Ideja za kosilo, ki ga najverjetneje še niste poskusili: domači čevapčiči, zapečeni v glineni posodi v neverjetno kremasti omaki s kajmakom.
Priprava je, kot vedno, preprosta, za to jed pa potrebujete le 9 sestavin! Iz teh sestavin boste pripravili domače čevapčiče in božansko kremno omako. Jed lahko uživate samostojno ali pa jo postrežete z lepinjo - pravi comfort food, ki ne zahteva veliko truda, hkrati pa navduši množice.
Za pripravo domačih čevapčičev potrebujete le dve sestavini - mleto goveje meso in začimbno mešanico za čevapčiče Maestro - odlična kombinacija izbranih začimb za najboljše čevapčiče.
V kremni omaki se skrivajo kajmak, kremni mascarpone in kisla smetana. Omaka bo pred peko gosta, po peki pa dobimo najbolj gladko sirovo omako, ob kateri se vam bodo cedile sline.
V omako dodamo predhodno pečene čevapčiče in posujemo s parmezanom. Vse skupaj še enkrat zapečemo - tako se okusi še bolje povežejo.
Piko na i doda parmezan, s katerim vse skupaj posujemo. Tako dobimo tudi zlato zapečeno sirovo skorjico.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za kosila: razne testenine v kremnih omakah ali zapečene testenine, lazanje, mesne jedi, jedi na žlico itd. Čakajo vas tako veganske kot mesne jedi, za vsakega se najde nekaj. Vsi recepti za kosila in večerje so tukaj.
Čevapčiči s kajmakom v glineni posodi
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 30mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Čevapčiči
500gmletega govejega mesa
½vrečkemešanice začimb za čevapčiče Maestro
2jedilni žliciolivnega olja(za peko čevapčičev)
Kajmakova omaka
250gkvalitetnega kajmaka
250gkremnega mascarpone sira
2jedilni žlicikisle smetane
2strokačesna(drobno nasekljani)
½čajne žličkezačimbne mešanice za čevapčiče Maestro
1čajna žličkaorigana
Dodatki
sveža zelišča
parmezan
popečena lepinja
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V večji posodi zmešajte mleto meso in mešanico začimb za čevapčiče. Pregnetite, da se začimbe enakomerno razporedijo po mesu. Oblikujte manjše čevapčiče.
V večji ponvi segrejte olivno olje. Na segreto olje dodajte čevapčiče in pecite toliko časa, da so zunaj hrustljavo zapečeni, znotraj pa v celoti pečeni. Odstavite.
V ločeni posodi zmešajte kajmak, mascarpone sir, kislo smetano, nasekljan česen, začimbno mešanico in origano. Premešajte in nadevajte v dve glineni posodi.
Postavite v segreto pečico in pecite 20 minut. Nato glineni posodi vzemite iz pečice in povišajte temperaturo na 200 stopinj.
V vsako glineno posodo v kremo omako dodajte polovico čevapčičev. Posujte s parmezanom in postavite nazaj v pečico za 10 minut.
Vzemite iz pečice, dekorirajte in postrezite takoj s sveže popečeno lepinjo.
KLJUČNE BESEDE čevapčiči iz pečice, čevapčiči s kajmakom, čevapčiči v glineni posodi, pečeni čevapčiči s kajmakom
Čevapčiči s kajmakom v glineni posodi
Ideja za kosilo, ki ga najverjetneje še niste poskusili: domači čevapčiči, zapečeni v glineni posodi v neverjetno kremasti omaki s kajmakom.
Priprava je, kot vedno, preprosta, za to jed pa potrebujete le 9 sestavin! Iz teh sestavin boste pripravili domače čevapčiče in božansko kremno omako. Jed lahko uživate samostojno ali pa jo postrežete z lepinjo - pravi comfort food, ki ne zahteva veliko truda, hkrati pa navduši množice.
Za pripravo domačih čevapčičev potrebujete le dve sestavini - mleto goveje meso in začimbno mešanico za čevapčiče Maestro - odlična kombinacija izbranih začimb za najboljše čevapčiče.
V kremni omaki se skrivajo kajmak, kremni mascarpone in kisla smetana. Omaka bo pred peko gosta, po peki pa dobimo najbolj gladko sirovo omako, ob kateri se vam bodo cedile sline.
V omako dodamo predhodno pečene čevapčiče in posujemo s parmezanom. Vse skupaj še enkrat zapečemo - tako se okusi še bolje povežejo.
Piko na i doda parmezan, s katerim vse skupaj posujemo. Tako dobimo tudi zlato zapečeno sirovo skorjico.
Na blogu vas čaka že kar nekaj različnih receptov za kosila: razne testenine v kremnih omakah ali zapečene testenine, lazanje, mesne jedi, jedi na žlico itd. Čakajo vas tako veganske kot mesne jedi, za vsakega se najde nekaj. Vsi recepti za kosila in večerje so tukaj.
Čevapčiči s kajmakom v glineni posodi
Nina ZorčičSestavine
Čevapčiči
Kajmakova omaka
Dodatki
Postopek
Preberite še: