Čudovita, preprosta, okusna in noro sočna red velvet torta v obliki srčka.
Najbolj preprosta torta za pripravo - vse sestavine za torto zmešate v eni posodi in spečete v dveh pekačih. S preprostim trikom oblikujete srček in torto dekorirate po svojem okusu! Posebnega pekača v obliki srčka ne potrebujete!
Torto lahko dekorirate z različnimi nastavki za dekoriranje ali pa jo enostavno premažete s pripravljeno kremo.
Zakaj je ta recept tako poseben? Ker so uporabljene čisto klasične sestavine, končna sladica pa je neverjetno okusna in sočna. Videz pa govori kar zase.
S preprostim trikom pa lahko ustvarite tudi torto v obliki srčka - brez posebnega pekača! Potrebujete samo okrogel in kvadratni pekač - prikaz priprave oblike srčka spodaj.
Priprava je zelo preprosta, uporabljene pa klasične sestavine - vse sestavine pa dobite na enem mestu - v trgovinah Spar!
Torto lahko dekorirate kot prikazano na fotografijah - uporabila sem različne nastavke za dekoriranje. Lahko pa torto samo premažete s pripravljeno kremo, po želji pa posujete s sladkorno dekoracijo!
180gsladkorja v prahu Spar(ali več/manj - kremo vmes poskusite in dodajajte sladkor po želji)
1čajna žličkavaniljeve arome ali paste
1jedilna žlicardečega barvila(več/manj prilagajajte glede na želeno barvo)
Posip
sladkorna dekoracija
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
En okrogel in en kvadraten pekač, oba premera 18cm, dobro namastite in na rahlo posujte s sladkorjem. Ostanek moke stresite iz posode.
V posodi zmešajte moko, kakav, pecilni prašek in sol.
V ločeni, večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika mešajte maslo, olje in sladkor približno 2 minuti.
Dodajte jajce in premešajte, dokler se jajce popolnoma ne poveže. Dodajte kislo smetano in premešajte do gladke zmesi.
V mokre sestavine dodajte polovico suhih sestavin in premešajte z ročnim mešalnikom. Postopoma v zmes vlivajte mleko in rdeče barvilo ter vmes stalno mešajte. Dodajte še preostanek suhih sestavin in premešajte samo toliko, da ni več sledu moke. Po želji dodajte več barvila.
Zmes enakomerno prelijte v pripravljene pekače (masa naj bo v obeh pekačih približno enako visoka) in pecite 35-40 minut oz. tako dolgo, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Pečene biskvite vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo.
Medtem pripravite mascarpone kremo. V posodi zmešajte mascarpone, stopljeno in ohlajeno belo čokolado, sladkor v prahu in vaniljevo pasto. S pomočjo metlico za stešanje ali ročnega mešalnika mešajte, dokler se vse ne poveže v enotno zmes. Zmes poskusite in po želji dodajte več sladkorja. V kolikor boste torto okrasili z belo in rdečo/roza kremo, 1/3 mase prestavite v manjšo skodelico, v preostanek mase pa dodajte barvilo in ponovno premešajte. Obe masi nadevajte v ločeni dekorirni vrečki z nastavki za pipetiranje/dekoriranje.
Ohlajene biskvite vzemite iz pekačev in pripravite obliko srčka. Okrogel biskvit razrežite na polovico, obe polovici pa dodajte ob sosednje strani kvadratnega biskvita, da dobite obliko srčka (prikaz na fotografiji zgoraj). Biskvit prestavite na večji krožnik ali pladenj in dekorirajte s kremo. Po želji posujte še s sladkorno dekoracijo.
KLJUČNE BESEDE čokoladna torta, red velvet torta, valentinova torta
Red velvet torta
Čudovita, preprosta, okusna in noro sočna red velvet torta v obliki srčka.
Najbolj preprosta torta za pripravo - vse sestavine za torto zmešate v eni posodi in spečete v dveh pekačih. S preprostim trikom oblikujete srček in torto dekorirate po svojem okusu! Posebnega pekača v obliki srčka ne potrebujete!
Torto lahko dekorirate z različnimi nastavki za dekoriranje ali pa jo enostavno premažete s pripravljeno kremo.
Zakaj je ta recept tako poseben? Ker so uporabljene čisto klasične sestavine, končna sladica pa je neverjetno okusna in sočna. Videz pa govori kar zase.
S preprostim trikom pa lahko ustvarite tudi torto v obliki srčka - brez posebnega pekača! Potrebujete samo okrogel in kvadratni pekač - prikaz priprave oblike srčka spodaj.
Priprava je zelo preprosta, uporabljene pa klasične sestavine - vse sestavine pa dobite na enem mestu - v trgovinah Spar!
Torto lahko dekorirate kot prikazano na fotografijah - uporabila sem različne nastavke za dekoriranje. Lahko pa torto samo premažete s pripravljeno kremo, po želji pa posujete s sladkorno dekoracijo!
Red velvet torta
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Mascarpone krema
Posip
Postopek
Preberite še: