Odlična ideja za zajtrk, brunch ali kosilo! Slastne čičerikine palačinke iz samo treh sestavin (če ne štejemo začimb)! Zraven postrežemo še kremo omako z gobami in špinačo - vrhunska kombinacija!
Palačinke so narejene iz treh sestavin - potrebujete samo čičerikino moko (pripravljena doma), vodo in olivno olje! Pa seveda sol in poper za izboljšan okus. Čičerikino moko lahko pripravite kar sami doma, navodila za pripravo vas čakajo spodaj.
Kremna omaka je pripravljena z mascarpone sirom - uporabite lahko klasičen ali veganski mascarpone sir.
Palačnike so pripravljene noro preprosto, kar v blenderju! Vse sestavine dodate v blender in zmešajte, da nastane gladka masa. Iz omenjenih sestavin in količin nastane masa, ki vedno uspe!
Je pa pomembno, da pravilno pripravite moko. Uporabite lahko kupljeno čičerikino moko ali pa jo pripravite kar doma v enem koraku.
Čičerikino moko pripravite tako, da posušeno čičeriko zmeljete v prah. To storite z blenderjem - blendajte tako dolgo, da nastane gladka moka. V kolikor so v masi večji koščki ali grudice vam svetujem, da moko najprej presejete, nato pa odmerite 130g gladko zmlete moke. V kolikor bodo v masi večji kosi se masa ne bo tako lepo povezala, prav tako pa se ti kosi ne bodo popolnoma zmehčali med peko.
Čičerikine palačinke so mehke, tanke in izedno okusne. Da preprečite sušenje robov palačink jih po peki polagajte eno na drugo, vse skupaj pa pokrijte z alufolijo, da ostanejo palačinke mehke, robovi pa se med počivanjem navlažijo in zmehčajo.
Z dodatki se lahko igrate, meni osebno pa kombinacija kremne omake, gob in špinače najbolj sede v takšne slane palačinke.
Preproste čičerikine palačinke s kremno omako z gobami in špinačo
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 3porcije
Sestavine
Čičerikine palačinke
130gposušene čičerike Eko Škrnicl
300gvode
15golivnega olja
¼čajne žličkedrobnjaka
sol, poper po okusu
Kremna omaka z gobami in špinačo
2jedilni žliciolivnega olja
2strokačesna
200ggob po izbiri
150gsveže špinače
200gmascarpone sira(klasičen ali veganski -izberite tistega, ki vam odgovarja)
1jedilna žlicaolivnega olja
sol, poper, timijan po okusu
Dodatki
feta sir(klasičen ali veganski)
Postopek
Čičeriko zmeljite v blenderju, dokler ne nastane gladka moka brez grudic. V kolikor so v moki grudice, moko najprej presejte nato pa odmerite 130g fino mlete čičerikine moke.
V posodi blenderja zmešajte moko, vodo, olivno olje in začimbe.
Blendajte dobro minuto, da nastane gladka masa brez grudic. Na vrhu mase bo pena, kar je normalno.
Nato segrejte ponev na srednjem ognju (jaz vedno grejem kar dve ponvi hkrati, da je peka hitrejša). Segrevajte vsaj 5-8 minut, da bo ponev dovolj vroča, ko boste pričeli s peko. Ponev je dovolj vroča takrat, kadar se masa, po tem ko jo vlijete v ponev, lepo razlije po ponvi (v kolikor se masa ne oprime ponve ampak tekočina spolzi po površini, je ponev premalo segreta).
Segreto ponev rahlo namastite, odvečno olje pa popivnajte s papirnato brisačko. Na manjšo ponev odmerite nekje 1/4 skodelice mase oz. toliko, da pokrijete celotno dno, na večjo pa približno 1/3 mase. Vlito maso po ponvi enakomerno razporedite in pecite približno 3-4 minute na eni strani oz. tako dolgo, da je dno palačinke zlato obarvano, robovi pa rahlo zapečeni. Obrnite in pecite še dobro minuto na drugi strani.
Pečene palačinke odlagajte na krožnik, eno na drugo in jih vmes pokrijte s kosom alu folije (na tak način ostanejo tople, mehke in puhaste, ter se ne posušijo).
Porabite vso maso (iz mase nastane 6 večjih palačink), nato pripravite omako.
V večji ponvi segrejte olivno olje. Na olje dodajte nasekljan česen. Premešajte in pražite par minut, da česen spusti aromo. Nato dodajte oprane in očiščene gobe, narezane na manjše krhlje. Dodajte še oprano svežo špinačo in premašajte.
Pražite toliko časa, da se gobe zmehčajo in skuhajo, špinača pa upade.
V ponev dodajte mascarpone sir, olivno olje in začimbe. Premešajte in segrevajte, da se omaka segreje, sir pa stopi. Pokusite in po želji dodajte več soli/popra.
Omako še toplo nadevajte v palačinke, po želji posujte s feta sirom (navaden ali veganski) in postrezite.
KLJUČNE BESEDE čičerikine palačinke, palačinke, palačinke z gobami, slane palačinke, veganske palačinke
Preproste čičerikine palačinke s kremno omako z gobami in špinačo
Odlična ideja za zajtrk, brunch ali kosilo! Slastne čičerikine palačinke iz samo treh sestavin (če ne štejemo začimb)! Zraven postrežemo še kremo omako z gobami in špinačo - vrhunska kombinacija!
Palačinke so narejene iz treh sestavin - potrebujete samo čičerikino moko (pripravljena doma), vodo in olivno olje! Pa seveda sol in poper za izboljšan okus. Čičerikino moko lahko pripravite kar sami doma, navodila za pripravo vas čakajo spodaj.
Kremna omaka je pripravljena z mascarpone sirom - uporabite lahko klasičen ali veganski mascarpone sir.
Palačnike so pripravljene noro preprosto, kar v blenderju! Vse sestavine dodate v blender in zmešajte, da nastane gladka masa. Iz omenjenih sestavin in količin nastane masa, ki vedno uspe!
Je pa pomembno, da pravilno pripravite moko. Uporabite lahko kupljeno čičerikino moko ali pa jo pripravite kar doma v enem koraku.
Čičerikino moko pripravite tako, da posušeno čičeriko zmeljete v prah. To storite z blenderjem - blendajte tako dolgo, da nastane gladka moka. V kolikor so v masi večji koščki ali grudice vam svetujem, da moko najprej presejete, nato pa odmerite 130g gladko zmlete moke. V kolikor bodo v masi večji kosi se masa ne bo tako lepo povezala, prav tako pa se ti kosi ne bodo popolnoma zmehčali med peko.
Čičerikine palačinke so mehke, tanke in izedno okusne. Da preprečite sušenje robov palačink jih po peki polagajte eno na drugo, vse skupaj pa pokrijte z alufolijo, da ostanejo palačinke mehke, robovi pa se med počivanjem navlažijo in zmehčajo.
Z dodatki se lahko igrate, meni osebno pa kombinacija kremne omake, gob in špinače najbolj sede v takšne slane palačinke.
Preproste čičerikine palačinke s kremno omako z gobami in špinačo
Nina ZorčičSestavine
Čičerikine palačinke
Kremna omaka z gobami in špinačo
Dodatki
Postopek
Preberite še: