Noro okusni, hitro pripravljeni njoki s posebno omako - šampinjonom in špinačo dela družbo kokosovo mleko iz pločevinke oz. kokosovo meso. Ta kombinacija, skupaj s česnom in italijanskimi začimbami je NEVERJETNA!
Zaradi kokosovega mleka je omaka rahla, kremna in noro okusna. Prav tako pa omaki doda čudovito aromo in malo sladkobe.
Morda komu posebna kombinacija, ampak jo enostavno morate poskusiti in ne bo vam žal.
Pravi gurmansko obrok pripravljen hitro in preprosto, v dobrih 20 minutah! Pripravo so mi olajšali Mlinotestovi ajdovi njoki- pripravljeni so v samo par minutah! Iz samih kvalitetnih sestavin in z izjemnim okusom.
V 15 minutah z Divita testeninami do hitrega gurmanskega obroka - ni slabo, kajne? Pri Mlinotestu ponujajo 7 različnih polnjenih testenin in 3 okuse njokov. Trenutno pa na njihovi spletni strani poteka še nagradna igra, ki traja do 4.12. s super nagradami: 1x vinski vlak za 2 osebi,
3x cedilo + izbrane Divita testenine,
5x darilni paket sušenih testenin Divita! Več o nagradni igri si lahko preberete tukaj.
Z Divita testeninami pa sem pripravila tudi ta recept za izjemno hitre raviole s tartufi in tartufovo parmezanovo omako. Res gurmansko kosilo v 15 minutah! Recept vas čaka tukaj.
Na blogu vas pa čaka že ogromno receptov za kosila, priloge, tako klasične kot veganske jedi. Vsi recepti za slane jedi vas čakajo
tukaj.
Ajdovi njoki s kokosovim mlekom, šampinjoni in špinačo
Nina Zorčič
Čas priprave 25mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 3porcije
Sestavine
Njoki
500gajdovih njokov Mlinotest
Kokosova omaka s šampinjoni in špinačo
2jedilni žliciolivnega olja
1srednje velikačebula ali por(ali kombinacija obojega)
1strokčesna
250gsvežih šampinjonov
1čajna žličkasoli
1čajna žličkatimijana
ščeppopra
400gkokosovega mleka iz pločevinke(1 cela pločevinka)
1čajna žličkaškroba
2pestisveže špinače
Dodatki
parmezan(opcijsko)
Postopek
Njoke skuhajte v večji količini osoljene vrele vode. Kuhajte samo toliko, da priplavajo na vrh, nato jih odcedite.
Nato pripravite omako. V večji ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje.
V segreto olivno olje dodajte nasekljano čebulo/por. Čebulo pražite par minut, dokler ne postekleni in se zmehča. Nato dodajte česen in pražite še dobro minuto.
Ko česen zadiši dodajte sveže šampinjone, oprane in narezane na tanke rezine. Začinite z začimbami. Premešajte in pražite 5-10 minut oz. tako dolgo, da se šampinjoni zmehčajo, skrčijo in potemnijo. Pražite, dokler ne izhlapi skoraj vsa tekočina.
Nato dodajte še kokosovo mleko iz pločevinke in premešajte. Začinite s soljo in poprom in kuhajte še par minut, dokler se omaka vsaj malo ne zgosti. Nato v omako presejte škrob in premešajte. Kuhajte še minuro, da se omaka zgosti.
Na koncu dodajte še špinačo in kuhajte par minut oz. toliko časa, da špinača upade.
V omako dodajte njoke in premešajte.
Postrezite z naribanim parmezanom.
KLJUČNE BESEDE ajdovi njoki, njoki s kokosovim mlekom, njoki v kremni omaki
Ajdovi njoki s kokosovim mlekom, šampinjoni in špinačo
Noro okusni, hitro pripravljeni njoki s posebno omako - šampinjonom in špinačo dela družbo kokosovo mleko iz pločevinke oz. kokosovo meso. Ta kombinacija, skupaj s česnom in italijanskimi začimbami je NEVERJETNA!
Zaradi kokosovega mleka je omaka rahla, kremna in noro okusna. Prav tako pa omaki doda čudovito aromo in malo sladkobe.
Morda komu posebna kombinacija, ampak jo enostavno morate poskusiti in ne bo vam žal.
Pravi gurmansko obrok pripravljen hitro in preprosto, v dobrih 20 minutah! Pripravo so mi olajšali Mlinotestovi ajdovi njoki- pripravljeni so v samo par minutah! Iz samih kvalitetnih sestavin in z izjemnim okusom.
V 15 minutah z Divita testeninami do hitrega gurmanskega obroka - ni slabo, kajne? Pri Mlinotestu ponujajo 7 različnih polnjenih testenin in 3 okuse njokov. Trenutno pa na njihovi spletni strani poteka še nagradna igra, ki traja do 4.12. s super nagradami: 1x vinski vlak za 2 osebi, 3x cedilo + izbrane Divita testenine, 5x darilni paket sušenih testenin Divita! Več o nagradni igri si lahko preberete tukaj.
Z Divita testeninami pa sem pripravila tudi ta recept za izjemno hitre raviole s tartufi in tartufovo parmezanovo omako. Res gurmansko kosilo v 15 minutah! Recept vas čaka tukaj.
Na blogu vas pa čaka že ogromno receptov za kosila, priloge, tako klasične kot veganske jedi. Vsi recepti za slane jedi vas čakajo tukaj.
Ajdovi njoki s kokosovim mlekom, šampinjoni in špinačo
Nina ZorčičSestavine
Njoki
Kokosova omaka s šampinjoni in špinačo
Dodatki
Postopek
Preberite še: