Hrustljava bageta z domačim česnovim maslom in božansko paradižnikovo omako, pripravljeno v minuti! Sočna, česnova parmezanova sredica in zlato zapečena hrustljava skorja. NJAM!
Za pripravo lahko uporabite domačo ali kupljeno bageto. Jaz sem uporabila bageto z drožmi iz Zebra Patisseries, saj so izjemno okusne. Uporabite pa lahko tudi bagete za dopeko, ki jih pred pripravo specite po navodilih.
Recept je izjemno preprost in hitro pripravljen. Česnovo bageto lahko postrežete poleg narezka, poleg glavnih jedi ali kot preprost prigrizek skupaj z domačo paradižnikovo omako.
Najprej pripravimo česnovo maslo. V maslo dodajte začimbe in česen. Za bolj sladek česnov okus sem večino česna najprej popražila na ponvi, da se zlato zapeče in zmehča. Česen nato spasirajte z vilicami in vmešajte v mehko maslo. Za dodatno česnovo aromo sem dodala še dva stroka česna, ki jih drobno naribamo v maslo. Po želji, če ne marate toliko česna, lahko ta dva dodatna stroka izpustite, jih pa vseeno priporočam. Pomembni sestavini pa sta tudi riban sir in parmezan. V kombinaciji s česnovim maslom in hrustljavo bageto sta nepogrešljiva. Svetujem, da uporabite svež parmezan v kosu in ga naribate sami, saj je ta bistveno boljšega okusa kot tisti že nariban.
Priprava je preprosta - bageto narežite na 1cm debele rezine, pri tem pa bodite pozorni, da ne zarežete čisto do konca, saj mora batega ostati v enem kosu. V zareze nadevajte česnovo maslo (vidno na fotografiji spodaj levo, pred peko) in postavite v pečico. Bageto najprej popečemo zavito v alufolijo, da se maslo in parmezan stopita v kruh, kasneje pa jo odvijemo, da dobimo še hrustljavo, zlato zapečeno skorjico. Fotografija spodaj desno: pečena bageta.
Poleg bagete lahko postrežemo preostanek česnovega masla in domačo paradižnikovo omako, ki je pripravljena v samo eni minuti, a NEVERJETNO OKUSNA!
Hrustljava bageta s česnovim maslom in parmezanom
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka prigrizek
Količina 1bageta
Sestavine
Česnovo maslo
6-8strokovčesna(količino prilagodite okusu)
130gmasla sobne temperature
1čajna žličkasoli
ščeppopra
2čajni žličkiposušenega origana
2čajni žličkiposušene bazilike
1čajna žličkaposušenega peteršilja
40gribane mozzarelle
80gribanega parmezana
Bageta
hrustljava bageta
Hitra domača paradižnikova omaka
1vložena rdeča paprika
50gparadižnikove passate
1jedilna žlicaolivnega olja
1jedilna žlicaribanega parmezana
1čajna žličkapizza začimb
sol, poper
Postopek
Pečico segrejte na 205 stopinj.
V manjši ponvi (navadni ali litoželezni) segrejte 1 jedilno žlico masla.
Dodajte 6 strokov česna. Na srednji temperaturi pražite 5-10 minut oz. toliko časa, da se česen zmehča in porjavi.
Ko je česen zlato zapečen in zmehčan ga zmečkajte z vilicami, da nastane pireju podobna tekstura. Česen se ne rabi popolnoma zmehčati, lahko ostanejo večje grudice.
V manjši posodi zmešajte preostanek zmehčanega masla, zmehčan česen, vse začimbe, riban parmezan in ribano mozzarelo. Premešajte in poskusite. Dodajte še 2 drobno naribana stroka česna (ta dva dodatna stroka lahko izpustite, če se vam zdi premočno).
V bageto zarežite 1 cm debele rezine, kamor boste nadevali česnovo maslo. Bodite pozorni, da bagete ne prerežete popolnoma, saj mora ostati v enem kosu.
Bageto postavite na večji kos alufolije, s katero boste kasneje ovili celotno bageto.
Vsako zarezo v bageti bogato premažite s česnovim maslom. Porabite približno 3/4 masla, ostanek shranite.
Bageto popolnoma ovijte z alufolijo in postavite v pečico. Pecite 15 minut, nato odvijte in pecite še dodatnih 5-7 minut oz. toliko časa, da se bageta hrustljavo zapeče.
Vmes pripravite paradižnikovo omako. Vloženo papriko nasekljajte na majhne koščke. Nasekljano papriko spasirajte z vilicami, da nastane grudastemu pireju podobna zmes.
V manjši posodici zmešajte pasato, pasirano papriko, olje, parmezan in začimbe. Premešajte in poskusite, po želji dodatno začinite.
Bageto postrezite takoj po peki skupaj s paradižnikovo omako, preostankom masla in drugimi dodatki po izbiri.
KLJUČNE BESEDE bageta s česnovim maslom, česnova bageta, garlic bread, garlic loaf, hrustljava bageta
Hrustljava bageta s česnovim maslom in parmezanom
Ideja za prigrizek, ki bo NAVDUŠILA vaše goste.
Hrustljava bageta z domačim česnovim maslom in božansko paradižnikovo omako, pripravljeno v minuti! Sočna, česnova parmezanova sredica in zlato zapečena hrustljava skorja. NJAM!
Za pripravo lahko uporabite domačo ali kupljeno bageto. Jaz sem uporabila bageto z drožmi iz Zebra Patisseries, saj so izjemno okusne. Uporabite pa lahko tudi bagete za dopeko, ki jih pred pripravo specite po navodilih.
Recept je izjemno preprost in hitro pripravljen. Česnovo bageto lahko postrežete poleg narezka, poleg glavnih jedi ali kot preprost prigrizek skupaj z domačo paradižnikovo omako.
Najprej pripravimo česnovo maslo. V maslo dodajte začimbe in česen. Za bolj sladek česnov okus sem večino česna najprej popražila na ponvi, da se zlato zapeče in zmehča. Česen nato spasirajte z vilicami in vmešajte v mehko maslo. Za dodatno česnovo aromo sem dodala še dva stroka česna, ki jih drobno naribamo v maslo. Po želji, če ne marate toliko česna, lahko ta dva dodatna stroka izpustite, jih pa vseeno priporočam. Pomembni sestavini pa sta tudi riban sir in parmezan. V kombinaciji s česnovim maslom in hrustljavo bageto sta nepogrešljiva. Svetujem, da uporabite svež parmezan v kosu in ga naribate sami, saj je ta bistveno boljšega okusa kot tisti že nariban.
Priprava je preprosta - bageto narežite na 1cm debele rezine, pri tem pa bodite pozorni, da ne zarežete čisto do konca, saj mora batega ostati v enem kosu. V zareze nadevajte česnovo maslo (vidno na fotografiji spodaj levo, pred peko) in postavite v pečico. Bageto najprej popečemo zavito v alufolijo, da se maslo in parmezan stopita v kruh, kasneje pa jo odvijemo, da dobimo še hrustljavo, zlato zapečeno skorjico. Fotografija spodaj desno: pečena bageta.
Poleg bagete lahko postrežemo preostanek česnovega masla in domačo paradižnikovo omako, ki je pripravljena v samo eni minuti, a NEVERJETNO OKUSNA!
Hrustljava bageta s česnovim maslom in parmezanom
Nina ZorčičSestavine
Česnovo maslo
Bageta
Hitra domača paradižnikova omaka
Postopek
Preberite še: