Najbolj mehke, puhaste, debele palačinke na svetu! N O R E!
Vedno uspejo in vedno so NORO PUHASTE!
Najbolj mehke, puhaste, debele palačinke na svetu! N O R E!
Vedno uspejo in vedno so NORO PUHASTE!
Enostavne in odlične z vsemi namazi in dodatki.
V kolikor ste bolj za slane jedi, lahko zmanjšate vsebnost sladkorjev v palačinki in jim dodate svoje nadeve! Odlične so tudi z avokadom in sirom – res fina kombinacija!
Enostavne in odlične z vsemi namazi in dodatki.
V kolikor ste bolj za slane jedi, lahko zmanjšate vsebnost sladkorjev v palačinki in jim dodate svoje nadeve! Odlične so tudi z avokadom in sirom – res fina kombinacija!
Palačinke so narejene noro preprosto, iz osnovnih sestavin, ki jih imate vedno na zalogi!
Posebnih zamenjav nisem testirala, ravno zato, ker nisem uporabljala specifičnih sestavin.
Nasvet: pred peko ponev dobro segrejte. Maso pred peko še enkrat premešajte, biti mora gosta, ampak še vedno vsaj toliko redka, da jo lahko enostavno prelijete na ponev.
Pred peko zmanjšajte ogenj in maso počasi vlijte na sredino rahlo naoljene ponve. Maso vlivajte počasi, da se palačinka preveč ne razleze.
Pecite na eni strani toliko časa, da mehurčki na vrhu mase popokajo, dno pa je lepo zlato rjavo.
S prvo palačinko testirajte toploto ponve. Če se dno palačinke prehitro obarva ali zažge zmanjšajte temperaturo in počakajte kakšno minuto, preden spečete novo palačinko.
Če želite noro mehke palačinke jih po peki odlagajte eno na drugo, vse skupaj pa vmes prekrijte z alufolijo, da zadržite vlago v palačinkah.
Palačinke so narejene noro preprosto, iz osnovnih sestavin, ki jih imate vedno na zalogi!
Posebnih zamenjav nisem testirala, ravno zato, ker nisem uporabljala specifičnih sestavin.
Nasvet: pred peko ponev dobro segrejte. Maso pred peko še enkrat premešajte, biti mora gosta, ampak še vedno vsaj toliko redka, da jo lahko enostavno prelijete na ponev.
Pred peko zmanjšajte ogenj in maso počasi vlijte na sredino rahlo naoljene ponve. Maso vlivajte počasi, da se palačinka preveč ne razleze.
Pecite na eni strani toliko časa, da mehurčki na vrhu mase popokajo, dno pa je lepo zlato rjavo.
S prvo palačinko testirajte toploto ponve. Če se dno palačinke prehitro obarva ali zažge zmanjšajte temperaturo in počakajte kakšno minuto, preden spečete novo palačinko.
Če želite noro mehke palačinke jih po peki odlagajte eno na drugo, vse skupaj pa vmes prekrijte z alufolijo, da zadržite vlago v palačinkah.
Puhaste "ameriške" palačinke
Nina Zorčič
Čas priprave 5min
Čas peke 20min
Vrsta obroka Sladica, Zajtrk
Količina 17palačink
Sestavine
Palačinke
295gpšenične bele moke tip 500
55gbelega sladkorja
4čajne žličkepecilnega praška
1/4čajne žličkesoda bikarbone
1/2čajne žličkesoli
240gmleka ali vode
160gtekočega jogurta po izbiri
1čajna žličkalimoninega soka
30grastlinskega olja po izbiri
1srednje velikojajce
Dodatki
banana
koščki temne čokolade
jogurt
javorjev sirup, med
kakavova zrna
nasekljani lešniki
Postopek
V posodi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, soda bikarbono, sol, mleko, jogurt, limonin sok, olje in jajce.
Premešajte in pustite stati 5 minut.
Medtem segrejte ponev na srednje visokem ognju.
Ko je ponev segreta, znižajte ogenj na srednjo stopnjo in maso še enkrat premešajte.
Ponev rahlo naoljite in odmerite maso - jaz sem dodala nekje 1/4 skodelice mase na palačinko.
Pecite na eni strani tako dolgo, da dno porjavi in postane lepe zlato rjave barve, na vrhu pa popokajo mehurčki.
Obrnite in pecite še na drugi strani nekje 1 minuto.
Ponovite, dokler ne zmanjka mase, palačinke pa odlagajte eno na drugo, da se zmehčajo in ostanejo puhaste.
Puhaste “ameriške” palačinke
Enostavne in odlične z vsemi namazi in dodatki.
V kolikor ste bolj za slane jedi, lahko zmanjšate vsebnost sladkorjev v palačinki in jim dodate svoje nadeve! Odlične so tudi z avokadom in sirom – res fina kombinacija!
Enostavne in odlične z vsemi namazi in dodatki.
V kolikor ste bolj za slane jedi, lahko zmanjšate vsebnost sladkorjev v palačinki in jim dodate svoje nadeve! Odlične so tudi z avokadom in sirom – res fina kombinacija!
Palačinke so narejene noro preprosto, iz osnovnih sestavin, ki jih imate vedno na zalogi!
Posebnih zamenjav nisem testirala, ravno zato, ker nisem uporabljala specifičnih sestavin.
Nasvet: pred peko ponev dobro segrejte. Maso pred peko še enkrat premešajte, biti mora gosta, ampak še vedno vsaj toliko redka, da jo lahko enostavno prelijete na ponev.
Pred peko zmanjšajte ogenj in maso počasi vlijte na sredino rahlo naoljene ponve. Maso vlivajte počasi, da se palačinka preveč ne razleze.
Pecite na eni strani toliko časa, da mehurčki na vrhu mase popokajo, dno pa je lepo zlato rjavo.
S prvo palačinko testirajte toploto ponve. Če se dno palačinke prehitro obarva ali zažge zmanjšajte temperaturo in počakajte kakšno minuto, preden spečete novo palačinko.
Če želite noro mehke palačinke jih po peki odlagajte eno na drugo, vse skupaj pa vmes prekrijte z alufolijo, da zadržite vlago v palačinkah.
Palačinke so narejene noro preprosto, iz osnovnih sestavin, ki jih imate vedno na zalogi!
Posebnih zamenjav nisem testirala, ravno zato, ker nisem uporabljala specifičnih sestavin.
Nasvet: pred peko ponev dobro segrejte. Maso pred peko še enkrat premešajte, biti mora gosta, ampak še vedno vsaj toliko redka, da jo lahko enostavno prelijete na ponev.
Pred peko zmanjšajte ogenj in maso počasi vlijte na sredino rahlo naoljene ponve. Maso vlivajte počasi, da se palačinka preveč ne razleze.
Pecite na eni strani toliko časa, da mehurčki na vrhu mase popokajo, dno pa je lepo zlato rjavo.
S prvo palačinko testirajte toploto ponve. Če se dno palačinke prehitro obarva ali zažge zmanjšajte temperaturo in počakajte kakšno minuto, preden spečete novo palačinko.
Če želite noro mehke palačinke jih po peki odlagajte eno na drugo, vse skupaj pa vmes prekrijte z alufolijo, da zadržite vlago v palačinkah.
Puhaste "ameriške" palačinke
Nina ZorčičSestavine
Palačinke
Dodatki
Postopek
Preberite še: