Priprava je res preprosta: trdo kuhana jajca olupite, preprežite na polovico in odstranite rumenjake. Rumenjake v ločeni posodi zmešajte z vsemi ostalimi sestavinami in kremo z pomočjo žličke ali dekorirne vrečke zadevajte v beljak. Prelijte z božansko masleno polivko in postrezite.
Svetujem, da dodajate kislo smetano k rumenjakom postopoma. Sproti premešajte in preverite konsistenco kreme. Krema mora biti gosta in mazljiva, ne sme pa biti pretekoča, saj boste drugače težko nadevali jajčka.
Pri masleni polivki najprej pripravimo rjavo maslo - gre za navadno maslo, ki ga v ponvi pražimo/palimo toliko časa, da porjavi in dobi oreščkasto aromo, vonj. Rjavo maslo je bistveno bolj polno okusa in aromatično kot navadno stopljeno maslo, zato je za ta recept nujno.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za prigrizke, narezke in kosila. Prigrizke in ideje za pogostitev najdete tukaj . Vsi recepti za kosila in večerje pa so tukaj.
Polnjena jajčka “Deviled egg”
Nina Zorčič
Čas priprave 35mins
Čas peke 9mins
Vrsta obroka prigrizek
Količina 12polnjenih jajčk
Sestavine
Masleni preliv
35gmasla
50golivnega olja
1čajna žličkaostre rdeče paprike
nasekljana sveža zelišča
Jajca
6srednje velikihjajc
2jedilni žlicikisle smetane(dodajajte postopoma)
1strokčesna(drobno nasekljan)
sok2 rezinlimone
sol, poper po okusu
2čajni žličkigorčice
1čajna žličkamajoneze
Postopek
Pripravite masleni preliv z rjavim maslom. V večji ponvi na srednjem ognju segrevajte maslo toliko časa, da se stopi in obarva zlato rjavo. Ko se na dnu ponve naberejo rjavi koščki jih s kuhalnico postrgajte in premešajte. Med praženjem masla redno mešajte, dokler ne dobite zlate barve in vonja praženih oreščkov.
Ugasnite ogenj in dodajte olivno olje ter ostro papriko. Premešajte in odstavite. Prelijte v skodelico in pustite, da se ohladi.
V večjem loncu skuhajte jajca. Ko voda zavre kuhajte vsaj 8 minut oz. toliko časa, da so jajca trdo kuhana.
Kuhana jajca prestavite v ledeno vodo in jih olupite. Jajca po dolžini prerežite na polovico in rumenjake s čajno žličko previdno ločite od beljaka.
Rumenjake nadevajte v ločeno skledo. Dodajte jim kislo smetano, česen, sok limone, sol in poper po okusu, gorčico in majonezo. S pomočjo vilic vse skupaj spasirajte, da dobite gladko maso brez večjih grudic. Svetujem, da dodajate kislo smetano k rumenjakom postopoma. Sproti premešajte in preverite konsistenco kreme. Krema mora biti gosta in mazljiva, ne sme pa biti pretekoča, saj boste drugače težko nadevali jajčka.
Maso nadevajte v vrečko za dekoriranje z dekorirnim nastavkom (maso lahko nadevate na beljake tudi kar z žlico) in napolnite luknjo beljakov, kjer je bil prej rumenjak.
Ohlajeni masleni mešanici primešajte sveža zelišča, nato pa jajčka pokapajte z maslenim prelivom.
KLJUČNE BESEDE deviled egg, hrustljav prigrizek, polnjena jajčka, velikonočna jajčka
Polnjena jajčka “Deviled egg”
Pred vami je odlična ideja za velikonočni prigrizek ali prigrizek, ki bo popestril čisto vsak narezek ali druženje.
Polnjena jajčka oz. "Deviled Eggs" so beljaki, polnjeni z rumenjakovo kremo z gorčico, limoninim sokom, kislo smetano in začimbami.
Ta prigrizek je pripravljen noro preprosto in zelo hitro. Odlična ideja tudi, kadar morate porabiti veliko jajc in ne veste, kako bi jih pripravili. Odlična ideja za uporabitev odvečnih pirhov je tudi moja gurmanska francoska solata s pečenim krompirjem, oreščki in lažjim majoneznim prelivom.
Priprava je res preprosta: trdo kuhana jajca olupite, preprežite na polovico in odstranite rumenjake. Rumenjake v ločeni posodi zmešajte z vsemi ostalimi sestavinami in kremo z pomočjo žličke ali dekorirne vrečke zadevajte v beljak. Prelijte z božansko masleno polivko in postrezite.
Svetujem, da dodajate kislo smetano k rumenjakom postopoma. Sproti premešajte in preverite konsistenco kreme. Krema mora biti gosta in mazljiva, ne sme pa biti pretekoča, saj boste drugače težko nadevali jajčka.
Pri masleni polivki najprej pripravimo rjavo maslo - gre za navadno maslo, ki ga v ponvi pražimo/palimo toliko časa, da porjavi in dobi oreščkasto aromo, vonj. Rjavo maslo je bistveno bolj polno okusa in aromatično kot navadno stopljeno maslo, zato je za ta recept nujno.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za prigrizke, narezke in kosila. Prigrizke in ideje za pogostitev najdete tukaj . Vsi recepti za kosila in večerje pa so tukaj.
Polnjena jajčka “Deviled egg”
Nina ZorčičSestavine
Masleni preliv
Jajca
Postopek
Preberite še: