Danes z vami delimo mojo različico viralnih “Turkish Eggs”!
Svež jogurt s česnom, domača poširana jajčka in božansko začinjeno maslo s pečeno papriko. Kako njami kombinacija!
V naši verziji zajtrka se znajde še slastna Natureta pečena paprika, ki poskrbi za dodatno svežino. V začinjeno maslo pa sem dodala še malo paradižnikovega koncentrata, tako je ta jed res noro aromatična!
P.S. trik je v tem, da jajce najprej precedite skozi sito, tako odvečen beljak odteče in se poširano jajce res lepo skuha!
To je le eden izmed ogromno božanskih receptov za zajtrke, ki sem jih za vas pripravila. Vse recepte najdete tukaj.
"Turkish Eggs" malo drugače
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 2porciji
Sestavine
Jogurt
500ggrškega jogurta
2stroka česna, drobno nasekljana
1jedilna žlicaposušenega kopra (ali svežega, v kolikor ga imate)
1jedilna žlicalimoninega soka
Začinjeno maslo s papriko
80gmasla
1jedilna žlicasladke rdeče paprike v prahu
1čajna žličkaostre rdeče paprike ali čilija
¼čajne žličkekumine
2jedilni žliciparadižnikovega koncentrata
2jedilni žliciolivnega olja
2pečeni papriki Natureta
Poširana jajca
3jedilne žlicejabolčnega kisa
4srednje velikajajca
Dodatki
sveža bazilika, nasekljana
koper
popečeni kruhki
Postopek
Vse sestavine za jogurt zmešajte v skledici in postavite na stran na sobno temperaturo.
V ponvi stopite maslo, ko zavre dodajte začimbe in premešajte. Pražite par minut nato dodajte paradižnikov koncentrat in ponovno premešajte. Kuhajte par minut nato dodajte pečeno papriko, narezano na trakce. Premešajte, zalijte z oljem in odstavite.
Na visokem ognju zavrite lonec z večjo količino vode. Preden voda zavre vlijte 3 jedilne žlice kisa. Ko voda zavre znižajte ogenj, da voda več ne brbota, nato s kuhalnico v eni smeri krožite, da ustvarite vrtinec na sredini. Odstranite kuhalnico in v sredino posode v vrtinec počasi vlijte jajce, ki ste ga pred tem precedili skozi sito (tako odteče odvečen, tekoč beljak). Kuhajte v vroči vodi, ki naj NE vre 2 minuti nato previdno vzemite iz vode.
Sestavite krožnik: na dva krožnika razporedite jogurt. Po vrhu dodajte jajci in rdečo papriko ter pokapajte z začinjenim maslom. Posujte s svežo baziliko in koprom ter uživajte s popečenimi kruhki.
KLJUČNE BESEDE domača poširana jajca, jajca z jogurtom, poširana jajčka, preprosta poširana jajca, truška jajca, turkish eggs, turški zajtrk
“Turkish Eggs” malo drugače
Danes z vami delimo mojo različico viralnih “Turkish Eggs”!
Svež jogurt s česnom, domača poširana jajčka in božansko začinjeno maslo s pečeno papriko. Kako njami kombinacija!
V naši verziji zajtrka se znajde še slastna Natureta pečena paprika, ki poskrbi za dodatno svežino. V začinjeno maslo pa sem dodala še malo paradižnikovega koncentrata, tako je ta jed res noro aromatična!
P.S. trik je v tem, da jajce najprej precedite skozi sito, tako odvečen beljak odteče in se poširano jajce res lepo skuha!
To je le eden izmed ogromno božanskih receptov za zajtrke, ki sem jih za vas pripravila. Vse recepte najdete tukaj.
"Turkish Eggs" malo drugače
Nina ZorčičSestavine
Jogurt
Začinjeno maslo s papriko
Poširana jajca
Dodatki
Postopek
Preberite še: