Pred vami je zelo preprost recept za okusno čokoladno beljakovinsko tortico v skodelici oz. beljakovinski “Mug cake”. Božanska čokoladna sladica, pripravljena v treh minutah!Pred vami je zelo preprost recept za okusno čokoladno beljakovinsko tortico v skodelici oz. beljakovinski “Mug cake”. Božanska čokoladna sladica, pripravljena v treh minutah! “Mug cake” je mini tortica, pripravljena v skodelici in najpogosteje kar v mikrovalovni pečici.Biskvit torte je mehek, puhast in poln beljakovin.Za pripravo sem uporabila malo bolj zdrave sestavine, skoraj vse pa so na voljo na spletni strani Myprotein.Namesto moke sem uporabila instant ovsene kosmiče – najbolj fino zmleta ovsena moka. Dodala sem jim veganske sojine beljakovine z okusom vanilje – meni osebno najboljše veganske vaniljeve beljakovine oz. proteini v prahu.Mug cake pa sem prelila še z namazom orečkov – izberete lahko arašidovo maslo ali maslo indijskih oreščkov, obe kombinaciji sta BOŽANSKI! Po vrhu pa še nekaj čokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade – VRHUNSKO!“Mug cake” je mini tortica, pripravljena v skodelici in najpogosteje kar v mikrovalovni pečici.Biskvit torte je mehek, puhast in poln beljakovin.Za pripravo sem uporabila malo bolj zdrave sestavine, skoraj vse pa so na voljo na spletni strani Myprotein.Namesto moke sem uporabila instant ovsene kosmiče – najbolj fino zmleta ovsena moka. Dodala sem jim veganske sojine beljakovine z okusom vanilje – meni osebno najboljše veganske vaniljeve beljakovine oz. proteini v prahu.Mug cake pa sem prelila še z namazom orečkov – izberete lahko arašidovo maslo ali maslo indijskih oreščkov, obe kombinaciji sta BOŽANSKI! Po vrhu pa še nekaj čokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade – VRHUNSKO! Na spletni strani Myprotein vam koda NINAMYP prinese 32-38% popust, odvisno od akcij, ki so trenutno na voljo.Na spletni strani Myprotein vam koda NINAMYP prinese 32-38% popust, odvisno od akcij, ki so trenutno na voljo. Beljakovinski "Mug Cake" Nina ZorčičČas priprave 5 minsČas peke 2 minsVrsta obroka SladicaKoličina 1 porcijaSestavine Mug Cake40 g instant ovsenih kosmičev oz. ovsene moke Myprotein20 g veganskih sojinih beljakovin z okusom vanilje Myprotein15 g 100% kakava v prahu¾ čajne žličke pecilnega praška75 g vode ali rastlinskega mleka po izbiri15 g arašidovega masla ali masla indijskih oreščkov10 g javorjevega sirupaDodatki1 jedilna žlica arašidovega masla ali masla indijskih oreščkovčokoladne kapljicePostopek V večji skodelici, ki jo lahko segrevate v mikrovalovni pečici, zmešajte ovseno moko, beljakovine, kakav in pecilni prašek.Dodajte mleko/vodo, arašidovo maslo in javorjev sirup ter premešajte samo toliko, da nastane gladka, gosta zmes. Postavite v mikrovalovno pečico in pecite 2 minuti 40 sekund na 600W.Vročo skodelico previdno vzemite iz mikrovalne pečice. Na pečen biskvit dodajte arašidovo malo in čokoladne kapljice ter uživajte.KLJUČNE BESEDE beljakovinski mug cake, mug cakePreberite še:Proteinski "Mug Cake" s tekočo sredico z belo…Ovseni Banana Bread "Mug Cake" s tekočo čokoladno sredico"Mug Cake" iz ovsene mokeKremna proteinska ovsena kaša z domačim "Speculaas" namazom
Beljakovinski “Mug Cake”
“Mug cake” je mini tortica, pripravljena v skodelici in najpogosteje kar v mikrovalovni pečici.
Biskvit torte je mehek, puhast in poln beljakovin.
Za pripravo sem uporabila malo bolj zdrave sestavine, skoraj vse pa so na voljo na spletni strani Myprotein.
Namesto moke sem uporabila instant ovsene kosmiče – najbolj fino zmleta ovsena moka. Dodala sem jim veganske sojine beljakovine z okusom vanilje – meni osebno najboljše veganske vaniljeve beljakovine oz. proteini v prahu.
Mug cake pa sem prelila še z namazom orečkov – izberete lahko arašidovo maslo ali maslo indijskih oreščkov, obe kombinaciji sta BOŽANSKI!
Po vrhu pa še nekaj čokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade – VRHUNSKO!
“Mug cake” je mini tortica, pripravljena v skodelici in najpogosteje kar v mikrovalovni pečici.
Biskvit torte je mehek, puhast in poln beljakovin.
Za pripravo sem uporabila malo bolj zdrave sestavine, skoraj vse pa so na voljo na spletni strani Myprotein.
Namesto moke sem uporabila instant ovsene kosmiče – najbolj fino zmleta ovsena moka. Dodala sem jim veganske sojine beljakovine z okusom vanilje – meni osebno najboljše veganske vaniljeve beljakovine oz. proteini v prahu.
Mug cake pa sem prelila še z namazom orečkov – izberete lahko arašidovo maslo ali maslo indijskih oreščkov, obe kombinaciji sta BOŽANSKI!
Po vrhu pa še nekaj čokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade – VRHUNSKO!
Beljakovinski "Mug Cake"
Nina ZorčičSestavine
Mug Cake
Dodatki
Postopek
Preberite še: