendajte, da dobite enotno maso, iz katere lahko oblikujete kroglice, ki so sočne, niso pa premokre. Oblikovane morajo obdržati lepo okroglo obliko. Po potrebi dodajte več vode, če je masa presuha ali več drobtin/prepečenca, če je masa premokra. Oblikujte kroglice in jih popecite na srednjem ognju, na večji ponvi na žlici olivnega olja. Popecite na vsaki strani, da se zlato zapeče.
Odstavite in pripravite paradižnikovo omako. Na olivnem olju popražite čebulo. Dodajte česen, sol in sladkor in premešajte. Dodajte še vse druge sestavine in premešajte. Na srednjem ognju kuhajte par minut, da se omaka zgosti in okusi povežejo. Vmes po potrebi dodajte vodo in dodatno začinite. V omako vrnite mesne kroglice.
Krompir olupite in narežite na majhne kocke. Kuhajte v osoljeni vodi vsaj 10-15 minut oz. toliko časa, da se krompir popolnoma zmehča. Krompir prestavite v fino cedilo in s pomočjo silikonske lopatice krompir močno pritiskajte ob cedilo, da se vsi veliki kosi krompirja spasirajo. Na koncu dobro postrgajte še dno cedila, kjer se je nabral spasiran krompir in dobljen pire dobro premešajte. Dobiti bi morali gladko tekturo brez kakršnihkoli grudic. V krompir dodajte še vse ostale sestavine, vmes pa mešajte z metlico za stepanje. Mleko dodajajte postopoma, da dobite želeno kremoznost.
Pire postrezite z omako in kroglicami, dodajte lahko še kak svež list bazilike.
KLJUČNE BESEDE domača paradižnikova omaka, špageti v paradižnikovi omaki, tofujeve kroglice, tofujeve mesne kroglice
Tofujeve kroglice v domači paradižnikovi omaki
BOŽANSKE, noro sočne tofujeve kroglice v najboljši domači paradižnikovi omaki, z najbolj kremastim pire krompirjem + trik, za najboljši pire brez grudic!
Ta kombinacija okusov, jed ki spominja na čufte, je moja definicija pravega "comfort fooda".
V sodelovanju z Eko Škrnicl sem pripravila pravi nostalgičen recept. Mesne čufte so zamenjale sočne tofujeve kroglice, ki jih z nekaj začimbami spremenimo v pravo božansko kosilo.
Spodaj vas čaka tudi nekaj nasvetov, kako pripraviti najboljši pire: kuhan krompir stisnite skozi fino cedilo/sito, potem dodajte vse ostale dodatke in premešajte. krompir je tako čisto brez grudic in ni elstičen in lepljiv, ampak noro okusen in puhast. Dodajte mu še malo jogurta ali kisle smetane za ekstra kremoznost.
Na blogu pa vas čaka še ogromno receptov za kosila - najdete jih tukaj .
Tofujeve kroglice v domači paradižnikovi omaki
Nina ZorčičSestavine
Tofujeve kroglice
Paradižnikova omaka
Krompirjev pire
Postopek
Preberite še: