Najbolj puhasta, mehka in krhka veganska čokoladna torta z noro kremno čokoladno ganache kremo.
Najbolj puhasta, mehka in krhka veganska čokoladna torta z noro kremno čokoladno ganache kremo.
Priprava biskvita je noro preprosta! Sledite klasičnim korakom – najprej zmešajte mokre sestavine, nato pa še suhe. Nato zmešajte vse skupaj, prelijte v pripravljen pekač in specite. To je vse.
Preprosto, okusno, povrh vsega pa še vegansko!
Biskvit je noro puhast in mehek, kljub temu, da v receptu nisem uporabila jajc ali mlečnih izdelkov!
Kot vezivo sem dodala indijski trpotec, za puhast biskvit pa poskrbi mešanica pšenične gladke moke, pecilnega praška, soda bikarbone in limoninega soka.
Priprava biskvita je noro preprosta! Sledite klasičnim korakom – najprej zmešajte mokre sestavine, nato pa še suhe. Nato zmešajte vse skupaj, prelijte v pripravljen pekač in specite. To je vse.
Preprosto, okusno, povrh vsega pa še vegansko!
Biskvit je noro puhast in mehek, kljub temu, da v receptu nisem uporabila jajc ali mlečnih izdelkov!
Kot vezivo sem dodala indijski trpotec, za puhast biskvit pa poskrbi mešanica pšenične gladke moke, pecilnega praška, soda bikarbone in limoninega soka.
Ker pa so najboljše torte tiste, ki so polne čokolade in kakava, sem v biskvit dodala še bio kakav v prahu od eko-skrnicl.si. Za sladkost pa poskrbi njihov bio kokosov sladkor. Lahko ga nadomestite s klasičnim belim sladkorjem, ampak vam svetujem, da uporabite raje kar kokosov, ker doda čokoladni torti odlično aromo.
Ni popolne torte brez popolne čokoladne kreme. Moja veganska čokoladna ganache krema je pripravljena iz treh osnovnih sestavin, z vami pa spodaj v receptu delim dva načina priprave, saj lahko iz teh treh osnovnih sestavin pripravite tekoč preliv ali pa gosto kremo.
Ker pa so najboljše torte tiste, ki so polne čokolade in kakava, sem v biskvit dodala še bio kakav v prahu od eko-skrnicl.si. Za sladkost pa poskrbi njihov bio kokosov sladkor. Lahko ga nadomestite s klasičnim belim sladkorjem, ampak vam svetujem, da uporabite raje kar kokosov, ker doda čokoladni torti odlično aromo.
Ni popolne torte brez popolne čokoladne kreme. Moja veganska čokoladna ganache krema je pripravljena iz treh osnovnih sestavin, z vami pa spodaj v receptu delim dva načina priprave, saj lahko iz teh treh osnovnih sestavin pripravite tekoč preliv ali pa gosto kremo.
Puhasta veganska čokoladna torta s čokoladno ganache kremo
Nina Zorčič
Čas priprave 15min
Čas peke 40min
Količina 24kock
Sestavine
Biskvit
140gvode
1 ½čajne žličkeindijskega trpotca
210grastlinskega olja
250gvode ali rastlinskega mleka po izbiri
½jedilne žlicelimoninega soka(ali kisa)
3čajne žličkevaniljeve arome
210gbio kokosovega sladkorja od eko-skrnicl.si
320gpšenične bele moke tip 500
30gbio kakava v prahu od eko-skrnicl.si
1 ½čajne žličkepecilnega praška
1čajna žličkasoda bikarbone
ščepsoli
Čokoladna ganache krema
380gkokosovega mleka iz pločevinke
25gsladkorja v prahu
370gveganske temne čokolade(70%)
Posip
nasekljana veganska temna čokolada ali čokoladne kapljice
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V manjši skodelici zmešajte 140g vode in indijski trpotec. Pustite stati 5 minut, da se zmes hidrira.
V srednje veliki posodi zmešajte olje, rastlinsko mleko ali vodo, vaniljevo aromo, limonin sok in sladkor. Premešajte in dodajte gosto mešanico vode in indijskega trpotca. S pomočjo ročnega mešalnika ali železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte, da se vse poveže v enotno zmes.
V ločeni posodi zmešajte moko, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
V suhe sestavine dodajte mokre sestavine in zmes dobro premešajte, da nastane enotna, gosta zmes brez grudic.
Maso prelijte v naoljen pekač, premera, obložen s papirjem za peko. S pomočjo silikonske lopatice zmes enakomerno razporedite v pekaču.
Pecite 40 minut oz. tako dolgo, da zobotrebec, vstavljen v sredino biskvita, na sebi nima surovega testa. ima pa nekaj vlažnih drobtin.
Biskvit pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi, medtem pa pripravite čokoladno ganache kremo.
V srednje veliko posodo dodajte drobno nasekljano vegansko temno čokolado.
V manjšem loncu na srednjem ognju segrejte kokosovo mleko in sladkor v prahu. Kuhajte tako dolgo, da se kokosovo mleko segreje, odstavite pa preden zavre.
Posodo s segretim mlekom odstavite, vanjo dodajte nasekljano temno čokolado, pokrijte s pokrovko in pustite stati 5 minut.
Zmes nato na nežno premešajte, da nastane gladek, tekoč, čokoladni.preliv. Biskvit lahko prelijete kar s tekočim prelivom, v kolikor pa bi želeli gosto kremo, ki jo lahko po biskvitu premažete (kot na fotografiji) pa sledite naslednjemu koraku.
Čokoladno mešanico prelijte v srednje veliko posodo. Posodo za 5 minut postavite v zamrzovalnik. Po 5 minutah s pomočjo silikonske lopatice premešajte in postavite nazaj v zamrzovalnik za 5 minut. Postopek ponovite še tri- do štirikrat oz. tolikokrat, da dobite želeno gostoto kreme.
Kremo premažite po biskvitu in posujte s koščki nasekljane temne čokolade ali čokoladnih kapljic.
Puhasta veganska čokoladna torta s čokoladno ganache kremo
Najbolj puhasta, mehka in krhka veganska čokoladna torta z noro kremno čokoladno ganache kremo.
Najbolj puhasta, mehka in krhka veganska čokoladna torta z noro kremno čokoladno ganache kremo.
Priprava biskvita je noro preprosta! Sledite klasičnim korakom – najprej zmešajte mokre sestavine, nato pa še suhe. Nato zmešajte vse skupaj, prelijte v pripravljen pekač in specite. To je vse.
Preprosto, okusno, povrh vsega pa še vegansko!
Biskvit je noro puhast in mehek, kljub temu, da v receptu nisem uporabila jajc ali mlečnih izdelkov!
Kot vezivo sem dodala indijski trpotec, za puhast biskvit pa poskrbi mešanica pšenične gladke moke, pecilnega praška, soda bikarbone in limoninega soka.
Priprava biskvita je noro preprosta! Sledite klasičnim korakom – najprej zmešajte mokre sestavine, nato pa še suhe. Nato zmešajte vse skupaj, prelijte v pripravljen pekač in specite. To je vse.
Preprosto, okusno, povrh vsega pa še vegansko!
Biskvit je noro puhast in mehek, kljub temu, da v receptu nisem uporabila jajc ali mlečnih izdelkov!
Kot vezivo sem dodala indijski trpotec, za puhast biskvit pa poskrbi mešanica pšenične gladke moke, pecilnega praška, soda bikarbone in limoninega soka.
Ker pa so najboljše torte tiste, ki so polne čokolade in kakava, sem v biskvit dodala še bio kakav v prahu od eko-skrnicl.si. Za sladkost pa poskrbi njihov bio kokosov sladkor. Lahko ga nadomestite s klasičnim belim sladkorjem, ampak vam svetujem, da uporabite raje kar kokosov, ker doda čokoladni torti odlično aromo.
Ni popolne torte brez popolne čokoladne kreme. Moja veganska čokoladna ganache krema je pripravljena iz treh osnovnih sestavin, z vami pa spodaj v receptu delim dva načina priprave, saj lahko iz teh treh osnovnih sestavin pripravite tekoč preliv ali pa gosto kremo.
Ker pa so najboljše torte tiste, ki so polne čokolade in kakava, sem v biskvit dodala še bio kakav v prahu od eko-skrnicl.si. Za sladkost pa poskrbi njihov bio kokosov sladkor. Lahko ga nadomestite s klasičnim belim sladkorjem, ampak vam svetujem, da uporabite raje kar kokosov, ker doda čokoladni torti odlično aromo.
Ni popolne torte brez popolne čokoladne kreme. Moja veganska čokoladna ganache krema je pripravljena iz treh osnovnih sestavin, z vami pa spodaj v receptu delim dva načina priprave, saj lahko iz teh treh osnovnih sestavin pripravite tekoč preliv ali pa gosto kremo.
Puhasta veganska čokoladna torta s čokoladno ganache kremo
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Čokoladna ganache krema
Posip
Postopek
Preberite še: