Pred vami je recept za najbolj okusen in najbolj preprost sladoled, ki ga lahko pripravite kar sami doma!
Ne potrebujete aparata za pripravo sladoleda, ampak samo mešalnik in nekaj osnovnih sestavin!
Sladoled je prav tako pripravljen brez mlečnih izdelkov, zato je primeren tudi za vegane.
Sladoled sem pripravila iz nekaj osnovnih sestavin – v posodi mešalnika zmešate kokosovo mleko iz pločevinke, datlje, arašidovo maslo, kokosov sladkor in neslane arašide.
Vse skupaj premešate in postavite v zamrzovalnik – če dobre tri ure vas bo čakal najbolj okusen in kremast sladoled!
Priprava je res noro preprosta!
Sladoled je pripravljen brez mlečnih izdelkov. Namesto tega sem uporabila kokosovo mleko v pločevinki, sladila pa sem ga z bio datlji in kančkom kokosovega sladkorja od Eko Škrnicl.
Datlje pred uporabo v sladicah skoraj vedno najprej namočim v vreli vodi za vsaj 15 minut, saj se tako zmehčajo in jih je bistveno lažje vmešati v maso ali kremo.
Sladoled z arašidovim maslom
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 1posoda
Sestavine
Sladoled
130gbio datljev od Eko Škrnicl
250gkokosovega mleka v pločevinki(ohlajeno, uporabite strjen del)
180gnaravnega arašidovega masla (brez dodanih olj, sladkorjev in soli)
1jedilna žlicakokosovega sladkorja od Eko Škrnicl
1čajna žličkavaniljevega ekstrakta
30gnasekljanih neslanih arašidov
Preliv
naravno arašidovo maslo
nasekljana veganska temna čokolada
Postopek
Datlje najprej vsaj 15 minut namakajte v vreli vodi.
Zmehčane, namočene datlje nato dobro ožamite in nadevajte v posodo mešalnika oz. blenderja.
Dodajte ohlajeno kokosovo mleko oz. kokosovo meso (uporabite samo strjen del), arašidovo maslo, kokosov sladkor in vaniljevo aromo.
Mešajte, dokler ne nastane gladka zmes brez grudic.
Dodajte še nasekljane arašide in premešajte samo toliko, da se razporedijo po masi.
Gosto zmes prelijte v pripravljeno posodo ali manjši pekač in postavite v zamrzovalnik za vsaj 3 ure.
Pred uživanjem postavite sladoled na sobno temperaturo za vsaj 10 minut, da se malo odtali in si s tem omogočite lažje zajemanje.
Sladoled lahko prelijete z naravnim arašidovim maslom in posujete z nasekljano temno čokolado.
KLJUČNE BESEDE arašidovo maslo, kokosov sladoled, sladoled, veganski sladoled
Sladoled z arašidovim maslom
Sladoled z arašidovim maslom
Nina ZorčičSestavine
Sladoled
Preliv
Postopek
Preberite še: