Recept za najboljši začetek dneva? Piškoti za zajtrk!
Tokrat imam za vas recept za noro okusne in sočne piškote z granolo – odlični za zajtrk ali zdravo sladko malico.
Priprava je preprosta, moji granola piškoti so narejeni v samo eni posodi – brez packanja in brez kompliciranja!
Granola piškoti so odličen, hranljiv in nasiten prigrizdek, primeren tudi za zajtrk. So zelo mehki in sočni, slajeni pa so samo z datlji in medom, zato si jih lahko brez slabe vesti privoščite tudi za zajtrk.
Za pripravo mehkih piškotov za zajtrk lahko uporabite svojo najljubšo granolo – s suhim sadjem, s koščki čokolade, z oreščki itd. Napačne kombinacije ni.
Če ima granola velike koščke je najbolje, da jih pred uporabo razdrete oz. zdrobite, da se bo granola bolj enakomerno vmešala v maso za piškote.
Mehki granola piškoti za zajtrk
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 14mins
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 11piškotov
Sestavine
100gdatljev
1srednje velikojajce
60gmedu
30gkokosovega olja
100ggranole po izbiri
75glešnikove ali mandljeve moke
20gkakava v prahu
½čajne žličkepecilnega praška
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Datlje prelijte z vročo vodo in pustite stati vsaj 15 minut nato jih odcedite.
Datlje skupaj z jajcem, medom in kokosovim oljem dodajte v posodo sekljalnika oz. mešalnika in mešajte tako dolgo, da dobite dokaj gladko pasto. Če je masa pregosta dodajte par jedilnih žlic vode in poskusite ponovno. Ne dodajajte preveč vode, saj bo drugače masa preredka in ne boste mogli oblikovat piškotov.
Dodajte granolo, moko, kakav in pecilni prašek ter s pomočjo silikonske lopatice premešajte, da nastane gladka masa. Pustite stati vsaj 15 minut, da se masa zgosti.
Nato oblikujte piškote težke med 20 in 25g. Masa bo zelo gosta in lepljiva. Oblikujete lahko okrogle piškote ali pa kar kroglice. Piškoti med peko ne spreminjajo oblike. Piškote lahko oblikujete z rahlo navlaženimi rokami ali kar z manjšo zajemalko za sladoled.
Piškote odlagajte na pekač vsaj 2 cm narazen in pecite 12-14 minut.
Piškote vzemite iz pečice in pustite na pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo.
KLJUČNE BESEDE granola, piškoti, piškoti za zajtrk
Mehki granola piškoti za zajtrk
Mehki granola piškoti za zajtrk
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: