Noro sočna pečena ovsena kaša, ki se kar stopi v ustih. Z dodatkom bučnega pireja in cimeta nastane prava jesenska sladica, ki je tudi odličen zajtrk.
Piko na i doda hiter domači lešnikov preliv in vaniljev puding. Božanska kombinacija z mojo bučno kašo - morate poskusiti!
Priprava je neverjetno preprosta - vse sestavine za kašo zmešate v eni posodi in prelijete v manjši pekač. Postavite v pečico in počakate. Lešnikov preliv je pripravljen v minuti, puding pa lahko uporabite tudi kupljen.
Kaša je odlična kot zajtrk za celo družino, pripravite pa si jo lahko tudi kot "meal prep" in v njej uživate kar 4 dni. Pečeno ovseno kašo hranite v neprodušno zaprti posodi do 4 dni.
Posebna sestavina te ovsene kaše je bučni pire. Pripravite ga lahko kar doma - bučo operite in narežite na krhlje debele 2 cm (hokaido buče ne rabite lupiti). Postavite na pekač, rahlo posolite in postavite v pečico, segreto na 200 stopinj. Pecite 20-30 minut oz. tako dolgo, da se buča zmehča ne začne pa se žgati. Če se začne buča žgati dobi grenak priokus.
Vse ostale sestavine so osnovne in jih najverjetneje že imate doma. po želji lahko bučni pire nadomestite tudi z banano, ali pa uporabite kar ta recept za sočno “čoko banana”ovseno kašo.
Recept je nastal v sodelovanju z Eko Škrnicl, saj uporabljam njihov kokosov sladkor za vse moje sladice. S kodo NINAZORCIC pa imate tudi 10% popust na vse njihove izdelke.
Z dodatki se lahko igrate, meni osebno pa najbolje sedejo pekan oreščki in temna čokolada. Po želji lahko pred peko pekan oreščke malo popražite na ponvi (nujno brez olja). Dodajte ščep soli in pražite, dokler se oreščki zlato ne zapečejo.
V kolikor bi želeli pripraviti večjo porcijo kaše uporabite večji pekač in sestavine enostavno podvojite. Čas peke prilagodite glede na velikost pekača. Ko se masa ob rahlem tresljaju neha trest je kaša pečena.
Pečena ovsena kaša z bučo, temno čokolado in lešnikovim prelivom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 18mins
Vrsta obroka Zajtrk
Količina 4porcije
Sestavine
Pečena ovsena kaša
160ggrobih ovsenih kosmičev
100gdrobnih ovsenih kosmičev
20gkokosovega sladkorja Eko Škrnicl
ščepcimeta Eko Škrnicl
ščepingverja
ščepmuškatnega oreščka
200gbučnega pireja(spasirana buča - opis priprave zgoraj)
1-2jedilni žlicivode(več/manj po potrebi, odvisno od tega kako gosto omako želite)
Dodatki
vaniljev puding
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V večji posodi zmešajte ovsene kosmiče, kokosov sladkor, cimet, ingver, muškatni orešček, bučni pire, javorjev sirup, lešnikovo maslo in vodo/"mleko" ter premešajte, da nastane enotna masa.
Dodajte nasekljane oreščke in čokoladne kapljice ter premešajte, da se dodatki enakomerno razporedijo po kremi.
Zmes prelijte v rahlo naoljen pekač premera 16 cm x 16 cm. Po vrhu dodatno posujte s čokoladnimi kapljicami in pecite 18 minut.
Vzemite iz pečice in pustite, da se rahlo ohladi.
Medtem v manjši skodelici zmešajte vse sestavine za lešnikov preliv in poskusite. Po želji dodajte več sladkorja. Za bolj tekoč preliv dodajte več vode.
Pečeno kašo prelijte z lešnikovim prelivom in postrezite s pudingom.
Hranite v hladilniku v neprodušno zaprti posodi do 4 dni.
Pečena ovsena kaša z bučo, temno čokolado in lešnikovim prelivom
Noro sočna pečena ovsena kaša, ki se kar stopi v ustih. Z dodatkom bučnega pireja in cimeta nastane prava jesenska sladica, ki je tudi odličen zajtrk.
Piko na i doda hiter domači lešnikov preliv in vaniljev puding. Božanska kombinacija z mojo bučno kašo - morate poskusiti!
Priprava je neverjetno preprosta - vse sestavine za kašo zmešate v eni posodi in prelijete v manjši pekač. Postavite v pečico in počakate. Lešnikov preliv je pripravljen v minuti, puding pa lahko uporabite tudi kupljen.
Kaša je odlična kot zajtrk za celo družino, pripravite pa si jo lahko tudi kot "meal prep" in v njej uživate kar 4 dni. Pečeno ovseno kašo hranite v neprodušno zaprti posodi do 4 dni.
Posebna sestavina te ovsene kaše je bučni pire. Pripravite ga lahko kar doma - bučo operite in narežite na krhlje debele 2 cm (hokaido buče ne rabite lupiti). Postavite na pekač, rahlo posolite in postavite v pečico, segreto na 200 stopinj. Pecite 20-30 minut oz. tako dolgo, da se buča zmehča ne začne pa se žgati. Če se začne buča žgati dobi grenak priokus.
Vse ostale sestavine so osnovne in jih najverjetneje že imate doma. po želji lahko bučni pire nadomestite tudi z banano, ali pa uporabite kar ta recept za sočno “čoko banana”ovseno kašo.
Recept je nastal v sodelovanju z Eko Škrnicl, saj uporabljam njihov kokosov sladkor za vse moje sladice. S kodo NINAZORCIC pa imate tudi 10% popust na vse njihove izdelke.
Z dodatki se lahko igrate, meni osebno pa najbolje sedejo pekan oreščki in temna čokolada. Po želji lahko pred peko pekan oreščke malo popražite na ponvi (nujno brez olja). Dodajte ščep soli in pražite, dokler se oreščki zlato ne zapečejo.
V kolikor bi želeli pripraviti večjo porcijo kaše uporabite večji pekač in sestavine enostavno podvojite. Čas peke prilagodite glede na velikost pekača. Ko se masa ob rahlem tresljaju neha trest je kaša pečena.
Pečena ovsena kaša z bučo, temno čokolado in lešnikovim prelivom
Nina ZorčičSestavine
Pečena ovsena kaša
Lešnikov preliv
Dodatki
Postopek
Preberite še: