Božansko kosilo, polno arom in začimb - testenine v kremni parmezanovi omaki s sušenimi paradižniki in začinjenim piščancem. Odlična kombinacija osnovnih začimb: sladka paprika, provansalske začimbe in origano odlično sedejo s sušenimi paradižniki, mariniranimi v olju in božansko parmezanovo omako.
Nasitno, hranljivo kosilo, ki ga pripravite v eni ponvi, brez packanja in kompliciranja!
Posebnosti v receptu so parmezan in sušeni paradižniki, marinirani v olju. Poleg samih paradižnikov v receptu uporabimo tudi olje, v katerem se namakajo, saj doda piščancu božansko aromo! Piščancu med peko dodamo tudi parmezan, ki se nato hrustljavo zapeče in poskrbi za božanski, hrustljav sirov dodatek - NJAM!
V receptu sem tokrat uporabila kar tale Spar Grana Padano riban sir. Po navadi svetujem, da uporabite svež parmezan in ga naribate sami. Za tokratni recept odlično deluje tudi tale, že riban, saj je odličnega okusa, prav tako pa z uporabo tega sira prihranimo na času in poskrbimo za kosilo, narejeno res hitro!
Ključne sestavine v tem receptu so začimbe, sušeni paradžniiki, marinirani v olju in parmezan. Tukaj ne svetujem drugih zamenjav, saj je točno takšna kombinacija okusov najboljša. Uporabila sem te Despar Premium sušene paradižnike, marinirane v olju, ker so izredno mehki, okusni in aromatični.
Imam pa na spletni strani že kar receptov za kosila - testenine, rižote, glavne mesne in veganske jedi - vse recepte za kosila, večerje in slane malice najdete tukaj.
Jedem rada dodam še sveže dodatke - v tem primeru sem dodala svežo baziliko. V kolikor tega nimate/ne marate lahko to izpustite.
Testenine v kremni parmezanovi omaki s sušenimi paradižniki in začinjenim piščancem
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Piščanec
400gpiščančjih filejev
3jedilne žliceolja mariniranih sušenih paradižnikov(povezava do uporabljenega izdelka zgoraj)
1jedilna žlicasladke paprike v prahu
1čajna žličkaprovansalskih začimb
1čajna žličkaorigana
1čajna žličkasoli
40gribanega parmezana
Testenine
2jedilni žliciolivnega olja
1šalotka ali rdeča čebula(drobno nasekljana)
2strokačesna(drobno nasekljana)
1čajna žličkaorigana
850mlvode
250gtestenin po izbiri
200mlsmetane za kuhanje
100gnaribanega sira Grana Padano Despar
150ggrobo nasekljanih v olju mariniranih sušenih paradižnikov(povezava do uporabljenega izdelka zgoraj)
dvepestisveže špinače
Dodatki
naribanega sira Grana Padano Despar
sveža bazilika
Postopek
V večji ponvi segrejte olje mariniranih sušenih paradižnikov.
Na srednjem ognju popražite piščančje fileje, narezane na manjše kocke. Začinite s papriko, provansalskimi začimbami, origanom in soljo. Premešajte.
Pražite toliko časa, da se piščanec popolnoma skuha in hrustljavo zlato zapeče.
Dodajte nariban sir in premešajte. Odstavite in piščanca preložite v ločeno posodo.
Ponev vrnite nazaj na ogenj in segrejte olivno olje.
Na segretem olju na srednjem ognju pražite drobno nasekljano čebulo in česen, dokler čebula ne postekleni, česen pa zadiši. Začinite z origanom in premešajte.
Zalijte z vodo in pustite, da zavre. V vrelo vodo dodajte testenine in kuhajte do “al dente” stanja, torej da so na ugriz še malo trde. Sledite navodilom na vrečki.
Ko so testenine kuhane do "al dente" stanja jim dodajte smetano za kuhanje, nariban sir in nasekljane sušene paradižnike.
Premešajte in kuhajte par minut, da se okusi povežejo, testenine pa skuhajo do konca. Dodajte še svežo špinačo in premešajte. Poskusite in po želji dodatno začinite s soljo.
Postrezite z dodatnim ribanim sirom in svežo baziliko.
KLJUČNE BESEDE hitro kosilo, italijanske testenine, kosilo v eni ponvi, pečen piščanec, piščanec v omaki, testenine s parmezanom, testenine s sušenimi paradižniki, testenine v eni posodi
Testenine v kremni parmezanovi omaki s sušenimi paradižniki in začinjenim piščancem
Božansko kosilo, polno arom in začimb - testenine v kremni parmezanovi omaki s sušenimi paradižniki in začinjenim piščancem. Odlična kombinacija osnovnih začimb: sladka paprika, provansalske začimbe in origano odlično sedejo s sušenimi paradižniki, mariniranimi v olju in božansko parmezanovo omako.
Nasitno, hranljivo kosilo, ki ga pripravite v eni ponvi, brez packanja in kompliciranja!
Posebnosti v receptu so parmezan in sušeni paradižniki, marinirani v olju. Poleg samih paradižnikov v receptu uporabimo tudi olje, v katerem se namakajo, saj doda piščancu božansko aromo! Piščancu med peko dodamo tudi parmezan, ki se nato hrustljavo zapeče in poskrbi za božanski, hrustljav sirov dodatek - NJAM!
V receptu sem tokrat uporabila kar tale Spar Grana Padano riban sir. Po navadi svetujem, da uporabite svež parmezan in ga naribate sami. Za tokratni recept odlično deluje tudi tale, že riban, saj je odličnega okusa, prav tako pa z uporabo tega sira prihranimo na času in poskrbimo za kosilo, narejeno res hitro!
Ključne sestavine v tem receptu so začimbe, sušeni paradžniiki, marinirani v olju in parmezan. Tukaj ne svetujem drugih zamenjav, saj je točno takšna kombinacija okusov najboljša. Uporabila sem te Despar Premium sušene paradižnike, marinirane v olju, ker so izredno mehki, okusni in aromatični.
Imam pa na spletni strani že kar receptov za kosila - testenine, rižote, glavne mesne in veganske jedi - vse recepte za kosila, večerje in slane malice najdete tukaj.
Jedem rada dodam še sveže dodatke - v tem primeru sem dodala svežo baziliko. V kolikor tega nimate/ne marate lahko to izpustite.
Testenine v kremni parmezanovi omaki s sušenimi paradižniki in začinjenim piščancem
Nina ZorčičSestavine
Piščanec
Testenine
Dodatki
Postopek
Preberite še: