Gosta in kremasta jagodna smoothie bowla, v kateri se skriva korenček! Odličen način, kako poskrbeti za več zaužite zelenjave tekom dneva, tudi če niste največji ljubitelji.
Korenčka se v smoothie bowli niti malo ne čuti, tako da je to odličen način, kako dodati skriti zelenjavo v slastno sadno malico.
V smoothie bowli so poleg jagod še jabolka in vaniljevi proteini – skozi testiranja sem ugotovila, da mi ta kombinacija sadja in okusov najbolj sede s korenčkom. V kolikor boste testirali druge kombinacije mi v komentar sporočite, kako vam je uspelo!
Jedem rada dodam svežo in hrustljavo sestavino, zato sem temu osvežilnemu, kremastemu smoothiju dodala še hrustljavo granolo, ki je res pika na i božanski, neverjetno nasitni malici.
V kolikor beljakovin nimate oz. jih ne želite uporabiti jih lahko preprosto izpustite in dodate malo manj vode. Kljub temu pa jih toplo svetujem, saj dodajo nežno vaniljevo aromo, poskrbijo za višji dnevni vnos beljakovin in naredijo smoothie bolj nasiten.
Smoothie lahko pripravite na gost ali redek način. Za bolj gost smoothie, tak ki ga jeste z žlico, dodajte manj vode. Vodo dodajajte postopoma in vmes dobro zblendajte. Preverite teskturo in po potrebi dodajte več vode. Za tekoč smoothie, ki ga lahko pijete, pa dodajte več vode in dobro zblendajte, da ni grudic ali večjih kosov.
Smoothie bowla je odličen zajtrk ali malica, saj je pripravljen hitro in preprosto, poskrbi pa, da boste siti še naslednjih nekaj ur. V kolikor imate za zajtrke raje kaše ali druge tople jedi pa vas čaka že kar nekaj idej za pečene, kremne, “overnight”/čeznočne ovsene kaše itd. Prav tako je objavljenih že kar nekaj drugih receptov za zajtrke: od palačink, vafljev, “Mug Cake” tortic itd. Najdete jih tukaj.
Jagodna smoothie bowla s korenčkom in vaniljevimi proteini
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Vrsta obroka Malica
Količina 1porcija
Sestavine
Smoothie
200gzamrznjenih jagod(za gosto smoothie bowlo svetujem zamrznjeno sadje, saj dobimo z njim bolj gosto teksturo, za tekoč smoothie lahko uporabite tudi sveže sadje)
150golupljenega korenčka(približno 3 korenčki)
40gjabolka(približno ¼ jabolke)
25gveganskih vaniljevih beljakovin
150gvode(dodajajte več po potrebi, glede na to kako zelo gosto bowlo ali tekoč smoothie želite)
Dodatki
sveže sadje
granola
Postopek
V blenderju ali smoothie makerju zmešajte vse sestavine za smoothie: zamrznjene jagode, korenček, jabolko, beljakovine v prahu in 150g vode. Zblendajte, da dobite smoothie brez grudic. Po potrebi dodajte več vode - več vode kot boste dodali, bolj redka bo tekočina.
Ko dobite želeno konsistenco prelijte smoothie v skledo (če je masa gosta) ali v kozarec (če je masa bolj tekoča) in dodajte dodatke po izbiri. Jaz najraje dodam nekaj svežega in nekaj hrustljavega: tokrat sta to sveže sadje in granola.
Uživajte takoj.
KLJUČNE BESEDE jagodna smoothie bowla, jagodni smoothie, proteinski smoothie, smoothie, smoothie bowl, smoothie bowla, smoothie bowla s korenčkom, smoothie s korenčkom, zelenjavni smoothie
Jagodna smoothie bowla s korenčkom in vaniljevimi proteini
Gosta in kremasta jagodna smoothie bowla, v kateri se skriva korenček! Odličen način, kako poskrbeti za več zaužite zelenjave tekom dneva, tudi če niste največji ljubitelji.
Korenčka se v smoothie bowli niti malo ne čuti, tako da je to odličen način, kako dodati skriti zelenjavo v slastno sadno malico.
V smoothie bowli so poleg jagod še jabolka in vaniljevi proteini – skozi testiranja sem ugotovila, da mi ta kombinacija sadja in okusov najbolj sede s korenčkom. V kolikor boste testirali druge kombinacije mi v komentar sporočite, kako vam je uspelo!
Jedem rada dodam svežo in hrustljavo sestavino, zato sem temu osvežilnemu, kremastemu smoothiju dodala še hrustljavo granolo, ki je res pika na i božanski, neverjetno nasitni malici.
V kolikor beljakovin nimate oz. jih ne želite uporabiti jih lahko preprosto izpustite in dodate malo manj vode. Kljub temu pa jih toplo svetujem, saj dodajo nežno vaniljevo aromo, poskrbijo za višji dnevni vnos beljakovin in naredijo smoothie bolj nasiten.
Smoothie lahko pripravite na gost ali redek način. Za bolj gost smoothie, tak ki ga jeste z žlico, dodajte manj vode. Vodo dodajajte postopoma in vmes dobro zblendajte. Preverite teskturo in po potrebi dodajte več vode. Za tekoč smoothie, ki ga lahko pijete, pa dodajte več vode in dobro zblendajte, da ni grudic ali večjih kosov.
Smoothie bowla je odličen zajtrk ali malica, saj je pripravljen hitro in preprosto, poskrbi pa, da boste siti še naslednjih nekaj ur. V kolikor imate za zajtrke raje kaše ali druge tople jedi pa vas čaka že kar nekaj idej za pečene, kremne, “overnight”/čeznočne ovsene kaše itd. Prav tako je objavljenih že kar nekaj drugih receptov za zajtrke: od palačink, vafljev, “Mug Cake” tortic itd. Najdete jih tukaj.
Jagodna smoothie bowla s korenčkom in vaniljevimi proteini
Nina ZorčičSestavine
Smoothie
Dodatki
Postopek
Preberite še: