Brownie Cake Pops z liofiliziranimi malinami in belo čokolado bodo vaša nova najljubša sladica, s katero boste navdušili vse okoli sebe!
Za pripravo sem uporabila svoj NAJBOLJŠI recept za zelo mehke, sočne in “fudgy” brownije. Dodala sem jim liofilizirane maline in belo čokolado.
Nastalo je nekaj božanskega, prava poezija okusov. Sladkost brownijev v kombinaciji z rahlo kislostjo malin vas bo očarala.
Moji klasični “fudgy” browniji v kombinaciji z liofiliziranimi malinami in stopljeno belo čokolado so BOŽANSKI!
Cake Popsi so pripravljeni noro hitro! Najprej pripravite brownije.
Pečen biskvit nato zdrobite, dodate malo mascarone sira in liofilizirane maline. Zmešate in oblikujete kroglice. Ohladite in prelijete z belo čokolado. To je vse! Sladica, ki vas bo vse očarala, je pripravljena!
Posebnih zamenjav v samem receptu ne bi svetovala, ker so točno te kombinacije okusov vrhunske.
V kolikor si želite zadevo olajšati, lahko namesto recepta za brownije uporabite tudi razne mešanice za čokoladni biskvit – po potrebi dodajte več mascarpone sira, ki deluje kot vezivo.
Brownie Cake Pops z malinami in belo čokolado
Nina Zorčič
Čas priprave 1hr25mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 18kroglic
Sestavine
Brownie
115gmasla
85gtemne čokolade
150gsladkorja v prahu
1čajna žličkavaniljeve arome
½čajne žličkeinstant kave
2srednje velikijajci(sobna temperatura)
35gpšenične bele moke tip 500
30gkakava v prahu
100gčokoladnih kapljic ali nasekljane temne čokolade
Dodatki
1-2jedilni žlicimascarpone sira
20gliofiliziranih malin
Preliv
100gbele čokolade(stopljena, ohlajena)
1čajna žličkarastlinskega olja
Posip
liofilizirane maline
Postopek
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici stopite maslo, temno čokolado in sladkor v prahu.
Vmešajte vanilijo in instant kavo in pustite, da se malo ohladi.
V veliki posodi s pomočjo ročnega mešalnika na srednje visoki hitrosti stepajte jajca tako dolgo, da nastane bleda, puhasta zmes (nekje 3-5 minut).
V jajca dodajte rahlo ohlajeno čokoladno mešanico. Dodajte moko in kakav ter mešajte, dokler ni več sledu moke. Ne mešajte predolgo.
Dodajte čokoladne kapljice ali nastrgano čokolado in premešajte samo toliko, da se vse poveže.
Zmes razporedite v pekač premera 18x18 cm, obložen s papirjem za peko in pecite 25-28 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa, je pa rahlo vlažen - tako dobimo fudgy sredico). Čas temperature se razlikuje pri različnih pečicah, zato začnite preverjati stanje brownijev po 25 minutah peke.
Pečene brownije vzemite iz pečice in pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo.
Ohlajen biskvit prestavite v večjo posodo in ga razdrobite, dokler biskvit ne spominja na večje drobtine.
Dodajte 1 jedilno žlico mascarpone sira in liofilizirane maline. Vse skupaj dobro premešajte oz. pregnetite z rokami in poskusite maso. Po okusu dodajte še sladkorja.
Masa za kroglice mora biti dovolj vlažna in kompaktna, da lahko iz nje oblikujete kroglico, ne sme pa biti preveč vlažna in se vam lepiti na prste. Če je preveč vlažna dodajte še kakšno žlico sladkorja v prahu ali kakava v prahu. Če je presuha pa dodajte kakšno čajno žlico mascarpone sira. Z dodatki se lahko igrate in dodajate po okusu.
Ko dosežete željen okus in teksturo oblikujte kroglice. Če želite, da so vse enake, izmerite testo - približno 30g na kroglico. Med rokami oblikujte kroglice in jih odlagajte na krožnik ali manjši pekač, obložen s papirjem za peko (da se ne primejo na dno).
Postavite v hladilnik za približno 1 uro, da se strdijo.
Ohlajene kroglice vzemite iz hladilnika. Vrh palčke za cake popse najprej pomočite v belo čokolado, nato pa vstavite v oblikovano kroglico. Kroglico oz. cake pops nato prelijte z belo čokolado, odložite na rešetko, da odteče odvečna čokolada in po želji posujte z barvnimi mrvicami ali liofiliziranimi malinami. Po želji lahko cake popse tudi v celoti pomočite v belo čokolado in posujete z malinami.
Postavite v hladilnik za par minut da se čokolada strdi, nato pa postrezite.
KLJUČNE BESEDE brownie, cake pops, čokoladne kroglice, čokoladni kolač, torta na palčki
Pozdravljena, liofiliziranih malin ne delam sama, sem jih pa kupila – na voljo so v večjih trgovinah in v trgovinah z bio prehrano ali preko spleta – pobrskajte po spletu “liofilizirano sadje” – ga je veliko 🙂
Brownie Cake Pops z malinami in belo čokolado
Posebnih zamenjav v samem receptu ne bi svetovala, ker so točno te kombinacije okusov vrhunske.
V kolikor si želite zadevo olajšati, lahko namesto recepta za brownije uporabite tudi razne mešanice za čokoladni biskvit – po potrebi dodajte več mascarpone sira, ki deluje kot vezivo.
Brownie Cake Pops z malinami in belo čokolado
Nina ZorčičSestavine
Brownie
Dodatki
Preliv
Posip
Postopek
Preberite še:
2 replies to “Brownie Cake Pops z malinami in belo čokolado”
SLAVICA ŠUBERNIK
Kako nardit liofilizirane maline, zanimiv recept, bom poskusila za rojstni dan vnukice.
Nina Zorčič
Pozdravljena, liofiliziranih malin ne delam sama, sem jih pa kupila – na voljo so v večjih trgovinah in v trgovinah z bio prehrano ali preko spleta – pobrskajte po spletu “liofilizirano sadje” – ga je veliko 🙂