Sladke karamelice, ki v sebi ne skrivajo gore dodanega sladkorja? To so moje datljeve karamelice.
Iz samo 4 sestavin + prelite s stopljeno čokolado. In moj “pro tip”: nujno po vrhu posujte kanček soli! Kombinacija sladko – slano vas bo navdušila!
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Za tole sladico (in vse druge sladice, ki vsebujejo datlje) vedno svetujem Medjool datlje, ne tistih posušenih, ker so ti bolj mehki in sočni, iz njih nastane bolj gladka krema, meni osebno pa so tudi veliko bolj okusni. Uživam jih lahko tudi kar tako samostojne, ali pa skupaj z žlico arašidovega masla in kančkom soli.
Za “preworkout” pa dodajte gor še kanček medu!
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za sladice brez peke – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Datljeve karamelice
Nina Zorčič
Čas priprave 15 minutesmins
Vrsta obroka Sladica
Količina 10karamelic
Sestavine
Karamelice
15datljev
80gmasla indijskih oreščkov ali mandljevega masla
½čžsoli
2jžstopljenega kokosovega olja
Preliv in posip
stopljena temna čokolada
sol(opcijsko)
Postopek
Datljem odstranite koščice, potem pa jih namakajte v vreli vodi 15 min.
Zblendajte z vsemi ostalimi sestavinami, da dobite gladko maso.
Maso nadevajte v pekač, obložen s papirjem za peko, premera 9x9 cm. Postavite v zamrzovalnik, da se strdi, da lahko razrežete na kocke.
Razrezane kocke pomočite v stopljeno čokolado in posujte s soljo.
Datljeve karamelice
Sladke karamelice, ki v sebi ne skrivajo gore dodanega sladkorja? To so moje datljeve karamelice.
Iz samo 4 sestavin + prelite s stopljeno čokolado. In moj “pro tip”: nujno po vrhu posujte kanček soli! Kombinacija sladko – slano vas bo navdušila!
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Za tole sladico (in vse druge sladice, ki vsebujejo datlje) vedno svetujem Medjool datlje, ne tistih posušenih, ker so ti bolj mehki in sočni, iz njih nastane bolj gladka krema, meni osebno pa so tudi veliko bolj okusni. Uživam jih lahko tudi kar tako samostojne, ali pa skupaj z žlico arašidovega masla in kančkom soli.
Za “preworkout” pa dodajte gor še kanček medu!
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za sladice brez peke – vse najdete tukaj.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Datljeve karamelice
Nina ZorčičSestavine
Karamelice
Preliv in posip
Postopek
Preberite še: