Božanski, puhast ovseni proteinski Mug Cake, primeren za zajtrk ali proteinsko sladico!
"Mug Cake" oz. tortica v skodelici je pripravljena zelo hitro in v samo eni posodi! Brez moke, olj in z opcijo brez dodanega sladkorja sladkorja!
Za maso potrebujete 8 sestavin in 5 minut časa. Po 2 minutah segrevanja pa vas že čaka božanska puhasta mini tortica v skodelici, polna malin in stopljenega proteinskega namaza z okusom bele čokolade.
Potrebujete le peščico sestavin - najpomembnejše med njimi so veganske beljakovine v prahu. Izberite beljakovine, ki so vam res okusne in niso preveč slajene z umetnimi aromami. Moja zadnja obsesija so veganske beljakovine od Myprotein z okusom malin in bele čokolade. S kodo NINAMYP imate vedno vsaj 35% popust!
Posebnost te tortice v skodelici? V sredici puhastega biskvita se skriva narezana čokoladica Lean Layered Bar z okusom maline in bele čokolade. Noro okusna, zunaj hrustljana in notri mehka. Neverjetno okusna in brez umetnega priokusa.
Ta Mug Cake ne vsebuje moke, saj sem namesto tega uporabila instant mlete ovsene kosmiče “Instant Oats” od Myprotein. Za pripravo "Mug Cake-a" vse sestavine samo zmešamo v skodelici in postavimo v mikrovalovno pečico. V manj kot 3 minutah imamo zajtrk oz. sladico pripravljeno!
Kot sem že omenila, uporabite beljakovine v prahu, ki so vam dobre, saj njihov okus tukaj notri prevlada. Jaz sem uporabila veganske beljakovine z okusom maline in bele čokolade (povezava do spletne trgovine zgoraj) ki že vsebujejo sladila, zato veliko dodatnega sladkorja oz. sladila nisem dodajala. Ker pa mi je všeč aroma javorjevega sirupa sem ga vseeno dodala malo v maso. Javorjev sirup lahko nadomestite z drugim tekočim sladilom (sirup brez sladkorja, agavin sirup, med).
"Mug Cake" je najboljši takoj, še topel, direktno iz pečice. Takrat je najbolj puhast in sočen, čokoladni namaz pa je še lepo stopljen.
Z dodatki se lahko, kot vedno, poigrate. Poleg oz. namesto temne čokolade lahko dodate belo čokoado v kombinaciji z nasekljanimi oreščki, jabolki itd.
Ovseni proteinski “Mug Cake” s proteinsko čokoladico in belo čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 3mins
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 2porciji
Sestavine
"Mug Cake"
115g"Instant Oats" Myprotein(povezava do izdelka zgoraj)
½čajne žličkepecilnega praška
30gveganskih vaniljevih beljakovin v prahu okus malina in bela čokolada Myprotein(povezava do izdelka zgoraj)
1čajna žličkavaniljeve paste ali ½ čajne žličje vaniljeve arome
1jedilna žlicajavorjevega sirupa(ali sirup brez sladkorja, agavin sirup, med)
160g rastlinskega napitka ali mleka
1srednje velikojajce
1proteinska ploščica Layered Bar z okusom maline in bele čokolade Myprotein(narezana na majhne kocke)
Dodatki
proteinski namaz bela čokolada Myprotein(povezava do izdelka zgoraj)
liofilizirane ali sveže maline
proteinska ploščica Layered Bar z okusom maline in bele čokolade Myprotein(povezava do izdelka zgoraj)
Postopek
V srednje veliki posodi zmešajte Instant Oats, beljakovine, pecilni prašek, vaniljevo pasto, javorjev sirup, napitek/mleko in jajce. Premešajte, da dobite gosto maso. Masa bo zelo gosta (video priprave in izgled mase vas čaka na Instagram profilu @ninazorcic).
V maso na koncu vmešajte še proteinsko ploščico, narezano na majhne kocke (manjše od 1 cm). Premešajte.
Maso nadevajte v dve skodelici ali posodici za sufle/lava cake in zgladite površino.
Posodico/skodelico postavite v mikrovalovno pečico in segrevajte na 600W 1 minuto 45 sekund. Segrevajte vsako posodico posebej. Po potrebi, če je sredica še vedno mehka oz. tekoča na otip, segrevajte še 15 sekund. Ne segrevajte predolgo, saj je potem lahko biskvit zbit.
Pečen "Mug Cake" premažite z žlico proteinskega namaza, dekorirajte z drobljenimi in celimi liofiliziranimi malinami ter dodajte par majhnih koščkov narezane proteinske ploščice.
"Mug Cake" je najboljši takoj svež, lahko ga pa pripravite tudi vnaprej in ohlajenega shranite v neprodušno zaprti posodi do naslednjega jutra. Dodatke dodajte sveže.
KLJUČNE BESEDE beljakovinski mug cake, mug cake, mug cake s čokolado, mug cake z belo čokolado, mug cake z malinami, ovseni mug cake, proteinski mug cake
Ovseni proteinski “Mug Cake” s proteinsko čokoladico in belo čokolado
Božanski, puhast ovseni proteinski Mug Cake, primeren za zajtrk ali proteinsko sladico!
"Mug Cake" oz. tortica v skodelici je pripravljena zelo hitro in v samo eni posodi! Brez moke, olj in z opcijo brez dodanega sladkorja sladkorja!
Za maso potrebujete 8 sestavin in 5 minut časa. Po 2 minutah segrevanja pa vas že čaka božanska puhasta mini tortica v skodelici, polna malin in stopljenega proteinskega namaza z okusom bele čokolade.
Potrebujete le peščico sestavin - najpomembnejše med njimi so veganske beljakovine v prahu. Izberite beljakovine, ki so vam res okusne in niso preveč slajene z umetnimi aromami. Moja zadnja obsesija so veganske beljakovine od Myprotein z okusom malin in bele čokolade. S kodo NINAMYP imate vedno vsaj 35% popust!
Posebnost te tortice v skodelici? V sredici puhastega biskvita se skriva narezana čokoladica Lean Layered Bar z okusom maline in bele čokolade. Noro okusna, zunaj hrustljana in notri mehka. Neverjetno okusna in brez umetnega priokusa.
Ta Mug Cake ne vsebuje moke, saj sem namesto tega uporabila instant mlete ovsene kosmiče “Instant Oats” od Myprotein. Za pripravo "Mug Cake-a" vse sestavine samo zmešamo v skodelici in postavimo v mikrovalovno pečico. V manj kot 3 minutah imamo zajtrk oz. sladico pripravljeno!
Kot sem že omenila, uporabite beljakovine v prahu, ki so vam dobre, saj njihov okus tukaj notri prevlada. Jaz sem uporabila veganske beljakovine z okusom maline in bele čokolade (povezava do spletne trgovine zgoraj) ki že vsebujejo sladila, zato veliko dodatnega sladkorja oz. sladila nisem dodajala. Ker pa mi je všeč aroma javorjevega sirupa sem ga vseeno dodala malo v maso. Javorjev sirup lahko nadomestite z drugim tekočim sladilom (sirup brez sladkorja, agavin sirup, med).
Pečen "Mug Cake" na koncu premažemo s proteinskim namazom bela čokolada od Myprotein - božansko! Pro tip: če ga malo segrejete je še bolj tekoč in služi kot preliv. Ne pozabite - na Myprotein spletni strani vam koda NINAMYP prinese vsaj 35% popust!
"Mug Cake" je najboljši takoj, še topel, direktno iz pečice. Takrat je najbolj puhast in sočen, čokoladni namaz pa je še lepo stopljen.
Z dodatki se lahko, kot vedno, poigrate. Poleg oz. namesto temne čokolade lahko dodate belo čokoado v kombinaciji z nasekljanimi oreščki, jabolki itd.
Ovseni proteinski “Mug Cake” s proteinsko čokoladico in belo čokolado
Nina ZorčičSestavine
"Mug Cake"
Dodatki
Postopek
Preberite še: