Odličen prigrizek, ki je primeren za čisto vse goste?
Z mojimi veganskimi Nachosi boste vedno zmagali!
Hrustljave koruzne tortilje, sočna paradižnikova omaka in kremasta "sirova" omaka iz indijskih oreščkov.
V kolikor bi želeli bolj "zdravo" obliko tortilj jih lahko pripravite tudi doma. Klasične tortilje (kupljene ali doma narejene, za odličen recept kliknite tukaj) narežite na trikotnike, postavite na pekač in pecite na 180 stopinj toliko časa, da se tortilje zlato rjavo zapečejo in postanejo hrustljave.
Namesto klasične mesne omake sem tokrat ustvarila svoj nadev iz bulgurja, fižola in paradižnikove omake. Omaka je vrhunska tudi na žlico, odlično pa sede na nachose, ker jim doda malo svežine. Za piko na i poskrbi veganska sirova omaka, ki je pripravljena hitro in presenetljivo iz klasičnih sestavin!
Z nadevi se lahko igrate - dodate lahko več zelenjave, koruzo ali pa druge dodatke po izbiri!
Veganski Nachosi
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Malica
Količina 4porcije
Sestavine
Nachosi
1vrečkakoruznih tortilj
Paradižnikov nadev z bulgurjem
70gbio bulgurja Eko Škrnicl
150gkuhanega fižola(iz konzerve)
100gkoruze
150gparadižnikove passate
3jedilne žlicetaco mešanice začimb
Veganska sirova omaka
2srednje velikakrompirja
1strok česna
100gindijskih oreščkov
200-300mlrastlinskega mleka(brez arom in sladkorja. dodajte več/manj glede na želeno gostoto omake)
V manjšem loncu skuhajte bulgur po navodilih - jaz dodam toliko vode, da sta bulgur in voda v razmerju 1:3. Kuhajte tako dolgo, da se bulgur skuha, napihne in zmehča.
V manjši ponvi na zmešajte kuhan bulgur, kuhan fižol, koruzo, paradižnikovo omako in taco začimbe. Premešajte in kuhajte na srednjem ognju tako dolgo, da se omaka zgosti. Vmes poskusite in po želji dodajte več začimb ali paradižnikove omake.
Kuhan nadev odstavite in pripravite sirovo omako.
Indijske oreščke namakajte v vroči vodi za vsaj 15 minut.
Medtem v večji količini vode skuhajte krompir, ki ste ga prej narezali na manjše kose. Kuhajte 10-15 minut, dokler se ne zmehča, nato odcedite in pustite, da se ohladi.
S pomočjo blenderja ali paličnega mešalnika zmešajte krompir, česen, indijske oreščke, rastlinsko mleko, začimbe in kvasne kosmiče.
Pasirajte, dokler ne nastane gladka kremna zmes. Po potrebi dodajte več rastlinskega mleka, če je omaka pregosta ali več kvasnih kosmičev, če bi želeli bolj intenziven okus.
Sestavite nachose. Na večji krožnik dodajte koruzne tortilje. Čez tortilje dodajte paradižnikov nadev z bulgurjem in prelijte s sirovo omako.
Veganski Nachosi
Odličen prigrizek, ki je primeren za čisto vse goste?
Z mojimi veganskimi Nachosi boste vedno zmagali!
Hrustljave koruzne tortilje, sočna paradižnikova omaka in kremasta "sirova" omaka iz indijskih oreščkov.
V kolikor bi želeli bolj "zdravo" obliko tortilj jih lahko pripravite tudi doma. Klasične tortilje (kupljene ali doma narejene, za odličen recept kliknite tukaj) narežite na trikotnike, postavite na pekač in pecite na 180 stopinj toliko časa, da se tortilje zlato rjavo zapečejo in postanejo hrustljave.
Namesto klasične mesne omake sem tokrat ustvarila svoj nadev iz bulgurja, fižola in paradižnikove omake. Omaka je vrhunska tudi na žlico, odlično pa sede na nachose, ker jim doda malo svežine. Za piko na i poskrbi veganska sirova omaka, ki je pripravljena hitro in presenetljivo iz klasičnih sestavin!
Z nadevi se lahko igrate - dodate lahko več zelenjave, koruzo ali pa druge dodatke po izbiri!
Veganski Nachosi
Nina ZorčičSestavine
Nachosi
Paradižnikov nadev z bulgurjem
Veganska sirova omaka
Postopek
Preberite še: