Spet delim z vami ideje za piknik pogostitev, s katerimi boste navdušili svoje goste! Za vas imam ideje za božanske, preproste jedi, ki jih z nekaj preprostimi triki pripravimo čisto gurmansko.
Za vas sem pripravila recept za marinirane piščančje ražnjiče. Piščanca mariniramo v odlični Naturetini mleti gorčici, za svež dodatek pa jim dodamo še krhlje sladkega jabolka. Jed pa še dodatno popestrimo s prilogami, ki bodo vaše goste presenetile: popečeni šparglji, paradižnikova solata z mozzarello in balzamično polivko ter sveža mešana solata.
Vse jedi so pripravljene hitro in preprosto, tako da so odlične za vaš naslednji piknik.
Posebnost te gurmanske piknik pojedine se skriva v piščancu - najprej ga mariniramo v Naturetini mleti gorčici, ki doda božanski okus. Za piko na i rada dodam eno svežo, sladko sestavino. V tem primeru so to krhlji jabolk - toplo svetujem ravno to kombinacijo!
Svetujem, da piščančje ražnjiče popečete na žaru, ker jim to doda še dodatno aromo, ki je nenadomestljiva in kar diši po poletju! V kolikor žara nimate lahko ražnjiče popečete tudi na ponvi ali na žar ponvi.
V kolikor se vam mudi lahko piščanca uporabite takoj in ga marinirate samo par minut, v kolikor pa ga boste pripravili vnaprej pa svetujem, da ga marinirate vsaj par ur - tako se okusi še bolj povežejo in zablestijo.
Poleg piščanca lahko postrežete dodatke oz. priloge po okusu, nekaj mojih predlogov pa vas čaka spodaj.
Piščančji ražnjiči v medeni gorčični marinadi z jabolki + ideje za priloge
Nina Zorčič
Čas priprave 35mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Piščanec v marinadi
600gpiščančjih filejev
5jedilnih žlicmlete kamniške gorčice Natureta
2jedilni žlicimedu
1 ½čajne žličkesoli
½čajne žličkepopra
2strokačesna
ščepkajenskega popra ali čilija v prahu(po želji, lahko tudi izpustite)
Dodatki za ražnjiče
3sladka rdeča jabolka, narezana na krhlje
Dodatne ideje za pogostitev
hrustljav domač kruh ali lepinja
preprosti popečeni šparglji začinjeni s soljo in poprom, pokapani z olivnim oljem (popečeni na ponvi, v pečici ali na žaru zaviti v alufolijo)
paradižnikova solata z mini mozzarello, balzamično polivko z medom in svežo baziliko
Piščančje fileje narežite na kocke velikosti 2x2 cm. Dodajte gorčico, med, sol, poper in kajenski poper/čili (opcijsko) ter drobno nasekljan česen. Premešajte, da se marinada enakomerno razporedi po piščančjih filejih. Za še bolj intentiven okus pustite meso počivati v marinadi 1 uro v hladilniku, če se vam pa mudi pa lahko meso popečete kar takoj. Okus bo prav tako vrhunski.
Na leseno ražnjič palčko dodajte 1 kos mariniranega piščanca, nato 1 krhelj jabolka. Ponovite, dokler ne zapolnite skoraj cele palčke (svetujem izmenično dodajanje 5 kosov piščanca in 4 krhlje jabolka na eno palčko). Ponovite, dokler ne zmanjka mesa.
Ražnjiče lahko popečete na žaru ali na ponvi, za bolj intenziven okus in sočno meso pa svetujem dobro segret žar.
Ražnjiče popecite z obeh strani, da se piščanec hrustljavo zapeče, jabolka pa se bodo zmehčala.
Ražnjiče lahko postrežete s klasično prilogo (krompir, kruh), za pravo gurmansko piknik pojedino pa svetujem šparglje, popečene z olivnim oljem in začimbami, sezonsko solato s polivko po izbiri, paradižnikovo solato z mini mozzarellami, balzamično polivko in baziliko ter vložene dobrote: feferoni, popečene paprike, srebrne čebulice, kisle kumarice, gobice itd.
KLJUČNE BESEDE mariniran piščanec, marinirani piščančji ražnjiči, paradižnikova solata, pečeni šparglji, piknik, piknik ideje, piščančji ražnjiči, piščanec v gorčični marinadi
Piščančji ražnjiči v medeni gorčični marinadi z jabolki + ideje za priloge
Spet delim z vami ideje za piknik pogostitev, s katerimi boste navdušili svoje goste! Za vas imam ideje za božanske, preproste jedi, ki jih z nekaj preprostimi triki pripravimo čisto gurmansko.
Za vas sem pripravila recept za marinirane piščančje ražnjiče. Piščanca mariniramo v odlični Naturetini mleti gorčici, za svež dodatek pa jim dodamo še krhlje sladkega jabolka. Jed pa še dodatno popestrimo s prilogami, ki bodo vaše goste presenetile: popečeni šparglji, paradižnikova solata z mozzarello in balzamično polivko ter sveža mešana solata.
Vse jedi so pripravljene hitro in preprosto, tako da so odlične za vaš naslednji piknik.
Posebnost te gurmanske piknik pojedine se skriva v piščancu - najprej ga mariniramo v Naturetini mleti gorčici, ki doda božanski okus. Za piko na i rada dodam eno svežo, sladko sestavino. V tem primeru so to krhlji jabolk - toplo svetujem ravno to kombinacijo!
Svetujem, da piščančje ražnjiče popečete na žaru, ker jim to doda še dodatno aromo, ki je nenadomestljiva in kar diši po poletju! V kolikor žara nimate lahko ražnjiče popečete tudi na ponvi ali na žar ponvi.
V kolikor se vam mudi lahko piščanca uporabite takoj in ga marinirate samo par minut, v kolikor pa ga boste pripravili vnaprej pa svetujem, da ga marinirate vsaj par ur - tako se okusi še bolj povežejo in zablestijo.
Poleg piščanca lahko postrežete dodatke oz. priloge po okusu, nekaj mojih predlogov pa vas čaka spodaj.
Piščančji ražnjiči v medeni gorčični marinadi z jabolki + ideje za priloge
Nina ZorčičSestavine
Piščanec v marinadi
Dodatki za ražnjiče
Dodatne ideje za pogostitev
Postopek
Preberite še: