Neverjetno puhasti mafini pripravljeni kar v blenderju! Vse sestavine dodajte v blender in zmešajte. Nalijte v modelček za mafine in postavite v pečico. V manj kot 5 minutah imate maso pripravljeno!
Mafini so izredno okusni že samostojni, ko pa jim dodate še gladko arašidovo kremo pa nastane božanska kreacija, h kateri se boste vedno znova vračali.
Mafini so neverjetno mehki, puhasti in sočni. Za to poskrbijo banana, zrnati sir in arašidovo maslo. Arašidovo maslo doda, skupaj z banano in vaniljo, tudi neverjetno prijetno aromo. Slajeni so z javorjevim sirupom in vaniljevim sladkorjem. Kombinacija vseh teh okusov vam bo všeč!
Masa za mafine je pripravljena neverjetno preprosto in iz osnovnih sestavin, kljub temu pa ponudim spodaj nekaj zamenjav.
V receptu sem uporabila klasično pšenično belo moko, ki pa jo lahko nadomestite tudi s pirino. Namesto javorjevega sirupa lahko dodate tudi med ali agavin sirup, zaradi specifičnega karamelnega okusa javorjevega sirupa pa svetujem kar javor. Vaniljev sladkor lahko nadomestite s klasičnim, v tem primeru dodate še malo več vaniljeve arome.
V receptu sem uporabila Spar sestavine, ena izmed njih je zrnati sir oz. "cottage cheese". Recepta z drugimi sestavinami nisem testirala, zato svetujem točno ta izdelek. Vsi uporabljeni izdelki so prikazani spodaj.
Zaradi testirane kombinacije okusov pa vedno svetujem, da se kar držite recepta, saj tako dobite najboljše rezultate.
Ker se čas peke od pečice do pečice razlikuje vam svetujem, da začnete preverjati stanje mafinov in biskvita po 3 minutah peke. Če ima vstavljen zobotrebec na sebi še vedno mokro maso, potem pecite mafine še dodatni dve minuti, nato ponovno preverite stanje biskvita.
Na blogu vas čaka že ogromno receptov za mafine in kolačke. Vse najdete tukaj.
Bananini mafini z arašidovim maslom, čokolado in zrnatim sirom iz blenderja
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 7mafinov
Sestavine
Mafini
1 ½velike banane
4jedilne žlicejavorjevega sirupa
60gnaravnega kremnega arašidovega masla
1jedilna žlicavanilijeve paste
40gzrnatega sira “cottage cheese”
1srednje velikojajce
1jedilna žlicaolivnega olja
¼čajne žličkepecilnega praška
¾čajne žličkesoda bikarbone
2vaniljeva sladkorja
115gpšenične bele moke
100gčokoladnih kapljic
Krema
250gmascarpone sira
45gkremnega sira
1jedilna žlicavaniljeve paste
50gkupljenega ali domačega vaniljevega pudinga
2jedilni žlicisladkorja v prahu(več/manj po okusu)
V blenderju zmešajte vse sestavine za mafine razen moke in čokoladnih kapljic. Zblendajte, da dobite gladko maso brez grudic.
Dodajte moko in zblendajte samo toliko, da skoraj ni več sledu moke. Ne blendajte predolgo. Dodajte čokoladne kapljice in z žlico premešajte, da se kapljice razporedijo po masi.
Maso nadevajte v pekač za mafine, obložen z lističi za peko. Maso razporedite skoraj do vrha v 7 modelčkov, uporabite vso maso. Po želji po vrhu dodatno posujte čokoladne kapljice in postavite v pečico.
Pecite 20-23 minut oz. toliko časa, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Mafine lahko uživate samostojno ali jim dodate še arašidovo kremo.
Za pripravo kreme: v posodi zmešajte vse sestavine za kremo. Vse skupaj počasi zmešajte z lopatko, da dobite gladko, puhasto kremo.
Kremo nadevajte v dekorirno vrečko in okrasite ohlajene mafine. Prelijte z žličko arašidovega masla in dodajte okrasen piškot.
KLJUČNE BESEDE bananini mafini, čokoladni mafini, mafini, mafini s cheesecake kremo, puhasti mafini, veliki mafini
Bananini mafini z arašidovim maslom, čokolado in zrnatim sirom iz blenderja
Neverjetno puhasti mafini pripravljeni kar v blenderju! Vse sestavine dodajte v blender in zmešajte. Nalijte v modelček za mafine in postavite v pečico. V manj kot 5 minutah imate maso pripravljeno!
Mafini so izredno okusni že samostojni, ko pa jim dodate še gladko arašidovo kremo pa nastane božanska kreacija, h kateri se boste vedno znova vračali.
Mafini so neverjetno mehki, puhasti in sočni. Za to poskrbijo banana, zrnati sir in arašidovo maslo. Arašidovo maslo doda, skupaj z banano in vaniljo, tudi neverjetno prijetno aromo. Slajeni so z javorjevim sirupom in vaniljevim sladkorjem. Kombinacija vseh teh okusov vam bo všeč!
Masa za mafine je pripravljena neverjetno preprosto in iz osnovnih sestavin, kljub temu pa ponudim spodaj nekaj zamenjav.
V receptu sem uporabila klasično pšenično belo moko, ki pa jo lahko nadomestite tudi s pirino. Namesto javorjevega sirupa lahko dodate tudi med ali agavin sirup, zaradi specifičnega karamelnega okusa javorjevega sirupa pa svetujem kar javor. Vaniljev sladkor lahko nadomestite s klasičnim, v tem primeru dodate še malo več vaniljeve arome.
V receptu sem uporabila Spar sestavine, ena izmed njih je zrnati sir oz. "cottage cheese". Recepta z drugimi sestavinami nisem testirala, zato svetujem točno ta izdelek. Vsi uporabljeni izdelki so prikazani spodaj.
Zaradi testirane kombinacije okusov pa vedno svetujem, da se kar držite recepta, saj tako dobite najboljše rezultate.
Ker se čas peke od pečice do pečice razlikuje vam svetujem, da začnete preverjati stanje mafinov in biskvita po 3 minutah peke. Če ima vstavljen zobotrebec na sebi še vedno mokro maso, potem pecite mafine še dodatni dve minuti, nato ponovno preverite stanje biskvita.
Na blogu vas čaka že ogromno receptov za mafine in kolačke. Vse najdete tukaj.
Bananini mafini z arašidovim maslom, čokolado in zrnatim sirom iz blenderja
Nina ZorčičSestavine
Mafini
Krema
Dodatki
Postopek
Preberite še: