Najbolj mehke, puhaste in okusne palačinke. Z odlično vaniljevo aromo, tako da skoraj ne potrebujejo dodatkov. Resnično BOŽANSKE!
Pred vami je zelo preprost recept za palačinke, ki vedno uspejo.
Najbolj mehke, puhaste in okusne palačinke. Z odlično vaniljevo aromo, tako da skoraj ne potrebujejo dodatkov. Resnično BOŽANSKE!
Pred vami je zelo preprost recept za palačinke, ki vedno uspejo.
Palačinke so narejene zelo preprosto, iz osnovnih sestavin, ki jih imate verjetno že na zalogi.
V palačinkah se skriva tudi jogurt, ki poskrbi da so palačinke sočne in puhaste. Recept sem testirala tudi z rikoto, kateri sem potem dodala še malo vode in 1 čajno žličko kisa, saj je rikota gostejša od jogurta. Vseeno pa raje svetujem kar jogurt, saj je bil okus boljši, palačinke pa še bolj mehke.
Nasvet: pred peko ponev dobro segrejte. Maso pred peko še enkrat premešajte, biti mora gosta, ampak še vedno vsaj toliko redka, da jo lahko enostavno prelijete na ponev.
Pred peko zmanjšajte ogenj in maso počasi vlijte na sredino rahlo naoljene ponve. Maso vlivajte počasi, da se palačinka preveč ne razleze. Ponev pokrijte s pokrovko.
Pecite na eni strani toliko časa, da mehurčki na vrhu mase popokajo, dno pa je lepo zlato rjavo.
S prvo palačinko testirajte toploto ponve. Če se dno palačinke prehitro obarva ali zažge zmanjšajte temperaturo in počakajte kakšno minuto, preden spečete novo palačinko.
Če želite noro mehke palačinke jih po peki odlagajte eno na drugo, vse skupaj pa vmes prekrijte z alufolijo, da zadržite vlago v palačinkah.
Enostavne in odlične z vsemi namazi in dodatki.
V kolikor ste bolj za slane jedi, lahko zmanjšate vsebnost sladkorjev v palačinki in jim dodate svoje nadeve! Odlične so tudi z avokadom in sirom – res fina kombinacija!
Enostavne in odlične z vsemi namazi in dodatki.
V kolikor ste bolj za slane jedi, lahko izpustite sladkor v receptu in jim dodate slane nadeve po izbiri. Odlične so tudi z avokadom in sirom – res fina kombinacija!
Palačinke so narejene noro preprosto, iz osnovnih sestavin, ki jih imate vedno na zalogi.
Posebnih zamenjav nisem testirala, ravno zato, ker nisem uporabljala specifičnih sestavin.
Nasvet: pred peko ponev dobro segrejte. Maso pred peko še enkrat premešajte, biti mora gosta, ampak še vedno vsaj toliko redka, da jo lahko enostavno prelijete na ponev.
Pred peko zmanjšajte ogenj in maso počasi vlijte na sredino rahlo naoljene ponve. Maso vlivajte počasi, da se palačinka preveč ne razleze.
Pecite na eni strani toliko časa, da mehurčki na vrhu mase popokajo, dno pa je lepo zlato rjavo.
S prvo palačinko testirajte toploto ponve. Če se dno palačinke prehitro obarva ali zažge zmanjšajte temperaturo in počakajte kakšno minuto, preden spečete novo palačinko.
Če želite noro mehke palačinke jih po peki odlagajte eno na drugo, vse skupaj pa vmes prekrijte z alufolijo, da zadržite vlago v palačinkah.
Puhaste "ameriške" palačinke
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 17palačink
Sestavine
Palačinke
295gpšenične bele moke tip 500
35gbelega sladkorja
2zavojčkavaniljevega sladkorja(20g)
4čajne žličkepecilnega praška
¼čajne žličkesoda bikarbone
½čajne žličkesoli
240gmleka ali vode
160gtekočega jogurta po izbiri
1čajna žličkalimoninega soka
1čajna žličkavaniljeve arome
30grastlinskega olja po izbiri
1srednje velikojajce
Dodatki
jogurt, puding, marmelada, čokoladni namaz
sveže ali zamrznjeno sadje
Postopek
V posodi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, soda bikarbono, sol, mleko, jogurt, limonin sok, olje in jajce.
Premešajte in pustite stati 5 minut.
Medtem segrejte ponev na srednje visokem ognju.
Ko je ponev segreta, znižajte ogenj na srednjo stopnjo in maso še enkrat premešajte.
Ponev rahlo naoljite in odmerite maso - jaz sem dodala približno ¼ skodelice mase na palačinko. Ponev pokrijte.
Pecite na eni strani tako dolgo, da dno porjavi in postane lepe zlato rjave barve, na vrhu pa popokajo mehurčki.
Obrnite in pecite še na drugi strani približno 1 minuto.
Ponovite, dokler ne zmanjka mase, palačinke pa odlagajte eno na drugo, da se zmehčajo in ostanejo puhaste.
Hei
Ce komu prav pride… Bila sem brez bele moke, samo polnozrnato pirino sem imela in sem vseeno naredila vse po receptu in zapovrh sem imela samo čvrsti jogurt pa so vseeno ratale in bile zeeelooo dobre 🤤🤤
Živijo! Najlepša hvala za tvoj komentar! Sem zelo vesela, da je recept uspel z vsemi zamenjavami in verjamem, da bo ta informacija prišla še komu prav. Z veseljem! 🙂 Lepo bodi, Nina
Puhaste “ameriške” palačinke
Palačinke so narejene zelo preprosto, iz osnovnih sestavin, ki jih imate verjetno že na zalogi.
V palačinkah se skriva tudi jogurt, ki poskrbi da so palačinke sočne in puhaste. Recept sem testirala tudi z rikoto, kateri sem potem dodala še malo vode in 1 čajno žličko kisa, saj je rikota gostejša od jogurta. Vseeno pa raje svetujem kar jogurt, saj je bil okus boljši, palačinke pa še bolj mehke.
Nasvet: pred peko ponev dobro segrejte. Maso pred peko še enkrat premešajte, biti mora gosta, ampak še vedno vsaj toliko redka, da jo lahko enostavno prelijete na ponev.
Pred peko zmanjšajte ogenj in maso počasi vlijte na sredino rahlo naoljene ponve. Maso vlivajte počasi, da se palačinka preveč ne razleze. Ponev pokrijte s pokrovko.
Pecite na eni strani toliko časa, da mehurčki na vrhu mase popokajo, dno pa je lepo zlato rjavo.
S prvo palačinko testirajte toploto ponve. Če se dno palačinke prehitro obarva ali zažge zmanjšajte temperaturo in počakajte kakšno minuto, preden spečete novo palačinko.
Če želite noro mehke palačinke jih po peki odlagajte eno na drugo, vse skupaj pa vmes prekrijte z alufolijo, da zadržite vlago v palačinkah.
Enostavne in odlične z vsemi namazi in dodatki.
V kolikor ste bolj za slane jedi, lahko zmanjšate vsebnost sladkorjev v palačinki in jim dodate svoje nadeve! Odlične so tudi z avokadom in sirom – res fina kombinacija!
Enostavne in odlične z vsemi namazi in dodatki.
V kolikor ste bolj za slane jedi, lahko izpustite sladkor v receptu in jim dodate slane nadeve po izbiri. Odlične so tudi z avokadom in sirom – res fina kombinacija!
Palačinke so narejene noro preprosto, iz osnovnih sestavin, ki jih imate vedno na zalogi.
Posebnih zamenjav nisem testirala, ravno zato, ker nisem uporabljala specifičnih sestavin.
Nasvet: pred peko ponev dobro segrejte. Maso pred peko še enkrat premešajte, biti mora gosta, ampak še vedno vsaj toliko redka, da jo lahko enostavno prelijete na ponev.
Pred peko zmanjšajte ogenj in maso počasi vlijte na sredino rahlo naoljene ponve. Maso vlivajte počasi, da se palačinka preveč ne razleze.
Pecite na eni strani toliko časa, da mehurčki na vrhu mase popokajo, dno pa je lepo zlato rjavo.
S prvo palačinko testirajte toploto ponve. Če se dno palačinke prehitro obarva ali zažge zmanjšajte temperaturo in počakajte kakšno minuto, preden spečete novo palačinko.
Če želite noro mehke palačinke jih po peki odlagajte eno na drugo, vse skupaj pa vmes prekrijte z alufolijo, da zadržite vlago v palačinkah.
Puhaste "ameriške" palačinke
Nina ZorčičSestavine
Palačinke
Dodatki
Postopek
Preberite še:
2 replies to “Puhaste “ameriške” palačinke”
Jelena
Hei
Ce komu prav pride… Bila sem brez bele moke, samo polnozrnato pirino sem imela in sem vseeno naredila vse po receptu in zapovrh sem imela samo čvrsti jogurt pa so vseeno ratale in bile zeeelooo dobre 🤤🤤
Hvala, ker deliš recepte z nami… 💫💞💞🙏
Nina Zorčič
Živijo! Najlepša hvala za tvoj komentar! Sem zelo vesela, da je recept uspel z vsemi zamenjavami in verjamem, da bo ta informacija prišla še komu prav. Z veseljem! 🙂 Lepo bodi, Nina