Najbolj sočni, najbolj FUDGY in najbolj okusni browniji z božanskim, naravnim arašidovim maslom.
Z največjim veseljem z vami delim moj nov najljubši recept za najbolj sočne brownije – narejeni popolnoma brez moke in masla!
Moji sočni browniji z arašidovim maslom so pripravljeni brez moke in masla – namesto tega sem dodala kar arašidovo maslo in klasičen jedilni (koruzni) škrob oz. gustin.
Zaradi tega imajo odlično, nežno arašidovo aromo, ki je v kombinaciji s temno čokolado nora! Prav tako pa so zelo sočni in “fudgy”.
Browniji ne vsebujejo moke, zato tesktura ni podobna biskvitu ali torti, ampak je bolj sočna in zbita.
Browniji so pripravljeni preprosto in brez kompliciranja.
Potrebujete dve posodi, en mešalnik in ogromno temne čokolade – klasične sestavine za popoln recept!
Pomemben korak je stepanje jajc in sladkorja – jajca stepajte vsaj 3 – 5 minut, saj s tem poskrbimo za pravo, sočno teksturo.
Posebnih zamenjav ni, saj je v receptu uporabljeno malo sestavin, vse pa so ključnega pomena.
Pomembno je, da uporabite 100% naravno arašidovo maslo, ki vsebuje samo arašide (navadne ali pražene), torej brez dodanih olj, sladkorjev in soli. Svetujem Rok’s Nut Butter, kjer vam koda NINA10 prinese še popust!
Vsi dodatki v maslih lahko vplivajo na končen rezultat sladice.
Sočni browniji z arašidovim maslom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16kock
Sestavine
180garašidovega masla
220gtemne čokolade
115gbelega sladkorja
3srednje velikajajca(sobne temperature)
1čajna žličkavaniljevega ekstrakta
40gškroba(koruzni škrob, Gustin)
15gkakava v prahu
ščepsoli
100gčokoladnih kapljic
Dekoracija
9čajnih žličkarašidovega masla
Postopek
Pečico segrejte na 165 stopinj.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici segrejte čokolado in arašidovo maslo. Ko se čokolada stopi in sestavine povežejo, odstranite z ognja in pustite, da se ohladi.
S pomočjo ročnega mešalnika v ločeni posodi stepajte sladkor in jajca vsaj 3-5 minut. Dodajte vanilijo in mešajte še vsaj 2-3 minute.
V zmes jajc dodajte čokoladno mešanico in s pomočjo silikonske lopatice nežno premešajte.
Dodajte škrob, kakav in sol in premešajte. Dodajte še čokoladne kapljice in dobro premešajte. Zmes bo zelo gosta.
Pripravljeno zmes prelijte v rahlo naoljen pekač, premera 18 cm x 18 cm, obložen s papirjem za peko in po vrhu pokapajte arašidovo maslo. S pomočjo zobotrebca razmažite arašidovo maslo po površini, da dobite vzorce podobne tistim na fotografijah.
Pazite, da ne greste z zobotrebcem pregloboko, arašidovo maslo razmažite samo po vrhu.
Pecite 20-23 minut oz. dokler niso robovi pečeni, sredica pa še vedno malo mehka oz. nepečena. Z zobotrebcem lahko preverite kako pečena je sredica. V kolikor je zobotrebec še čisto moker, potem pecite še 5 minut dlje.
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču tako dolgo, da se popolnoma ohladi.
Razrežite in postrezite.
KLJUČNE BESEDE arašidovo maslo, browniji, sočni browniji
Sočni browniji z arašidovim maslom
Sočni browniji z arašidovim maslom
Nina ZorčičSestavine
Dekoracija
Postopek
Preberite še: