Recept, ki vas bo navdušil - čisto preprosta pica, kjer je testo narejeno iz samo 4 sestavin, celotna pica oz začetka priprave pa do uživanja v njej potrebuje samo 30 minut!
Recept za pico je nastal kot izpeljanka mojega recepta za Hitre domače “Bagel” štručke iz 4 glavnih sestavin, s tem da sem malo prilagodila količine in spremenila čas, intezivnost in način peke testa. Nastalo je odlično, mehko in puhasto testo za pico, s pravo hrustljavo skorjo zunaj in mehkim testom znotraj.
Za pico potrebujete samo 4 sestavine: pšenično belo moko, grški (tip) jogurta - svetujem takšnega z več procentov maščobe (10%), prav tako svetujem gost, grški ali grški tip jogurta in ne klasičen tekoč jogurt. Pomembna sestavina, čeprav dodana v majhnih količinah, pa je seveda tudi sol. Za puhasto testo pa poskrbi pecilni prašek.
Z dodatki se lahko igrate in dodate karkoli želite. Jaz sem tokrat izbrala klasiko, ki sem ji dodala že pripravljeno paradižnikovo omako z baziliko, nariban sir in par listov domače bazilike. Vse sestavine za to kosilo sem kupila v Spar trgovinah, še posebej priporočam to paradižnikovo omako, ki je pici dodala bistveno boljši okus, kot klasična passata, ki je velikokrat kisla.
V receptu sem uporabila klasično pšenično belo moko, ki pa jo lahko nadomestite tudi s pirino. Uporabite lahko katerikoli drug grški ali grški tip jogurta, pozorni bodite da izberete tega z vsaj 10 % maščobe in da je jogurt gost, ne tekoč. Recepta s polnozrnato moko nisem testirala, je pa v planu. V kolikor bo kdo izmed vas testiral naj mi sporoči v komentarje kako je uspelo!
Pri dodatkih ste lahko res kreativni in uporabite kar želite oz. kar že imate na zalogi. Nekaj mojih najljubših kombinacij na pici:
5. passata + riban sir + bolognese omaka + bazilika
Testo za to pico pa je drugačno od klasičnega, kvašenega testa, ki smo ga vajeni. Testo je bolj lepljivo in kompaktno, zato svetujem gnetenje na dobro pomokani površini. Naj vas to ne prestraši, to je normalno, po peki je pica še vedno mehka in puhasta. Testo mora biti malo bolj lepljivo, zato svetujem, da med gnetenjem dodate malo dodatne moke, na koncu, pri raztegovanju testa pa pico posujte z grobo koruzno moko, ki pomaga pri oblikovanju +. psokrbi za res lepo, hrustljavo skorjo kot pri klasični pici. Testo gnetite vsaj 5-8 minut, da dobite elastično testo, ki se manj trga.
Na blogu imam že kar nekaj receptov za glavne jedi, kosila. Najdete jih tukaj.
Najboljša puhasta hitra pica v 30 minutah
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 20mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 1testo za pico
Sestavine
Testo
200gpšenične bele moke + dodatno za posip površine
200ggrškega tipa jogurta z 10% maščobe
2čajni žličkipecilnega praška(9g)
¼čajne žličkesoli
Nadevi
paradižnikova omaka z baziliko, omaka za pico ali passata
riban sir po izbiri
drugi dodatki po izbiri
Dodatki
koruzna ali pšenična bela moka za posip
oljčno olje
sveža bazilika
Postopek
Pečico segrejte na 200 stopinj. Večji pekač obložite s papirjem za peko.
V večji posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Premešajte. Dodajte jogurt in najprej premešajte, potem pa še z rokami pregnetite, da dobite enotno testo. Testo nato prestavite na rahlo pomokano površino in gnetite še 5 minut, da dobite mehko, malo bolj elastično testo.
Testo prestavite na pripravljen pekač, ki ste ga pred tem posuli z grobo koruzno moko (ali alternativno belo moko) in ga z rokami nežno raztegnite, da dobite večje, okroglo testo za pico.
Testo postavite v segreto pečico in pecite 10 minut, nato vzemite iz pečice in ga premažite z izbrano paradižnikovo omako ter posujte z naribanim sirom. Postavite nazaj v pečico, tokrat na najvišjo rešetko, in pecite še 8-10 minut oz. toliko časa, da se robovi testa lepo zlato zapečejo, sir pa stopi.
Vzemite iz pečice, pokapajte s kvalitetnim olivnim oljem in dodajte svežo baziliko. Postrezite takoj.
Najboljša puhasta hitra pica v 30 minutah
Recept, ki vas bo navdušil - čisto preprosta pica, kjer je testo narejeno iz samo 4 sestavin, celotna pica oz začetka priprave pa do uživanja v njej potrebuje samo 30 minut!
Recept za pico je nastal kot izpeljanka mojega recepta za Hitre domače “Bagel” štručke iz 4 glavnih sestavin, s tem da sem malo prilagodila količine in spremenila čas, intezivnost in način peke testa. Nastalo je odlično, mehko in puhasto testo za pico, s pravo hrustljavo skorjo zunaj in mehkim testom znotraj.
Za pico potrebujete samo 4 sestavine: pšenično belo moko, grški (tip) jogurta - svetujem takšnega z več procentov maščobe (10%), prav tako svetujem gost, grški ali grški tip jogurta in ne klasičen tekoč jogurt. Pomembna sestavina, čeprav dodana v majhnih količinah, pa je seveda tudi sol. Za puhasto testo pa poskrbi pecilni prašek.
Z dodatki se lahko igrate in dodate karkoli želite. Jaz sem tokrat izbrala klasiko, ki sem ji dodala že pripravljeno paradižnikovo omako z baziliko, nariban sir in par listov domače bazilike. Vse sestavine za to kosilo sem kupila v Spar trgovinah, še posebej priporočam to paradižnikovo omako, ki je pici dodala bistveno boljši okus, kot klasična passata, ki je velikokrat kisla.
V receptu sem uporabila klasično pšenično belo moko, ki pa jo lahko nadomestite tudi s pirino. Uporabite lahko katerikoli drug grški ali grški tip jogurta, pozorni bodite da izberete tega z vsaj 10 % maščobe in da je jogurt gost, ne tekoč. Recepta s polnozrnato moko nisem testirala, je pa v planu. V kolikor bo kdo izmed vas testiral naj mi sporoči v komentarje kako je uspelo!
Pri dodatkih ste lahko res kreativni in uporabite kar želite oz. kar že imate na zalogi. Nekaj mojih najljubših kombinacij na pici:
1. passata + mozzarella + mortadela + pistacije + burrata
2. pesto namesto passate + mini mozzarelle + pinjole + bazilika
3. passata + mozzarella + kvaliteten pršut dodan po peki + parmezan + rukola
4. passata + ribana mozzarella + suha salama + olive
5. passata + riban sir + bolognese omaka + bazilika
Testo za to pico pa je drugačno od klasičnega, kvašenega testa, ki smo ga vajeni. Testo je bolj lepljivo in kompaktno, zato svetujem gnetenje na dobro pomokani površini. Naj vas to ne prestraši, to je normalno, po peki je pica še vedno mehka in puhasta. Testo mora biti malo bolj lepljivo, zato svetujem, da med gnetenjem dodate malo dodatne moke, na koncu, pri raztegovanju testa pa pico posujte z grobo koruzno moko, ki pomaga pri oblikovanju +. psokrbi za res lepo, hrustljavo skorjo kot pri klasični pici. Testo gnetite vsaj 5-8 minut, da dobite elastično testo, ki se manj trga.
Na blogu imam že kar nekaj receptov za glavne jedi, kosila. Najdete jih tukaj.
Najboljša puhasta hitra pica v 30 minutah
Nina ZorčičSestavine
Testo
Nadevi
Dodatki
Postopek
Preberite še: