Recept za malo drugačno solato, ki vas bo navdušila! To ni vaša klasična dolgočasna solata - pred vami je recept za neverjetno bogato obložen krožnik, poln svežih sestavin in božanskih kombinacij okusov.
V tej solati sem združila sladke breskve in marelice, slastno mozzarelo in slan pršut. Vse skupaj pa sem povezala z božansko polivko z rjavim maslom - NAJBOLJŠI PRELIV za takšne bogate solate!
Preliv je pripravljen neverjetno preprosto - po tem, ko pripravite in ohladite maslo vam svetujem, da vse sestavine premešajte kar v blenderju - tako se vse poveže v enotno emulzijo, dobite pa neverjetno gost in gladek preliv.
Priprava rjavega masla je izredno preprosta. Kaj je rjavo maslo? Gre za klasično maslo, ki ga segrevamo tako dolgo, da mlečni delci porjavijo, maslo pa se obarva karamelno in dobi oreškast vonj. Božansko! tako sladicam, kot tudi glavnim jedem doda neverjetno aromo in globino. Končen izgled masla je prikazan na fotografiji spodaj. Ko je maslo takšno, ga odstavite in pustite, da se ohladi.
Uporabite lahko maslo po izbiri, svetujem pa okusno in kvalitetno maslo, saj se bo to poznalo na končnem okusu preliva. V mojem rjavem maslu se največkrat znajde surovo maslo Pomurskih mlekarn.
Medtem ko se maslo hladi pa pripravite vse ostale sestavine za solato - k temu prelivu svetujem breskve, marelice, mozzarello, pršut in sveža zelišča po izboru.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za kosila: razne testenine v kremnih omakah ali zapečene testenine, lazanje, mesne jedi, jedi na žlico itd. Čakajo vas tako veganske kot mesne jedi, za vsakega se najde nekaj. Vsi recepti za kosila in večerje so tukaj. Imam pa tudi že OGROMNO receptov za božanske solate, ki še zdaleč niso dolgočasne. Najdete jih tukaj .
Osvežilna solata z breskvami, pršutom, mozzarello, baziliko in balzamično polivko z rjavim maslom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 5mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Balzamična polivka z rjavim maslom
60gstopljenega surovega masla Pomurske mlekarne
50golivnega olja
1jedilna žlicajavorjevega sirupa
1jedilna žlicabalzamičnega kisa
½jedilne žlicejabolčnega kisa
½jedilne žlicemlete gorčice
1čajna žličkatimijana/rožmarina
Solata
breskve
marelice
mini mozzarelle
pršut
sveža zelišča: bazilika, origano, timijan.
Dodatki
krekerji, kruh
Postopek
V manjšem velikem loncu na srednjem ognju segrevajte maslo, dokler ne zavre. Vmes pogosto premešajte, dokler se pena ne obarva zlato, na dnu lonca se naberejo rjave usedline in dobi maslo vonj po oreščkih. Usedline postrgajte z dna. Odstavite, dodajte olivno olje in premešajte.
Prelijte v skodelico in pustite, da se popolnoma ohladi.
V posodico blenderja ali smoothie makerja prelijte ohlajeno masleno mešanico in dodajte javorjev sirup, balzamični kis, jabolčni kis, gorčico in timijan. Zaprite in blendajte toliko časa, da se vse združi v enotno, gosto zmes, ki spominja na gost sirup.
Pripravite solato. Sadje operite. Breskve narežite na krhlje, marelice pa razpolovite. Dodajte mini mozzarelle, pretrgane na polovico in rezine pršuta.
Bogato pokapajte z balzamično polivko in okrasite s svežimi zelišči: baziliko, origanom, timijanom. Postrezite samostojno, kot prilogo ali poleg kruhka/krekerjev.
KLJUČNE BESEDE poletna solata, rjavo maslo, sladka solata, solata, solata z breskvami, solata z mozzarello
Osvežilna solata z breskvami, pršutom, mozzarello, baziliko in balzamično polivko z rjavim maslom
Recept za malo drugačno solato, ki vas bo navdušila! To ni vaša klasična dolgočasna solata - pred vami je recept za neverjetno bogato obložen krožnik, poln svežih sestavin in božanskih kombinacij okusov.
V tej solati sem združila sladke breskve in marelice, slastno mozzarelo in slan pršut. Vse skupaj pa sem povezala z božansko polivko z rjavim maslom - NAJBOLJŠI PRELIV za takšne bogate solate!
Preliv je pripravljen neverjetno preprosto - po tem, ko pripravite in ohladite maslo vam svetujem, da vse sestavine premešajte kar v blenderju - tako se vse poveže v enotno emulzijo, dobite pa neverjetno gost in gladek preliv.
Priprava rjavega masla je izredno preprosta. Kaj je rjavo maslo? Gre za klasično maslo, ki ga segrevamo tako dolgo, da mlečni delci porjavijo, maslo pa se obarva karamelno in dobi oreškast vonj. Božansko! tako sladicam, kot tudi glavnim jedem doda neverjetno aromo in globino. Končen izgled masla je prikazan na fotografiji spodaj. Ko je maslo takšno, ga odstavite in pustite, da se ohladi.
Uporabite lahko maslo po izbiri, svetujem pa okusno in kvalitetno maslo, saj se bo to poznalo na končnem okusu preliva. V mojem rjavem maslu se največkrat znajde surovo maslo Pomurskih mlekarn.
Medtem ko se maslo hladi pa pripravite vse ostale sestavine za solato - k temu prelivu svetujem breskve, marelice, mozzarello, pršut in sveža zelišča po izboru.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za kosila: razne testenine v kremnih omakah ali zapečene testenine, lazanje, mesne jedi, jedi na žlico itd. Čakajo vas tako veganske kot mesne jedi, za vsakega se najde nekaj. Vsi recepti za kosila in večerje so tukaj. Imam pa tudi že OGROMNO receptov za božanske solate, ki še zdaleč niso dolgočasne. Najdete jih tukaj .
Osvežilna solata z breskvami, pršutom, mozzarello, baziliko in balzamično polivko z rjavim maslom
Nina ZorčičSestavine
Balzamična polivka z rjavim maslom
Solata
Dodatki
Postopek
Preberite še: