Obožujem testenine, najbolj pa tiste z okusnimi, kremnimi omakami, ki se lepo oprimejo testenin. Za vas sem ustvarila božanski recept za kremno bučno omako s špinačo in praženimi pekan oreščki. Oreščki so ključni, ker dodajo hrustljavost in kanček sladkobe.
Obožujem testenine, najbolj pa tiste z okusnimi, kremnimi omakami, ki se lepo oprimejo testenin. Za vas sem ustvarila božanski recept za kremno bučno omako s špinačo in praženimi pekan oreščki. Oreščki so ključni, ker dodajo hrustljavost in kanček sladkobe.
Omaka je pripravljena v nekaj preprostih korakih in iz samih osnovnih sestavin.
Potrebujete bučo, rdečo lečo, rastlinsko “mleko” po izbiri (ali navadno mleko, ovseno kremo itd.), česen in začimbe.
Namesto muškatne buče lahko uporabite tudi masleno ali hokaido bučo, namesto rastlinskega “mleka” pa katerokoli mleko.
Omaka je pripravljena v nekaj preprostih korakih in iz samih osnovnih sestavin.
Potrebujete bučo, rdečo lečo, rastlinsko “mleko” po izbiri (ali navadno mleko, ovseno kremo itd.), česen in začimbe.
Namesto muškatne buče lahko uporabite tudi masleno ali hokaido bučo, namesto rastlinskega “mleka” pa katerokoli mleko.
Omaka je odlična v kombinaciji z navadnimi ali pirinimi testeninami, izberete lahko testenine po izbiri. Odlične so tudi špinačne.
Česen, pražen v olivnem olju, doda neverjetno aromo, buča, pečena v pečici pa doda sladkobo, ki se v kombinaciji s česnom odlično dopolnjuje. Lečo sem dodala za dodatne beljakovine, špinača pa doda malo svežine.
Izredno pomembna sestavina so tudi pekan oreščki! Poskrbijo za kanček sladkobe, prav tako pa v tako kremne testenine res sede nekaj hrustljavega.
Omaka je odlična v kombinaciji z navadnimi ali pirinimi testeninami, izberete lahko testenine po izbiri. Odlične so tudi špinačne.
Česen, pražen v olivnem olju, doda neverjetno aromo, buča, pečena v pečici pa doda sladkobo, ki se v kombinaciji s česnom odlično dopolnjuje. Lečo sem dodala za dodatne beljakovine, špinača pa doda malo svežine.
Izredno pomembna sestavina so tudi pekan oreščki! Poskrbijo za kanček sladkobe, prav tako pa v tako kremne testenine res sede nekaj hrustljavega.
Testenine s kremno bučno omako s špinačo in pekan orehi
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 45mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Buča
½muškatne buče
sladka paprika v prahu
sol, poper
olivno olje
Testenine
150gtestenin po izbiri
Omaka
50gbio rdeče leče Eko Škrnicl
2jedilni žliciolivnega olja
2stroka česna(nasekljan)
120mlvode iz testenin
200grastlinskega "mleka" ali klasičnega mleka
¼-½čajne žličkesoli
¼čajne žličkepopra
Dodatki
2pestipraženih pekan oreščkov
pestsveže špinače
Postopek
Pečico segrejte na 190 stopinj.
Bučo operite in odrežite konce. Z jedilno žlico izdolbite semena. Bučo razrežite na manjše krhlje.
Večji pekač obložite s papirjem za peko, nanj pa razporedite kocke buče. Rahlo posujte s sladko papriko v prahu, soljo in poprom ter pokapajte z olivnim oljem. Premešajte in postavite v ogreto pečico za 35 minut oz. tako dolgo, da se buča zmehča.
Pečeno bučo pustite na pekaču, dokler se ne ohladi.
Pripravite testenine skladno z navodili na embalaži. V večjem loncu zavrite večjo količino vode. Dodajte ščep soli. Ko voda zavre, dodajte testenine in kuhajte po času, priporočenem na embalaži. Jaz jih najraje skuham "al dente" torej, da so na ugriz še malenkost trde. Tako preprečimo, da bi se testenine kasneje v omaki razkuhale. 120ml vode iz testenin shranite, ker jih bomo dodali v omako. Kuhane testenine odcedite in pustite na strani.
Medtem v manjšem loncu skupaj z zadostno količino vode kuhajte rdečo lečo, dokler se ne zmehča, približno 15-20 minut.
Kuhano lečo odcedite in jo skupaj z ohlajeno bučo spasirajte v blenderju ali s pomočjo ročnega mešalnika, dokler ne nastane gladka pasta brez grudic.
V večji ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje. Dodajte nasekljan česen in pražite par minut.
Dodajte vodo od testenin, rastlinsko "mleko" in pasirano bučo ter lečo in premešajte. Na srednjem ognju kuhajte vsaj 5 minut, da se krema zgosti.
Dodajte sol in poper po okusu ter premešajte. Kuhajte še vsaj 5 minut, dokler krema ne doseže želene gostote.
Medtem v manjši ponvi na srednjem ognju (brez maščobe!) popražite pekan oreščke in dodajte ščep soli. Pražite tako dolgo, da se oreščki malo zapečejo in obarvajo - tako še dodatno upodarite njihovo aromo in okus. Pecite, dokler se robovi malenkost ne ožgejo, nato pa odstavite in pustite, da se ohladijo. Nato jih nasekljajte.
V kremo dodajte testenine in premešajte. Dodajte špinačo in premešajte, nato pa odstavite.
Testenine postrezite skupaj s praženimi pekan oreščki.
Testenine s kremno bučno omako s špinačo in pekan orehi
Obožujem testenine, najbolj pa tiste z okusnimi, kremnimi omakami, ki se lepo oprimejo testenin. Za vas sem ustvarila božanski recept za kremno bučno omako s špinačo in praženimi pekan oreščki. Oreščki so ključni, ker dodajo hrustljavost in kanček sladkobe.
Obožujem testenine, najbolj pa tiste z okusnimi, kremnimi omakami, ki se lepo oprimejo testenin. Za vas sem ustvarila božanski recept za kremno bučno omako s špinačo in praženimi pekan oreščki. Oreščki so ključni, ker dodajo hrustljavost in kanček sladkobe.
Omaka je pripravljena v nekaj preprostih korakih in iz samih osnovnih sestavin.
Potrebujete bučo, rdečo lečo, rastlinsko “mleko” po izbiri (ali navadno mleko, ovseno kremo itd.), česen in začimbe.
Namesto muškatne buče lahko uporabite tudi masleno ali hokaido bučo, namesto rastlinskega “mleka” pa katerokoli mleko.
Omaka je pripravljena v nekaj preprostih korakih in iz samih osnovnih sestavin.
Potrebujete bučo, rdečo lečo, rastlinsko “mleko” po izbiri (ali navadno mleko, ovseno kremo itd.), česen in začimbe.
Namesto muškatne buče lahko uporabite tudi masleno ali hokaido bučo, namesto rastlinskega “mleka” pa katerokoli mleko.
Omaka je odlična v kombinaciji z navadnimi ali pirinimi testeninami, izberete lahko testenine po izbiri. Odlične so tudi špinačne.
Česen, pražen v olivnem olju, doda neverjetno aromo, buča, pečena v pečici pa doda sladkobo, ki se v kombinaciji s česnom odlično dopolnjuje. Lečo sem dodala za dodatne beljakovine, špinača pa doda malo svežine.
Izredno pomembna sestavina so tudi pekan oreščki! Poskrbijo za kanček sladkobe, prav tako pa v tako kremne testenine res sede nekaj hrustljavega.
Omaka je odlična v kombinaciji z navadnimi ali pirinimi testeninami, izberete lahko testenine po izbiri. Odlične so tudi špinačne.
Česen, pražen v olivnem olju, doda neverjetno aromo, buča, pečena v pečici pa doda sladkobo, ki se v kombinaciji s česnom odlično dopolnjuje. Lečo sem dodala za dodatne beljakovine, špinača pa doda malo svežine.
Izredno pomembna sestavina so tudi pekan oreščki! Poskrbijo za kanček sladkobe, prav tako pa v tako kremne testenine res sede nekaj hrustljavega.
Testenine s kremno bučno omako s špinačo in pekan orehi
Nina ZorčičSestavine
Buča
Testenine
Omaka
Dodatki
Postopek
Preberite še: