Ideja za kosilo: beljakovinsko bogata pesto testeninska solata.
Danes imam za vas idejo za visoko beljakovinsko kosilo: testeninska solata iz @gluteno.si ajdovih testenin, s pestom, feto, popečenimi oreščki in beljakovinami po izbiri: na porcijo dodajte 200g tofuja ali 150g piščančjih prsi – tako poskrbite za vsaj 40g/beljakovin na obrok.
Gluteno testenine so odlična alternativa klasičnim testeninam, saj so beljakovinsko bolj bogate, prav tako pa so kuhane v le par minutah. So zelo polne okusa in se odlično dopolnjujejo z raznimi okusi. Na voljo imate ajdove, lečine, ovsene, grahove itd. Široka ponudba testenin in čisto vse lahko pohvalim!
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za kosila – vse najdete tukaj.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Beljakovinsko bogata pesto testeninska solata
Nina Zorčič
Čas priprave 15 minutesmins
Čas peke 10 minutesmins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
200gGluteno ajdovih testenin
200gfeta sira
pest popečenih pekan orehov
6sušenih paradižnikov
paprika
solata ali motovilec
2jžrdečega pesta iz sušenih paradižnikov
kalčki
popečen kruh
Postopek
V vreli vodi skuhajte testenine po navodilih na vrečki - upoštevajte čas kuhanja, da se testenine ne razkuhajo.
Ohlajene testenine zmešajte z vsemi ostalimi sestavinami v večji skledi. Premešajte in po želji dodatno začinite.
Dodajte še 200g popečenega tofuja ali 150g piščančjih prsi - visokobeljakovinska solata je pripravljena.
Beljakovinsko bogata pesto testeninska solata
Ideja za kosilo: beljakovinsko bogata pesto testeninska solata.
Danes imam za vas idejo za visoko beljakovinsko kosilo: testeninska solata iz @gluteno.si ajdovih testenin, s pestom, feto, popečenimi oreščki in beljakovinami po izbiri: na porcijo dodajte 200g tofuja ali 150g piščančjih prsi – tako poskrbite za vsaj 40g/beljakovin na obrok.
Gluteno testenine so odlična alternativa klasičnim testeninam, saj so beljakovinsko bolj bogate, prav tako pa so kuhane v le par minutah. So zelo polne okusa in se odlično dopolnjujejo z raznimi okusi. Na voljo imate ajdove, lečine, ovsene, grahove itd. Široka ponudba testenin in čisto vse lahko pohvalim!
Video recept vas čaka na mojem Instagram profilu @ninazorcic. Če boste pripravili kakšno jed po mojem receptu bom zelo vesela fotografij in jih z veseljem objavim na svojem profilu! 🙂
Moji Snickers Browniji imajo v sebi vse moje najljubše okuse. Poleg sočnega brownie biskvita vas čaka plast sladke arašidove kreme. Na njej so hrustljavi praženi arašidi, preliti s slastno domačo karamelo. Vse skupaj pa je prelito z debelo plastjo čokoladne kreme. Najboljše iz vseh svetov.
Vse je narejeno zelo preprosto. Najprej se lotite karamele, da se bo le-ta uspela ohladiti medtem ko pripravljate ostale plasti. Priprava karamele je preprosta, pomembno pa je, da se vam med pripravo ne mudi. Sladkor segrevajte na nizkem ognju, da se bo lahko počasi stopil in karameliziral. Če boste želeli zadevo pohitriti in boste sladkor topili na srednjem ognju se bo sladkor začel žgati, kljub temu, da še ne bo v celoti raztopljen in karameliziran.
Prav tako je pomembno, da ste pri pripravi previdni, saj po tem, ko v karameliziran sladkor dodate maslo, zmes začne brbotati in vreti. To je čisto normalno. Zmes še naprej previdno mešajte, da se vse sestavine povežejo v gladko karamelo. V kolikor se karamela med mešanjem strdi oz. se stopljen sladkor ne poveže z maslom, jo pristavite nazaj na srednje močan ogenj. Med stalnim mešanjem se bodo strjeni delci karamele stopili in povezali z vsemi sestavinami, nastala pa bo božanska, gladka karamela.
Na blogu vas čaka še drugih ogromno receptov in idej za kosila – vse najdete tukaj.
Vse sestavine za pripravo sem dobila na enem mestu – v Spar trgovinah. Katere točno pa sem uporabila si preberite spodaj.
Beljakovinsko bogata pesto testeninska solata
Nina ZorčičSestavine
Postopek
Preberite še: