Vsi obožujemo drobljence oz. Crumble! Zakaj? Ker gre za res božansko, noro preprosto in hitro pripravljeno sladico, ki je lahko tudi zajtrk.
Tokrat imam za vas Mangov drobljenec z najboljšim, najbolj hrustljavim posipom in eno skrivno sestavino!
Vsi obožujemo drobljence oz. Crumble! Zakaj? Ker gre za res božansko, noro preprosto in hitro pripravljeno sladico, ki je lahko tudi zajtrk.
Tokrat imam za vas Mangov drobljenec z najboljšim, najbolj hrustljavim posipom in eno skrivno sestavino!
Odličen mangov nadev, ki se kar stopi v ustih. Najbolj hrustljava plast drobljenca, ki vas bo očarala in dodatki, ki jih sami morda ne bi izbrali.. ampak jih morate poskusiti!
Odličen mangov nadev, ki se kar stopi v ustih. Najbolj hrustljava plast drobljenca, ki vas bo očarala in dodatki, ki jih sami morda ne bi izbrali.. ampak jih morate poskusiti!
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila samo najboljše sestavine.
Za dno sem uporabila svež mango – podroben opis kako ga pravilno narezati vas čaka v receptu. Pri rezanju bodite previdni, saj je v sredini ogromna koščica in morate zarezati okoli nje.
Glavna sestavina mojega drobljenca? Mandljeca moka! Drobljenec tukaj posujemo pa ga bolj na tanko, saj tako dobimo res odlično, hrustljavo skorjo. Namesto mandljeve moke lahko uporabite tudi pšenično.
Po vrhu pa dodam nekaj svojih najljubših dodatkov, ki ustvarijo res BOŽANSKO kombinacijo.
Tokrat sem poleg sladoleda, ki je že klasika, dodala še sadni breskov jogurt (dodate lahkot tudi okus manga). NORO – doda odlično svežino in vse skupaj tako obogati. Res odlična kombinacija, ki jo vsem svetujem. Morate poskusiti!
Drugih zamenjav sestavin ne bi svetovala, saj so že v osnovi uporabljene klasične sestavine, lahko pa namesto mandljeve ali pšenične bele moke uporabite ovseno moko, namesto kokosovega olja pa maslo.
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila samo najboljše sestavine.
Za dno sem uporabila svež mango – podroben opis kako ga pravilno narezati vas čaka v receptu. Pri rezanju bodite previdni, saj je v sredini ogromna koščica in morate zarezati okoli nje.
Glavna sestavina mojega drobljenca? Mandljeca moka! Drobljenec tukaj posujemo pa ga bolj na tanko, saj tako dobimo res odlično, hrustljavo skorjo. Namesto mandljeve moke lahko uporabite tudi pšenično.
Po vrhu pa dodam nekaj svojih najljubših dodatkov, ki ustvarijo res BOŽANSKO kombinacijo.
Tokrat sem poleg sladoleda, ki je že klasika, dodala še sadni breskov jogurt (dodate lahkot tudi okus manga). NORO – doda odlično svežino in vse skupaj tako obogati. Res odlična kombinacija, ki jo vsem svetujem. Morate poskusiti!
Drugih zamenjav sestavin ne bi svetovala, saj so že v osnovi uporabljene klasične sestavine, lahko pa namesto mandljeve ali pšenične bele moke uporabite ovseno moko, namesto kokosovega olja pa maslo.
Mangov drobljenec oz. "Crumble"
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 40mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 5porcij
Sestavine
Mangova plast
2srednje velikazrela manga
½jedilne žlicemandljeve moke Eko Škrnicl(ali pšenične bele moke tip 500, ovsene moke)
1jedilna žlicakokosovega sladkorja Eko Škrnicl
1čajna žličkavaniljeve arome
Drobljenec oz. "Crumble"
85govsenih kosmičev
40gmandljeve moke Eko Škrnicl(ali pšenične bele moke tip 500, ovsene moke)
15gnastrganega kokosa
15gkokosovega sladkorja Eko Škrnicl
20gjavorjevega sirupa
50gkokosovega olja ali masla(stopljeno)
Dodatki
breskov ali mangov sadni jogurt
vaniljev sladoled
javorjev sirup
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Narežite mango. Mango ima na sredini veliko koščico, zato ga režemo na poseben način. Mango najprej prerežite navzdol po dolžini po licu/strani. To ponovite z obeh strani. Čez lice nato po dolžini zarežite vodoravne črte, da naredite rezine, z žlico pa iz njega izdolbite mango - ven bodo popadale rezine.
V veliki posodi zmešajte narezan mango, moko, kokosov sladkor in vaniljo.
Premešajte, da se vsi dodatki med sabo dobro povežejo in prestavite v pekač, premera 20cm.
Mangov nadev enakomerno razporedite po dnu.
Pripravite drobljenec. V isti posodi, v kateri ste prej mešali mango, dodajte ovsene kosmiče, moko, kokos, sladkor, sirup in stopljeno kokosovo olje ali maslo.
Vse skupaj dobro premešajte z žlico ali silikonsko lopatico, da se vse sestavine navlažijo in dobite rahlo lepljivo, vlažno maso.
Dobljeno maso enakomerno posujte po mangovi plasti. Zmes posujte čisto do roba, da bo mango popolnoma zakrit.
Postavite v pečico in pecite 35-40 minut oz. tako dolgo, da se ob robovih pekača pojavijo mehurčki (spodnja plast vre in pronica na vrh).
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se ne ohladi.
Na ohlajen drobljenec dodajte dodatke po izboru, osebno pa najbolj svetujem breskov ali mangov sadni jogurt (res nora kombinacija), vaniljev sladoled in javorjev sirup.
KLJUČNE BESEDE crumble, drobljenec, mangov drobljenec
Mangov drobljenec oz. “Crumble”
Vsi obožujemo drobljence oz. Crumble! Zakaj? Ker gre za res božansko, noro preprosto in hitro pripravljeno sladico, ki je lahko tudi zajtrk.
Tokrat imam za vas Mangov drobljenec z najboljšim, najbolj hrustljavim posipom in eno skrivno sestavino!
Vsi obožujemo drobljence oz. Crumble! Zakaj? Ker gre za res božansko, noro preprosto in hitro pripravljeno sladico, ki je lahko tudi zajtrk.
Tokrat imam za vas Mangov drobljenec z najboljšim, najbolj hrustljavim posipom in eno skrivno sestavino!
Odličen mangov nadev, ki se kar stopi v ustih. Najbolj hrustljava plast drobljenca, ki vas bo očarala in dodatki, ki jih sami morda ne bi izbrali.. ampak jih morate poskusiti!
Odličen mangov nadev, ki se kar stopi v ustih. Najbolj hrustljava plast drobljenca, ki vas bo očarala in dodatki, ki jih sami morda ne bi izbrali.. ampak jih morate poskusiti!
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila samo najboljše sestavine.
Za dno sem uporabila svež mango – podroben opis kako ga pravilno narezati vas čaka v receptu. Pri rezanju bodite previdni, saj je v sredini ogromna koščica in morate zarezati okoli nje.
Glavna sestavina mojega drobljenca? Mandljeca moka! Drobljenec tukaj posujemo pa ga bolj na tanko, saj tako dobimo res odlično, hrustljavo skorjo. Namesto mandljeve moke lahko uporabite tudi pšenično.
Po vrhu pa dodam nekaj svojih najljubših dodatkov, ki ustvarijo res BOŽANSKO kombinacijo.
Tokrat sem poleg sladoleda, ki je že klasika, dodala še sadni breskov jogurt (dodate lahkot tudi okus manga). NORO – doda odlično svežino in vse skupaj tako obogati. Res odlična kombinacija, ki jo vsem svetujem. Morate poskusiti!
Drugih zamenjav sestavin ne bi svetovala, saj so že v osnovi uporabljene klasične sestavine, lahko pa namesto mandljeve ali pšenične bele moke uporabite ovseno moko, namesto kokosovega olja pa maslo.
Priprava je res preprosta, prav tako pa sm uporabila samo najboljše sestavine.
Za dno sem uporabila svež mango – podroben opis kako ga pravilno narezati vas čaka v receptu. Pri rezanju bodite previdni, saj je v sredini ogromna koščica in morate zarezati okoli nje.
Glavna sestavina mojega drobljenca? Mandljeca moka! Drobljenec tukaj posujemo pa ga bolj na tanko, saj tako dobimo res odlično, hrustljavo skorjo. Namesto mandljeve moke lahko uporabite tudi pšenično.
Po vrhu pa dodam nekaj svojih najljubših dodatkov, ki ustvarijo res BOŽANSKO kombinacijo.
Tokrat sem poleg sladoleda, ki je že klasika, dodala še sadni breskov jogurt (dodate lahkot tudi okus manga). NORO – doda odlično svežino in vse skupaj tako obogati. Res odlična kombinacija, ki jo vsem svetujem. Morate poskusiti!
Drugih zamenjav sestavin ne bi svetovala, saj so že v osnovi uporabljene klasične sestavine, lahko pa namesto mandljeve ali pšenične bele moke uporabite ovseno moko, namesto kokosovega olja pa maslo.
Mangov drobljenec oz. "Crumble"
Nina ZorčičSestavine
Mangova plast
Drobljenec oz. "Crumble"
Dodatki
Postopek
Preberite še: