Ideja za malo drugačno, res preprosto kosilo - hitra "Quiche" tortilja. Tokrat sem pripravila "Quiche" oz. kiš malo drugače, kot ste vajeni. Namesto prhkega testa za pito sem uporabila kar tortilje, da je priprava bolj preprosta in bistveno hitrejša. V sredici se skriva kremni namaz iz zelenjave, fete, mozzarelle in kremnega sira, po vrhu pa so jajčka, popolno zapečena, da se rumenjak lepo še pocedi.
BOŽANSKO! Priprava je preprosta, rezultat pa neverjetno okusen. Sočna kremna sredica, v kateri se skrivajo feta, kremni sir in ribana mozzarella - vrhunska "cheesy" kombinacija.
Jed lahko pripravite v litoželezni ponvi, ki je primerna za peko v pečici ali v pekaču. Ponev namastite in vanjo zložite 4 tortilje v obliko rožice - v ponev dodajte tortiljo tako, da rob gleda ven, nato dodajte naslednjo tortiljo tako, da z njo prekrijete polovico prejšnje. Ponovite z vsemi, da popolnoma prekrijete dno in robove pekača.
Priprava je preprosta - zelenjavo operete in narežete na tanke rezine. Popražite na olivnem olju in zmešajte s feto, kremnim sirom in mozzarello. Vse skupaj nadevajte v ponev, obloženo s tortiljami. V nadev naredite 4 jamice, kamor boste po peki ubili jajca.
Na blogu imam že kar nekaj receptov za "quiche" in druge glavne jedi, kosila. Najdete jih tukaj.
Hitra “Quiche” tortilja
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 1hr
Vrsta obroka Kosilo
Količina 5porcij
Sestavine
Nadev
3jedilne žliceolivnega olja
2srednje velikičebuli
2strokačesna
sol, poper
4listiohrovta
2pestiribanega zelja
1pest svežešpinače
2dclvode
350gnadrobljene fete(+ dodatno za posip)
1pestribane mozzarelle
200gkremnega sira
sol, poper, česen v prahu(ali druge začimbe po izbiri)
Quiche
1jedilna žlicaolivnega olja
4tortilje
4srednje velikajajca
Posip
nadrobljena feta
nadrobljeni praženi lešniki
poper
Postopek
V (litoželezni) ponvi segrejte olivno olje in popražite čebulo, narezano na lunice. Začinite s soljo in poprom ter pražite vsaj 5 minut oz. toliko časa, da se čebula zmehča.
Nato dodajte drobno nasekljan česen in premešajte. Ohrovt operite in narežite na manjše trakce. Dodajte ribano zelje in svežo špinačo. Premešajte in na srednjem ognju, ob rednem mešanju, pražite vsaj 5-10 minut oz. toliko časa, da zelenjava upade.
Nato dodajte vodo in premešajte. Pražite še toliko časa, da voda izhlapi, zelenjava pa se popolnoma zmehča. Nato odstavite.
Pečico segrejte na 190 stopinj.
V večji posodi zmešajte nadrobljeno feto, mozzarello, kremni sir in ohlajeno praženo zelenjavo. Začinite s soljo in česnom v prahu ali začimbami po izbiri. Premešajte in poskusite ter po želji dodatno začinite.
Litoželezno ponev, ki ste jo uporabili prej ali večji pekač rahlo namastite z olivnim oljem. Obložite s 4 tortiljami tako, da vsaka naslednja prekrije del prejšnje (oblika rožice). Tortilje pritisnite ob ponev/pekač, rob pa naj gleda ven iz ponve.
Na tortilje dodajte nadev in ga zgladite. V nadev s pomočjo jedilne žlice naredite 4 jamice, kamor boste kasneje ubili jajca.
Postavite v segreto pečico in pecite 10 minut, nato pokrijte z alufolijo in pecite še dodatnih 40 minut oz. toliko časa, da se nadev utrdi.
Vzemite iz pečice, v jamice ubijte jajca (po potrebi, če se jamice zmanjšajo jih pred tem spet z žlico oblikujte) in postavite nazaj v pečico. Pecite 10 minut oz. toliko časa, da so jajca zapečena po vašem okusu. Za bolj tekoč rumenjak pecite manj kakor za popolnoma zapečen rumenjak.
Vzemite iz pečice, posujte z nadrobljeno feto in nasekljanimi lešniki ter začinite z mletim poprom. Postrezite.
Hitra “Quiche” tortilja
Ideja za malo drugačno, res preprosto kosilo - hitra "Quiche" tortilja. Tokrat sem pripravila "Quiche" oz. kiš malo drugače, kot ste vajeni. Namesto prhkega testa za pito sem uporabila kar tortilje, da je priprava bolj preprosta in bistveno hitrejša. V sredici se skriva kremni namaz iz zelenjave, fete, mozzarelle in kremnega sira, po vrhu pa so jajčka, popolno zapečena, da se rumenjak lepo še pocedi.
BOŽANSKO! Priprava je preprosta, rezultat pa neverjetno okusen. Sočna kremna sredica, v kateri se skrivajo feta, kremni sir in ribana mozzarella - vrhunska "cheesy" kombinacija.
Jed lahko pripravite v litoželezni ponvi, ki je primerna za peko v pečici ali v pekaču. Ponev namastite in vanjo zložite 4 tortilje v obliko rožice - v ponev dodajte tortiljo tako, da rob gleda ven, nato dodajte naslednjo tortiljo tako, da z njo prekrijete polovico prejšnje. Ponovite z vsemi, da popolnoma prekrijete dno in robove pekača.
Priprava je preprosta - zelenjavo operete in narežete na tanke rezine. Popražite na olivnem olju in zmešajte s feto, kremnim sirom in mozzarello. Vse skupaj nadevajte v ponev, obloženo s tortiljami. V nadev naredite 4 jamice, kamor boste po peki ubili jajca.
Na blogu imam že kar nekaj receptov za "quiche" in druge glavne jedi, kosila. Najdete jih tukaj.
Hitra “Quiche” tortilja
Nina ZorčičSestavine
Nadev
Quiche
Posip
Postopek
Preberite še: