“Cake Pops” lučke, tokrat z dvojim nadevom! V sredici se skrivata slastna krema z belo čokolado in jagodna marmelada. Božanska kombinacija okusov.
Kaj se skriva v sredici? Neverjetno sočen biskvit, pripravljen brez jajc in dva slastna nadeva, ki poskrbita, da se lučka kar stopi v ustih!
Po vrhu pa še plast strjene bele čokolade – NJAMI! Ohlajena lučka spominja na sladoled, samo z še bolj bogato sredico.
Osnova za moje slastne “Cake Pops” lučke so preprosti vaniljevi kolački, pripravljeni popolnoma brez jajc. Recept najdete tukaj.
Priprava “Cake Pops” lučk je zelo preprosta, obsega samo malo več korakov kakor druge sladice. Kljub temu pa je odlična lastnost lučk ta, da odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico – zase ali za obiske!
Postopek? Izredno preprost! Biskvit pripravite po navodilih. Ko se biskvit ohladi ga kar z rokami razdrobite, da dobite kompaktno maso, ki bo izredno sočna. Ker je biskvit že sam po sebi zelo okusen, ne potrebuje veliko dodatkov, kljub temu pa dodamo eno sestavino, ki poskrbi, da je sladica res vrhunska – kremo s stopljeno belo čokolado!
Maso za lučke pregnetite kar z rokami, potem pa v modlček za lučke nadevajte maso. Po želji lahko oblikujete tudi kroglice. Vse skupaj nato postavite v hladilnik, da se masa ohladi in bo oblivanje s čokolado lažje in hitrejše.
Ohlajene lučke in kroglice prelijemo s čokolado in pustimo par minut, da se čokolada strdi. Ker se čokolada na ohlajenih lučkah hitro stopi vam svetujem, da jih takoj po namakanju v belo čokolado posujete še z nadrobljenimi liofiliziranimi malinami.
Vaniljevi Cake Popsi (brez jajc) z dvojim polnilom z jagodno marmelado in belo čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 30mins
Čas peke 22mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 10cake popsov (odvisno od velikosti modelčka)
Sestavine
Biskvit
100gbelega sladkorja
55gmasla(sobna temperatura)
120gnavadnega ali rastlinskega mleka po izbiri
½jedilne žlicejabolčnega kisa
1čajna žličkavaniljeve arome
140girine ali pšenične bele moke tip 500
½čajne žličkepecilnega praška
Nadev - krema z belo čokolado
200glahkega mascarpone sira(sobne temperature)
60gsladkorja v prahu
1čajna žličkavaniljeve arome
75gstopljene bele čokolade(sobne temperature)
Dodaten nadev
2jedilni žlicijagodne marmelade
Polnilo za lučke
krema z belo čokolado(Recept zgoraj)
8jedilnih žlicjagodne marmelade
Preliv in posip
200gstopljene bele čokolade
1jedilna žlicastopljenega kokosovega olja
zdrobljene liofilizirane maline za posip ali drug posip po izbiri
Postopek
Pečico segrejte na 160 stopinj.
V veliki posodi s pomočjo ročnega mešalnika kremno vmešajte sladkor in maslo. Mešajte tako dolgo, da nastane gladka, puhasta in bleda zmes - približno 5 minut.
Dodajte mleko in kis ter pustite stati 5 minut.
Dodajte vaniljo, moko in pecilni prašek ter s pomočjo ročnega mešalnika premešajte samo toliko, da ni sledu moke. S silikonsko lopatico postrgajte vso moko iz robov in poskrbite, da ni sledu suhe moke v masi.
Zmes enakomerno po pekaču za mafine, obloženem s papirjem za peko. Napolnite 9 lističev do vrha.
Pecite 20-22 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pekač vzemite iz pečice in kolačke pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo.
Vmes pripravite kremo. V večji posodi zmešajte mascarpone, sladkor v prahu, vaniljo in stopljeno belo čokolado. Čokolada naj ne bo prevroča in mascarpone naj ne bo premrzel, drugače se bo čokolada ob stiku z mascarpone sirom strdila. Vse sestavine z metlico za stepanjem premešajte, da dobite gladko kremo. Poskusite in po želji dodajte več sladila.
Ohlajen biskvit prestavite v večjo posodo in ga z rokami nadrobite. Dodajte 3 jedilne žlice kreme z belo čokolado in marmelado ter vse skupaj z rokami premešajte oz. pregnetite. Da boste lahko oblikovali lučke mora biti zmes dovolj kompaktna in ne premokra ali presuha oz. takšna, da lahko iz nje oblkujete kroglico, ki ne razpade. V kolikor je zmes presuha dodajte še kakšno žlico mascarpone kreme.
Iz pripravljenega biskvita oblikujte lučke. V pekač za lučke dodajte toliko mase, da prekrijete dno oz. polovico modelčka. Na sredino modelčka oz. lučke dodajte ½ jedilne žlice kreme z belo čokolado in ½ jedilne žlice jagodne marmelade. Vstavite palčko in po vrhu dodajte še toliko mase, da prekrijete kremo in oblikujete lučko. Svetujem, da kos biskvita sploščite med dlanmi, sploščeno maso pa nato položite na vrh kreme in lučke ter samo stisnete skupaj robove. Tako poskrbite, da nadev ne uide. Če imate s takšnim načinom prekrivanja težave vam svetujem, da lučke postavite v zamrzovalnik takoj po tem, ko jih napolnite s kremo. Ko se krema strdi jo enostavno prekrijte s preostankom biskvita.
Zgladite površino lučk, modelček pa nato postavite v hladilnik za vsaj 1 uro. P.S. Po želji lahko iz mase oblikujete tudi kroglice, ki jih na koncu samo prelijete z eno čajno žličko čokolade.
Ko so lučke ohlajene, pripravite preliv.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite čokolado in ji po potrebi, če je pregosta, dodajte olje. Čokolada ne sme biti pregosta, niti preredka, saj se drugače ne bo oprijela biskvita.
Stopljeno čokolado prelijte v višji, ozek kozarec.
V kozarec pomočite ohlajene lučke. Odvečno čokolado odcedite. Ker so le-te zelo hladne, se čokolada na njih hitro ohladi, zato lučke takoj posujte z nadrobljenimi liofiliziranimi malinami ali drugim posipom po izbiri. Prekrite lučke odložite na papir za peko.
V kolikor se čokolada ne strdi takoj lučke postavite za par minut v hladilnik ali na hladno.
KLJUČNE BESEDE cake pops, cake pops lučke, cake pops s čokolado, cake pops z belo čokolado, cake pops z marmelado, čokoladne cake pops lučke, čokoladne lučke, sadne cake pops lučke
Vaniljevi Cake Popsi (brez jajc) z dvojim polnilom z jagodno marmelado in belo čokolado
“Cake Pops” lučke, tokrat z dvojim nadevom! V sredici se skrivata slastna krema z belo čokolado in jagodna marmelada. Božanska kombinacija okusov.
Kaj se skriva v sredici? Neverjetno sočen biskvit, pripravljen brez jajc in dva slastna nadeva, ki poskrbita, da se lučka kar stopi v ustih!
Po vrhu pa še plast strjene bele čokolade – NJAMI! Ohlajena lučka spominja na sladoled, samo z še bolj bogato sredico.
Osnova za moje slastne “Cake Pops” lučke so preprosti vaniljevi kolački, pripravljeni popolnoma brez jajc. Recept najdete tukaj.
Priprava “Cake Pops” lučk je zelo preprosta, obsega samo malo več korakov kakor druge sladice. Kljub temu pa je odlična lastnost lučk ta, da odlično preživijo zamrzovalnik, tako da jih lahko pripravite vnaprej in hranite v zamrzovalniku za trenutke, ko na hitro potrebujete odlično domačo sladico – zase ali za obiske!
“Cake Pops” lučke so pripravljene izredno preprosto, pripravite pa jo lahko v različnih okusih in kombinacijah. Če ste ljubitelji limone vam priporočam te veganske “Cake Pops” lučke z limono, makom in belo čokolado. Za ljubitelje kave pa nujno te čokoladne lučke s kavno čokolado. Na spletu vas pa čakajo tudi neverjetno sočne veganske “Cake Pops” lučke s temno čokolado in kokosom. Ene mojih najljubših pa so “Cake Pops” lučke s karamelo, jabolki, oreščki in čokoladno granolo.
Maso za lučke pregnetite kar z rokami, potem pa v modlček za lučke nadevajte maso. Po želji lahko oblikujete tudi kroglice. Vse skupaj nato postavite v hladilnik, da se masa ohladi in bo oblivanje s čokolado lažje in hitrejše.
Vaniljevi Cake Popsi (brez jajc) z dvojim polnilom z jagodno marmelado in belo čokolado
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Nadev - krema z belo čokolado
Dodaten nadev
Polnilo za lučke
Preliv in posip
Postopek
Preberite še: