Veganski wrap s čičeriko, arašidovim maslom, tahinijem in avokadom je pripravljen hitro in preprosto.
Z vami delim dva recepta – za domače veganske tortilje, ki so narejene noro hitro in za noro čičerikin nadev z arašidovim maslom.
Za pripravo lahko uporabite tudi kupljene tortilje.
Veganski wrap s čičeriko, arašidovim maslom, tahinijem in avokadom je pripravljen hitro in preprosto.
Z vami delim dva recepta – za domače veganske tortilje, ki so narejene noro hitro in za noro čičerikin nadev z arašidovim maslom.
Za pripravo lahko uporabite tudi kupljene tortilje.
Tortilje so pripravljene zelo hitro, saj testo ne rabi počivati! Namesto pšenične moke sem uporabila mandljevo in kokosovo moko, kot vezivo pa sem dodala indijski trpotec. Vse to pa sem naročila pri eko-skrnicl.si.
Moje hitre mandljeve tortilje so pripravljene iz samo 6 sestavin, masa pa je zmešana v manj kot 5 minutah. Prav tako v receptu z vami delim skrivnost za najbolj okrogle tortilje – pokrovka za ponev! Z njo vedno dobim lepe, enako velike, popolnoma okrogle tortilje.
Za pripravo mojih tortilj ni potrebno gnetenje, saj uporabljamo moke, ki ne vsebujejo glutena. Svetujem vam, da testo, po tem, ko ga na hitro pregnetete v kepo, pustite 5 minut počivati, da lahko indijski trpotec v miru nase veže vlago. Tako dobite bolj kompaktno in prožno testo, ki ga boste lažje oblikovali.
Tortilje so pripravljene zelo hitro, saj testo ne rabi počivati! Namesto pšenične moke sem uporabila mandljevo in kokosovo moko, kot vezivo pa sem dodala indijski trpotec. Vse to pa sem naročila pri eko-skrnicl.si.
Moje hitre mandljeve tortilje so pripravljene iz samo 6 sestavin, masa pa je zmešana v manj kot 5 minutah. Prav tako v receptu z vami delim skrivnost za najbolj okrogle tortilje – pokrovka za ponev! Z njo vedno dobim lepe, enako velike, popolnoma okrogle tortilje.
Za pripravo mojih tortilj ni potrebno gnetenje, saj uporabljamo moke, ki ne vsebujejo glutena. Svetujem vam, da testo, po tem, ko ga na hitro pregnetete v kepo, pustite 5 minut počivati, da lahko indijski trpotec v miru nase veže vlago. Tako dobite bolj kompaktno in prožno testo, ki ga boste lažje oblikovali.
Čičerikin namaz pa je pripravljen kar v posodi blenderja oz. mešalnika – vse sestavine dodate v blender in pasirate, dokler ne nastane gladka pasta z nekaj kosi čičerike.
V namazu sem za dodatno aromo uporabila tahini in arašidovo maslo. Ker je tahini zelo grenek, sem to grenkobo zbila z arašidovim maslom, olivnim oljem in limoninim sokom. V kolikor tahinija nimate oz. ga ne želite uporabiti, ga preprosto izpustite.
Namaz nato premažete po tortilji, jo obložite z avokadom in svežo mlado špinačo, nato pa uživate.
Čičerikin namaz pa je pripravljen kar v posodi blenderja oz. mešalnika – vse sestavine dodate v blender in pasirate, dokler ne nastane gladka pasta z nekaj kosi čičerike.
V namazu sem za dodatno aromo uporabila tahini in arašidovo maslo. Ker je tahini zelo grenek, sem to grenkobo zbila z arašidovim maslom, olivnim oljem in limoninim sokom. V kolikor tahinija nimate oz. ga ne želite uporabiti, ga preprosto izpustite.
Namaz nato premažete po tortilji, jo obložite z avokadom in svežo mlado špinačo, nato pa uživate.
Veganski wrap s čičeriko in avokadom
Nina Zorčič
Čas priprave 30mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2wrapa
Sestavine
Čičerikin namaz
200gčičerike od Eko Škrnicl(ali že kuhane čičerike iz konzerve)
1jedilna žlicatahinija(brez soli, brez olj)
1jedilna žlicaarašidovega masla
1jedilna žlicasweet chilli omake(opcijsko, dodate lahko tudi malo pekoče omake)
1 ½jedilne žliceolivnega olja
1jedilna žlicalimoninega soka
1čajna žličkačesna v prahu
½čajne žličkesoli
½čajne žličkepopra
Tortilje iz mandljeve moke (uporabite lahko tudi kupljene tortilje)
95gmandljeve moke čičerike od Eko Škrnicl
20gfino mlete kokosove moke čičerike od Eko Škrnicl
10gmletega indijskega trpotca čičerike od Eko Škrnicl
¼čajne žličkesoli
1jedilna žlicaolivnega olja
120ml tople vode
Wrap
2pestisveže, oprane mlade špinače
1avokado
Postopek
Čičeriko najprej čez noč (za vsaj 8-12 ur) namočite v zadostni količini mrzle vode. Čičerika naj bo popolnoma prekrita z vodo.
Namočeno čičeriko dobro sperite in kuhajte v vodi na srednjem ognju vsaj 30-45 minut oz. tako dolgo, da se popolnoma zmehča.
Kuhano čičeriko precedite in postavite na stran. V kolikor boste uporabili kuhano čičeriko iz konzerve jo samo dobro sperite in precedite.
Pripravite tortilje. V večji posodi zmešajte mandljevo moko, kokosovo moko, indijski trpotec in sol.
Dodajte olje in toplo vodo in premešajte z žlico ali kar z rokami, dokler ne nastane kompaktno testo. Testa ne rabite dolgo gnesti, saj ni glutena. Gnetite samo toliko, da nastane kompaktno testo. Testo pustite počivati 5 minut, da lahko indijski trpotec posrka vso vlago in nastane testo, ki ga lažje oblikujemo.
Ko je testo pripravljeno segrejte ponev. Na srednjem ognju segrevajte litoželezno ponev ali ponev po lastni izbiri. Ponev mora biti dobro segreta, preden na njo položimo tortiljo.
Ko je ponev segreta oblikujte tortilje. To lahko storite na dva načina. Zmes lahko razdelite na 6 enakih delov in te razvaljate med dvema papirjema za peko, v kolikor pa bi želeli, da so vse tortilje enako velike in popolne okrogle oblike pa predlagam naslednje.
Najlažje je tako, da iz testa vzamete približno polovico mase in jo razvaljate med dvema papirjema za peko. Na pult položite en papir za peko. Nanj položite testo in na vrh še en kos papirja za peko. Z valjarjem razvaljajte do želene debeline. Najboljša debelina je okoli 1,6 mm, da niso predebele in ne pretanke.
Ko je testo razvaljano izrežite tortiljo. Na razvaljano testo položite manjšo pokrovko za lonec ali ponev in jo pritisnite ob testo, da izreže krog. Pokrovko dvignite, ostanek testa dajte na stran (kasneje boste iz tega ponovno oblikovali tortilje) in tortilja je pripravljena.
Na namaščeno ponev previdno prenesite oblikovano tortiljo in jo pecite na eni strani 2-3 minute oz. tako dolgo, da se popeče na zlato rjavo, tortilja malenkost napihne, spodaj pa so tudi kakšni bolj "ožgani" delci - kot na fotografiji.Na segreto ponev dodajte kanček olja - samo toliko, da je ponev namaščena, ne sme pa biti preveč olja.
Obrnite in pecite še na drugi strani slabi dve minuti.
Pečene tortilje odlagajte na krožnik. Ponovite, dokler vam ne zmanjka testa - mase je dovolj za 6 tortilj.
V posodi mešalnika oz. blenderja zmešajte kuhano in odcejeno čičeriko, tahini, arašidovo maslo, sweet chilli omako (opcijsko), olivno olje, limonin sok, česen v prahu, sol in poper. Blendajte oz. pasirajte tako dolgo, da nastane gladka pasta z nekaj kosi cele čičerike. Poskusite in po želji dodajte več soli. Namaza je dovolj za 2-3 wrape.
Pripravite wrap. Tortiljo bogato premažite z namazom, dodajte pest sveže špinače in polovico avokada.
Wrap previdno zavijte, prerežite na polovico in postrezite.
KLJUČNE BESEDE veganske tortilje, veganski wrap, vegansko kosilo
Veganski wrap s čičerko in avokadom
Veganski wrap s čičeriko, arašidovim maslom, tahinijem in avokadom je pripravljen hitro in preprosto.
Z vami delim dva recepta – za domače veganske tortilje, ki so narejene noro hitro in za noro čičerikin nadev z arašidovim maslom.
Za pripravo lahko uporabite tudi kupljene tortilje.
Veganski wrap s čičeriko, arašidovim maslom, tahinijem in avokadom je pripravljen hitro in preprosto.
Z vami delim dva recepta – za domače veganske tortilje, ki so narejene noro hitro in za noro čičerikin nadev z arašidovim maslom.
Za pripravo lahko uporabite tudi kupljene tortilje.
Tortilje so pripravljene zelo hitro, saj testo ne rabi počivati! Namesto pšenične moke sem uporabila mandljevo in kokosovo moko, kot vezivo pa sem dodala indijski trpotec. Vse to pa sem naročila pri eko-skrnicl.si.
Moje hitre mandljeve tortilje so pripravljene iz samo 6 sestavin, masa pa je zmešana v manj kot 5 minutah. Prav tako v receptu z vami delim skrivnost za najbolj okrogle tortilje – pokrovka za ponev! Z njo vedno dobim lepe, enako velike, popolnoma okrogle tortilje.
Za pripravo mojih tortilj ni potrebno gnetenje, saj uporabljamo moke, ki ne vsebujejo glutena. Svetujem vam, da testo, po tem, ko ga na hitro pregnetete v kepo, pustite 5 minut počivati, da lahko indijski trpotec v miru nase veže vlago. Tako dobite bolj kompaktno in prožno testo, ki ga boste lažje oblikovali.
Tortilje so pripravljene zelo hitro, saj testo ne rabi počivati! Namesto pšenične moke sem uporabila mandljevo in kokosovo moko, kot vezivo pa sem dodala indijski trpotec. Vse to pa sem naročila pri eko-skrnicl.si.
Moje hitre mandljeve tortilje so pripravljene iz samo 6 sestavin, masa pa je zmešana v manj kot 5 minutah. Prav tako v receptu z vami delim skrivnost za najbolj okrogle tortilje – pokrovka za ponev! Z njo vedno dobim lepe, enako velike, popolnoma okrogle tortilje.
Za pripravo mojih tortilj ni potrebno gnetenje, saj uporabljamo moke, ki ne vsebujejo glutena. Svetujem vam, da testo, po tem, ko ga na hitro pregnetete v kepo, pustite 5 minut počivati, da lahko indijski trpotec v miru nase veže vlago. Tako dobite bolj kompaktno in prožno testo, ki ga boste lažje oblikovali.
Čičerikin namaz pa je pripravljen kar v posodi blenderja oz. mešalnika – vse sestavine dodate v blender in pasirate, dokler ne nastane gladka pasta z nekaj kosi čičerike.
V namazu sem za dodatno aromo uporabila tahini in arašidovo maslo. Ker je tahini zelo grenek, sem to grenkobo zbila z arašidovim maslom, olivnim oljem in limoninim sokom. V kolikor tahinija nimate oz. ga ne želite uporabiti, ga preprosto izpustite.
Namaz nato premažete po tortilji, jo obložite z avokadom in svežo mlado špinačo, nato pa uživate.
Čičerikin namaz pa je pripravljen kar v posodi blenderja oz. mešalnika – vse sestavine dodate v blender in pasirate, dokler ne nastane gladka pasta z nekaj kosi čičerike.
V namazu sem za dodatno aromo uporabila tahini in arašidovo maslo. Ker je tahini zelo grenek, sem to grenkobo zbila z arašidovim maslom, olivnim oljem in limoninim sokom. V kolikor tahinija nimate oz. ga ne želite uporabiti, ga preprosto izpustite.
Namaz nato premažete po tortilji, jo obložite z avokadom in svežo mlado špinačo, nato pa uživate.
Veganski wrap s čičeriko in avokadom
Nina ZorčičSestavine
Čičerikin namaz
Tortilje iz mandljeve moke (uporabite lahko tudi kupljene tortilje)
Wrap
Postopek
Preberite še: