Najbolj mehka, kremna in čokoladna sladica na svetu – kremna ganache pita!
Neverjetno enostavna in narejena popolnoma brez peke in iz samo nekaj osnovnih sestavin, katere verjamem, da že imate na zalogi. Za pripravo moje ganache pite potrebujete le 6 sestavin in 15 minut časa!
Pita je sestavljena iz hrustljavega piškotnega dna in neverjetno gladke čokoladne sredice. Za piškotno dno lahko uporabite svoje najljubše piškote – uporabite lahko tudi takpne brez sladkorja ali brez glutena.
Za gladko ganache sredico pa potrebujete smetano za stepanje in vašo najljubšo temno čokolado.
Namesto smetane za stepanje lahko uporabite tudi kokosovo mleko iz pločevinke, ali pa preizkusite kar ta recept za vegansko mousse pito.
Čokoladna ganache pita
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 10kosov
Sestavine
Piškotno dno
300gpiškotov (brez sladkorja) po izbiri
115gmasla(stopljeno, ohlajeno)
2jedilni žlicismetane za stepanje(ali kokosovega mleka iz pločevinke)
1jedilna žlicakostanjevega ali cvetličnega medu
Čokoladni ganache
200gsmetane za stepanje(ali 250g kokosovega mleka iz pločevinke)
150gtemne čokolade
2čajni žličkikoruznega škroba(samo če ste v ganache dodali kokosovo mleko)
Posip
nasekljani in celi praženi lešniki
Postopek
Pekač, premera 18 cm, obložite s papirjem za peko in oblikujte dno.
V sekljalniku ali blenderju meljite piškote, dokler ne dobite grobemu pesku podobno zmes. Dodajte stopljeno in ohlajeno maslo, smetano ter žlico medu.
Premešajte in preverite teksturo. Zmes mora biti vlažna in kompaktna, da lahko z njo oblikujete dno. Po potrebi, v kolikor se zmes ne sprijema, dodajte še 1 jedilno žlico stopljenega masla.
S pripravljeno zmesjo obložite pripravljen pekač po dnu in po robovih. Postavite v zamrzovalnik za 15 minut in medtem pripravite čokoladni ganache.
Na vodni kopeli segrejte temno čokolado in smetano za stepanje (v kolikor ste namesto smetane dodali kokosovo mleko, na tej točki dodajte tudi škrob). Segrevajte tako dolgo, da se čokolada stopi in nastane kremna čokoladna zmes brez grudic. Odstavite in pustite, da se ohladi.
Ohlajeno čokoladno ganache kremo prelijte čez ohlajeno piškotno dno in postavite v hladilnik za vsaj 3 ure ali kar čez noč.
Po želji okrasite z nasekljanimi lešniki in postrezite. Hranite v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE čokoladna pita, kokosova pita, sladica brez sladkorja
Čokoladna ganache pita
Namesto smetane za stepanje lahko uporabite tudi kokosovo mleko iz pločevinke, ali pa preizkusite kar ta recept za vegansko mousse pito.
Čokoladna ganache pita
Nina ZorčičSestavine
Piškotno dno
Čokoladni ganache
Posip
Postopek
Preberite še: