Z vami delim idejo, kako lahko uporabite oz. reciklirate kakšne piškote, napolitanke, vaflje itd., ki so vam ostali in ne veste, kaj bi z njimi. Ali pa imate mogoče kakšne piškote na zalogi, ki sami po sebi niso najboljši - no, z nekaj dodatki lahko z njimi ustvarite res okusne "Cake Pops" kroglice. Tako uporabite ostanke hrane in poskrbite za manj zavržene hrane, hkrati pa na hitro ustvarite okusno "bite size" sladico.
Za moje kroglice sem uporabila napolitanke, ki so mi ostale, saj mi same po sebi niso bile dovolj okusne. Dodala sem še nekaj Oreo piškotov, ki so ostali od priprave sladice in nekaj vafljev za sladoled, ki jih v kratkem verjetno ne bi porabila. Vse skupaj sem zblendala, da je nastala pesku podobna zmes - torej osnova za naše "Cake Popse".
Sedaj jim dodamo še mokre sestavine - moja klasika so mascarpone ali kremni sir, v kolikor pa tega nimam pa dodam jogurt, puding, lešnikov namaz, stopljeno čokolado itd. Mokre sestavine poskrbijo, da se vse skupaj poveže in nastane kompaktna masa, iz katere lahko oblikujemo kroglice.
Pri "Cake Popsih" ni trdno zapisanih pravil, ki jim morate slepo slediti. S sestavinami se lahko igrate in jed pripravite čisto po vašem okusu. Dodate dodatke, ki jih imate radi ali pa jih imate na zalogi in bi jih radi porabili.
Kroglice potem prelijte z izbrano čokolado - belo, mlečno temno, tisto z drobljenimi lešniki ali piškoti itd. Uporabite lahko tudi mešanico bele in temne čokolade. Tako nastane okusna svetla "bež" čokolada, ki ustvari lep kontrast od kroglice. Za piko na i pa poskrbijo še mleti piškoti ali oreščki, ki jih lahko posujete po vrhu za ekstra hrustljavost.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za "Cake Pops" kroglice ali tiste na palčki v obliki lučke. Pripravila em že takšne z vaniljo in jagodo, s korenčkom in Cheesecake kremo, Brownie okus, s karamelo jabolkami in oreščki itd. Vse najdete
tukaj.
"Cake Popsi" iz ostankov piškotov in čokolade
Nina Zorčič
Čas priprave 30mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 30kroglic
Sestavine
Cake Pops
650gsuhih sestavin: piškotov, vafljev, kolačkov, napolitank po izbiri(čokoladni, s kremo, vaniljevi itd./ navadni/ GF/ veganski / brez sladkorja)
100gstopljene čokolade(bela/mlečna/temna)
200gmokrih sestavin: jogurta/pudinga/mascarpone sira/kremnega sira po izbiri(+ več po potrebi)
za dodaten okus lahko dodate še kakšno žlico čokoladnega, arašidovega, lešnikovega namaza ali marmelade
sladilo po potrebi
Preliv in posip
stopljena čokolada + olje po potrebi, če je čokolada pregosta(bela/mlečna/temna ali zmešana bela + temna za "bež" barvo)
zdrobljeni piškoti/oreščki za posip
Postopek
V posodi blenderja zmešajte vse suhe sestavine po izbiri: napolitanke, piškoti, vaflji itd., da dobite pesku podobno zmes, brez večjih kosov.
Dodajte mokre sestavine po izbiri in z rokami pregnetite, da dobite kompaktno maso, iz katere lahko oblikujete kroglice. Poskusite in po potrebi dodajte sladilo ali več mokrih sestavin, v kolikor je masa presuha. Za dodaten okus lahko dodate še kakšno žlico čokoladnega, arašidovega, lešnikovega namaza ali marmelade. Če je masa premokra pa dodajte še kakšno žlico kakava ali mletih piškotov. Dodate lahko tudi žlico beljakovin v prahu ali zmlete ovsene moke.
Iz mase, kar z rokami, oblikujte kroglice težke približno 30-35g. Ponovite, dokler ne zmanjka mase in postavite v hladilnik za 15 minut, da se masa ohladi.
Vzemite iz hladilnika in vsako kroglico prelijte z 1 jedilno žlico stopljene čokolade (stopljeni čokoladi po potrebi, če je pregosta, dodajte malo olja in premešajte). Takoj zatem kroglice posujte s posipi po izbiri in postavite v hladilnik za 5-10 minut, da se čokolada strdi.
KLJUČNE BESEDE cake pops, cake pops kroglice, cake pops s čokolado, čokoladne cake pops lučke
“Cake Popsi” iz ostankov piškotov in čokolade
Z vami delim idejo, kako lahko uporabite oz. reciklirate kakšne piškote, napolitanke, vaflje itd., ki so vam ostali in ne veste, kaj bi z njimi. Ali pa imate mogoče kakšne piškote na zalogi, ki sami po sebi niso najboljši - no, z nekaj dodatki lahko z njimi ustvarite res okusne "Cake Pops" kroglice. Tako uporabite ostanke hrane in poskrbite za manj zavržene hrane, hkrati pa na hitro ustvarite okusno "bite size" sladico.
Za moje kroglice sem uporabila napolitanke, ki so mi ostale, saj mi same po sebi niso bile dovolj okusne. Dodala sem še nekaj Oreo piškotov, ki so ostali od priprave sladice in nekaj vafljev za sladoled, ki jih v kratkem verjetno ne bi porabila. Vse skupaj sem zblendala, da je nastala pesku podobna zmes - torej osnova za naše "Cake Popse".
Sedaj jim dodamo še mokre sestavine - moja klasika so mascarpone ali kremni sir, v kolikor pa tega nimam pa dodam jogurt, puding, lešnikov namaz, stopljeno čokolado itd. Mokre sestavine poskrbijo, da se vse skupaj poveže in nastane kompaktna masa, iz katere lahko oblikujemo kroglice.
Pri "Cake Popsih" ni trdno zapisanih pravil, ki jim morate slepo slediti. S sestavinami se lahko igrate in jed pripravite čisto po vašem okusu. Dodate dodatke, ki jih imate radi ali pa jih imate na zalogi in bi jih radi porabili.
Kroglice potem prelijte z izbrano čokolado - belo, mlečno temno, tisto z drobljenimi lešniki ali piškoti itd. Uporabite lahko tudi mešanico bele in temne čokolade. Tako nastane okusna svetla "bež" čokolada, ki ustvari lep kontrast od kroglice. Za piko na i pa poskrbijo še mleti piškoti ali oreščki, ki jih lahko posujete po vrhu za ekstra hrustljavost.
Na blogu pa vas čaka že ogromno receptov za "Cake Pops" kroglice ali tiste na palčki v obliki lučke. Pripravila em že takšne z vaniljo in jagodo, s korenčkom in Cheesecake kremo, Brownie okus, s karamelo jabolkami in oreščki itd. Vse najdete tukaj.
"Cake Popsi" iz ostankov piškotov in čokolade
Nina ZorčičSestavine
Cake Pops
Preliv in posip
Postopek
Preberite še: