Božansko kosilo za celo družino, pripravljeno v eni posodi, brez packanja.
Testenine s paradižnikovo omako in mehko govedino, ki se kar stopi v ustih. Po vrhu še stopljena mozzarella in sveža bazilika - kot lazanja v ponvi!
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Uporabite lahko široke rezance ali druge testenine po izbiri. Pomembno je, da testenine skuhate do "al dente" stanja, ko so še trde na ugriz. Na koncu na vrh testenin dodamo še božansko mešanico skute in mozzarelle, ki doda tisto piko na i. Medtem, ko čakamo, da se sir stopi, pa se testenine skuhajo do konca.
Po želji lahko celotno površino prekrijete s sirom, vse skupaj pa lahko zapečete tudi v pečici (uporabite ponev, k je primerna za peko v pečici).
Sveža bazilika je odličen dodatek, ki doda kanček svežine. Za osnovo sem prav tako uporabila paradižnikove koščke z baziliko in origanom - doda res odlično aromo!
Lazanja z govedino in mozzarello v ponvi
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 35mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Testenine z govedino
2jedilni žliciolivnega olja
1srednje velikačebula
500ggovedine(zrezki ali goveje kocke)
sol, poper po okusu
1čajna žličkasladke paprike
650gparadižnikovih koščkov z baziliko v paradižnikovi omaki(passata s koščki)
500mlvode(+ več po potrebi)
400gširokih rezancev ali testenin po izbiri
100gsveže špinače
Skuta s sirom
100gskute
100gmozzarelle(+ dodatno za posip)
ščepsoli
ščepčesna v prahu
Dodatki
sveža bazilika
Postopek
V večji ponvi segrejte olivno olje.
Na segretem olju pražite drobno nasekljano čebulo, dokler ne postekleni in se zmehča.
Dodajte govedino, narezano na manjše trakce. Premešajte, začinite s soljo, poprom in sladko papriko ter pražite vsaj 5 minut oz. toliko časa, da meso porjavi.
Dodajte paradižnikove koščke v omaki in vodo ter premešajte.
Dodajte testenine in po potrebi zalijte z vodo, da so testenine skoraj cele pod vodo.
Pokrijte s pokrovko in kuhajte na srednjem ognju vsaj 15 minut oz. tako dolgo, da so testenine kuhane na način “al dente”. Vmes redno mešajte in po potrebi dodajte več vode.
Ko so testenine "al dente" dodajte špinačo in premešajte.
Vmes pripravite skuto s sirom. V skodelici zmešajte skuto, mozzarello, sol in česen v prahu.
Premešajte.
Mešanico pokapajte po testeninah in pokrijte s pokrovko. Kuhajte na nizkem ognju par minut oz. toliko časa, da se mozzarella stopi.
Dodajte svežo baziliko in postrezite.
KLJUČNE BESEDE testenine v eni posodi, testenine z govedino
Lazanja z govedino in mozzarello v ponvi
Božansko kosilo za celo družino, pripravljeno v eni posodi, brez packanja.
Testenine s paradižnikovo omako in mehko govedino, ki se kar stopi v ustih. Po vrhu še stopljena mozzarella in sveža bazilika - kot lazanja v ponvi!
Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Spar. Za vas smo kreirali odlične recepte za celo družino, znesek uporabljenih sestavin pa ne preseže 10 eur!
Uporabili smo odlične in cenovno dostopne Spar S budget izdelke. Kljub temu, da so izdelki noro ugodni, je kvaliteta vrhunska, pripravljene jedi pa bodo očarale vse za mizo!
Uporabite lahko široke rezance ali druge testenine po izbiri. Pomembno je, da testenine skuhate do "al dente" stanja, ko so še trde na ugriz. Na koncu na vrh testenin dodamo še božansko mešanico skute in mozzarelle, ki doda tisto piko na i. Medtem, ko čakamo, da se sir stopi, pa se testenine skuhajo do konca.
Po želji lahko celotno površino prekrijete s sirom, vse skupaj pa lahko zapečete tudi v pečici (uporabite ponev, k je primerna za peko v pečici).
Sveža bazilika je odličen dodatek, ki doda kanček svežine. Za osnovo sem prav tako uporabila paradižnikove koščke z baziliko in origanom - doda res odlično aromo!
Lazanja z govedino in mozzarello v ponvi
Nina ZorčičSestavine
Testenine z govedino
Skuta s sirom
Dodatki
Postopek
Preberite še: