Božansko kosilo, ki bo navdušilo vse za mizo – neverjetno hrustljav piščančji file, paniran v slanih presticah in koruznih kosmičih, prelit z domačo omako tisočerih otokov (“Thousand Islands Dressing”). V brugerju se skriva še spasiran avokado z začimbami, ki poskrbi za res sočen burger. Dodatno svežino pa doda sveža hrustljava zelena solata in tanke rezine kislih kumaric. B O Ž A N S K O!
Uporabljene so samo klasične sestavine, tako da so dostopne povsod. Pri “drobtinah” za piščanca sem tokrat malo eksperimentirala s prestami in koruznimi kosmiči – božanska kombinacija! Skorja tako ni samo neverjetno hrustljava, ampak tudi bistveno bolj okusna, kot če bi panirali s klasičnimi kupljenimi drobtinami.
V burgerju se skrivajo tudi kisle delikatesne kumarice Natureta. Te kumarice so odlične, zato ker so ravno prav velike, da jih lahko narežemo na tanke rezine, prav tako pa niso presladke, kakor marsikatere kupljene vložene kumarice, zato dodajo kanček svežine našemu slastnemu burgerju.
Kot že veste, jedem rada dodam tako sveže, sočne kot tudi hrustljave dodatke. Zato sem temu izredno hrustljavemu piščancu dodala svež spasiran avokado in slastno domačo omako. Kombinacija sočnega s hrustljavim mi je top, zato upam, da bo všeč tudi vam. Po želji, v kolikor ga nimate, lahko avokado tudi izpustite, ga pa vsem vseeno toplo svetujem.
Burgerju lahko dodate tudi kakšno drugo omako po izbiri, ker pa je ta omaka “Tisočerih otokov” tako okusna, vam svetujem da jo vseeno pripravite in vsajposkusite. Ne bo vam žal in verjamem, da jo boste pripravili večkrat!
Hrustljav piščančji burger z avokadom in omako tisočerih otokov
Nina Zorčič
Čas priprave 15min
Čas peke 20min
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Omaka tisočerih otokov
80gmajoneze
2jedilni žlicilimoninega kisa
1jedilna žlicakečapa
4drobno nasekljane kisle kumarice
½čajne žličkesladke paprike
½čajne žličkečesna v prahu
½čajne žličkečebule v prahu
½čajne žličkesrirače(ali druge rahlo pekoče omake; opcijsko)
Sestavine za paniranje
2jedilni žlicivode/mleka
“Drobtine” za piščanca
100gslanih prestic
130gkoruznih kosmičev(svetujem tiste brez sladkorja, lahko pa tudi klasične s sladkorjem)
500gmini) piščančjih filejev
izbrana mešanica začimb za piščanca (sol, poper, sladka paprika, česen v prahu itd.)
Burger
popečene burger bombetke
spasiran avokado, zmešan s s soljo, poprom in kančkom limoninega soka
hrustljava zelena solata
tanjše rezine kislih kumaric
Postopek
Vse sestavine za omako zmešajte v manjši skodelici in poskusite. Po želji dodatno začinite. Postavite v hladilnik, medtem pa pripravite piščanca.
Pečico segrejte na 220 stopinj.
2 jajci ubijte v globok krožnik ter zmešajte z mlekom/vodo. Stepajte toliko časa, da dobite enotno jajčno zmes.
V “ziplock” vrečki z možnostjo zapiranja zmešajte slane prestice in koruzne kosmiče. Iz vrečke izpustite odvečen zrak in jo tesno zaprite. S pomočjo valjarja ali kozarca po vrečki potolčite/razvaljajte, da dobite grobemu pesku podobno zmes. Odlično je, če ostanejo tudi kakšni večji koščki.
Dobljene “drobtine” nasujte v globok krožnik.
Pripravite piščančje fileje. Če imate debele fileje jih najprej potolčite in nato razrežite na manjše fileje, saj se bodo tako hitreje spekli, pečeno meso pa bo bolj sočno.
Piščančje mini fileje začinite z začimbami po izbiri. Začimbe dobro vtrite v meso, nato pa vsak file najprej pomočite v jajčno zmes, nato pa še v drobtine. File nekajkrat obrnite v drobtinah, da ga čim bolje prekrijete.
Panirane fileje položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Po želji lahko, za še boljši okus, panirane fileje premažete z olivnim oljem, ni pa potrebno.
Postavite v segreto pečico in pecite 20 minut oz. toliko časa, da so fileji zunaj hrustljavo pečeni, notri pa popolnoma skuhani.
Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Medtem na žaru ali rebrasti žar ponvi popecite burger bombetke.
Na koncu sestavite svoj burger. Bombetko najprej premažite s spasiranim avokadom, ki ste ga pred tem začinili s soljo, poprom in kančkom limoninega soka. Na vrh postavite malo tanko narezane solate. Po vrh solate dodajte piščančji file in rezine kislih kumaric. Bogato prelijte z omako (če se je med hlajenjem zgostila ji pred uporabo dodajte kakšno jedilno žlico vode in premešajte). Pokrijte z bombetko in uživajte.
Postrežete lahko samostojno, s krompirčkom, čipsom ali solato.
KLJUČNE BESEDE avokado burger, burger, omaka tisočerih otokov, piščančji burger
Hrustljav piščančji burger z avokadom in omako tisočerih otokov
Božansko kosilo, ki bo navdušilo vse za mizo – neverjetno hrustljav piščančji file, paniran v slanih presticah in koruznih kosmičih, prelit z domačo omako tisočerih otokov (“Thousand Islands Dressing”). V brugerju se skriva še spasiran avokado z začimbami, ki poskrbi za res sočen burger. Dodatno svežino pa doda sveža hrustljava zelena solata in tanke rezine kislih kumaric. B O Ž A N S K O!
Uporabljene so samo klasične sestavine, tako da so dostopne povsod. Pri “drobtinah” za piščanca sem tokrat malo eksperimentirala s prestami in koruznimi kosmiči – božanska kombinacija! Skorja tako ni samo neverjetno hrustljava, ampak tudi bistveno bolj okusna, kot če bi panirali s klasičnimi kupljenimi drobtinami.
V burgerju se skrivajo tudi kisle delikatesne kumarice Natureta. Te kumarice so odlične, zato ker so ravno prav velike, da jih lahko narežemo na tanke rezine, prav tako pa niso presladke, kakor marsikatere kupljene vložene kumarice, zato dodajo kanček svežine našemu slastnemu burgerju.
Kot že veste, jedem rada dodam tako sveže, sočne kot tudi hrustljave dodatke. Zato sem temu izredno hrustljavemu piščancu dodala svež spasiran avokado in slastno domačo omako. Kombinacija sočnega s hrustljavim mi je top, zato upam, da bo všeč tudi vam. Po želji, v kolikor ga nimate, lahko avokado tudi izpustite, ga pa vsem vseeno toplo svetujem.
Burgerju lahko dodate tudi kakšno drugo omako po izbiri, ker pa je ta omaka “Tisočerih otokov” tako okusna, vam svetujem da jo vseeno pripravite in vsajposkusite. Ne bo vam žal in verjamem, da jo boste pripravili večkrat!
Hrustljav piščančji burger z avokadom in omako tisočerih otokov
Nina ZorčičSestavine
Omaka tisočerih otokov
Sestavine za paniranje
“Drobtine” za piščanca
Burger
Postopek
Preberite še: