NAJBOLJŠA ČOKOLADNA PITA narejena hitro in preprosto – brez peke in v manj kot 15 minutah.
NAJBOLJŠA ČOKOLADNA PITA narejena hitro in preprosto – brez peke in v manj kot 15 minutah.
Sestavljajo jo noro okusno hrustljavo piškotno čokoladno dno.
Najboljša in najhitrejša krema, polna nasekljane temne čokolade – kremno sem združila s hrustljavim – božanska kombinacija.
Na vrhu pa še bogata čokoladna krema, polna kremnega čokoladnega namaza in temne čokolade.
Vse plasti so narejene brez peke in brez daljšega hlajenja, tako da lahko v piti uživate že v manj kot 15 minutah.
Sestavljajo jo noro okusno hrustljavo piškotno čokoladno dno.
Najboljša in najhitrejša krema, polna nasekljane temne čokolade – kremno sem združila s hrustljavim – božanska kombinacija.
Na vrhu pa še bogata čokoladna krema, polna kremnega čokoladnega namaza in temne čokolade.
Vse plasti so narejene brez peke in brez daljšega hlajenja, tako da lahko v piti uživate že v manj kot 15 minutah.
Za pripravo potrebujete le nekaj sestavin: mascarpone in kremni sir, piškote po izbiri, čokoladno lešnikov namaz, temno čokolado, sladilo po izbiri, kokosovo olje in vaniljevo aromo.
Za piškotno dno sem uporabila kar mlete Oreo piškote (lahko kupite že zmlete in s tem prihranite nekaj časa), ali pa lahko uporabite katerekoli piškote želite – brez sladkorja, brez glutena, maslene, kakavove itd.
Uporabila sem tudi čokoladno lešnikov namaz Malinca, ki je NORO OKUSEN. Sladici doda poseben ultra čokoladen okus, zato zamenjav ne bi priporočala, lahko pa seveda uporabite čokoladni namaz po izbiri (brez sladkorja, brez glutena itd.).
Namesto belega sladkorja sem uporabila Malincin eritritol – nujno ga zmeljite v prah, drugače se v kremi ne bo raztopil in bodo eritritolova zrnca “hrustala” v kremi. V prah ga najlažje zmeljete kar v blenderju, smoothie makerju itd. V kolikor uporabite drugo sladilo, ga dodajajte postopoma in kremo vmes poskusite, saj se lahko količine razlikujejo (odvisno od tega, kako sladko je izbrano sladilo).
Na vse Malinca izdelke imate s kodo NINAZOR 10% popust.
Za pripravo potrebujete le nekaj sestavin: mascarpone in kremni sir, piškote po izbiri, čokoladno lešnikov namaz, temno čokolado, sladilo po izbiri, kokosovo olje in vaniljevo aromo.
Za piškotno dno sem uporabila kar mlete Oreo piškote (lahko kupite že zmlete in s tem prihranite nekaj časa), ali pa lahko uporabite katerekoli piškote želite – brez sladkorja, brez glutena, maslene, kakavove itd.
Uporabila sem tudi čokoladno lešnikov namaz Malinca, ki je NORO OKUSEN. Sladici doda poseben ultra čokoladen okus, zato zamenjav ne bi priporočala, lahko pa seveda uporabite čokoladni namaz po izbiri (brez sladkorja, brez glutena itd.).
Namesto belega sladkorja sem uporabila Malincin eritritol – nujno ga zmeljite v prah, drugače se v kremi ne bo raztopil in bodo eritritolova zrnca “hrustala” v kremi. V prah ga najlažje zmeljete kar v blenderju, smoothie makerju itd. V kolikor uporabite drugo sladilo, ga dodajajte postopoma in kremo vmes poskusite, saj se lahko količine razlikujejo (odvisno od tega, kako sladko je izbrano sladilo).
Na vse Malinca izdelke imate s kodo NINAZOR 10% popust.
Čokoladna pita v kozarcu (brez peke)
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 4pite v kozarcu
Sestavine
Dno
100g piškotov po izbiri(jaz sem uporabila mlete Oreo piškote, lahko pa uporabite tudi klasične maslene, kakšne brez sladkorja/glutena itd.)
25gčokoladno lešnikovega namaza Malinca(ali čokoladni namaz po izbiri)
30gkokosovega olja Malinca(stopljeno)
Kremna plast s koščki čokolade
190gmascarpone sira(lahki ali navaden)
75gkremnega sira(lahki ali navaden)
2čajni žličkivaniljeve arome
80geritritola Malinca(ali sladilo po izbiri - v primeru izbire drugega sladila dodajajte postopoma in prilagajajte količino, mora pa biti zmleto v prah)
10gkokosovega sladkorja Malinca
50gdrobno nasekljane temne čokolade s stevio Malinca(ali temne čokolade po izbiri)
Čokoladna krema
100gkremnega sira(lahki ali navaden)
40gčokoladno lešnikovega namaza Malinca(ali čokoladni namaz po izbiri)
35gtemne čokolade s stevio Malinca(ali temne čokolade po izbiri; stopljena in ohlajena)
10gkokosovega sladkorja Malinca
Postopek
V blenderju zmeljite izbrane piškote. Melijte, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes brez večjih grudic.
Dodajte čokoladni namaz in premešajte. Postopoma dolivajte stopljeno kokosovo olje in mešajte, dokler ne nastane enotna, vlažna zmes.
Zmes enakomerno razporedite v 2 ali 4 kozarčke (iz zgornjih sestavin nastanejo 4 manjše ali 2 večje pite v kozarčku) in postavite v hladilnik.
Pripravite kremno plast s koščki čokolade. V ločeni posodi zmešajte mascarpone in kremni sir. Mešajte, dokler ne nastane gladka krema.
Dodajte vaniljo in eritritol v prahu (eritritol zmlejite v blenderju ali drugem primernem mešalniku v prah). Premešajte.
V zmes dodajte drobno nasekljano temno čokolado in kokosov sladkor ter premešajte. V masi bodo vidna kokosova zrna, ampak se raztopijo v kremi.
Kremo enakomerno razporedite po ohlajenem dnu in postavite na stran. Pripravite čokoladno kremo.
V posodi premešajte kremni sir samo toliko, da nastane gladka krema. Dodajte sladkor, čokoladen namaz in stopljeno in ohlajeno temno čokolado ter premešajte, da nastane gladka zmes. Zmes takoj s pomočjo dekorirne vrečke in nastavka za pipetiranje nanesite na vrh kremne plasti na poljuben način (oblikujte poljubne oblike) ali pa zmes s pomočjo žlice kar premažite po vrhu.
Postrezite takoj ali postavite v hladilnik. V kolikor boste zmes postavili v hladilnik, jo pred uživanjem pustite 10 minut na sobni temperaturi, da se dno in kreme omehčajo.
Čokoladna pita v kozarcu (brez peke)
NAJBOLJŠA ČOKOLADNA PITA narejena hitro in preprosto – brez peke in v manj kot 15 minutah.
NAJBOLJŠA ČOKOLADNA PITA narejena hitro in preprosto – brez peke in v manj kot 15 minutah.
Sestavljajo jo noro okusno hrustljavo piškotno čokoladno dno.
Najboljša in najhitrejša krema, polna nasekljane temne čokolade – kremno sem združila s hrustljavim – božanska kombinacija.
Na vrhu pa še bogata čokoladna krema, polna kremnega čokoladnega namaza in temne čokolade.
Vse plasti so narejene brez peke in brez daljšega hlajenja, tako da lahko v piti uživate že v manj kot 15 minutah.
Sestavljajo jo noro okusno hrustljavo piškotno čokoladno dno.
Najboljša in najhitrejša krema, polna nasekljane temne čokolade – kremno sem združila s hrustljavim – božanska kombinacija.
Na vrhu pa še bogata čokoladna krema, polna kremnega čokoladnega namaza in temne čokolade.
Vse plasti so narejene brez peke in brez daljšega hlajenja, tako da lahko v piti uživate že v manj kot 15 minutah.
Za pripravo potrebujete le nekaj sestavin: mascarpone in kremni sir, piškote po izbiri, čokoladno lešnikov namaz, temno čokolado, sladilo po izbiri, kokosovo olje in vaniljevo aromo.
Za piškotno dno sem uporabila kar mlete Oreo piškote (lahko kupite že zmlete in s tem prihranite nekaj časa), ali pa lahko uporabite katerekoli piškote želite – brez sladkorja, brez glutena, maslene, kakavove itd.
Uporabila sem tudi čokoladno lešnikov namaz Malinca, ki je NORO OKUSEN. Sladici doda poseben ultra čokoladen okus, zato zamenjav ne bi priporočala, lahko pa seveda uporabite čokoladni namaz po izbiri (brez sladkorja, brez glutena itd.).
Namesto belega sladkorja sem uporabila Malincin eritritol – nujno ga zmeljite v prah, drugače se v kremi ne bo raztopil in bodo eritritolova zrnca “hrustala” v kremi. V prah ga najlažje zmeljete kar v blenderju, smoothie makerju itd. V kolikor uporabite drugo sladilo, ga dodajajte postopoma in kremo vmes poskusite, saj se lahko količine razlikujejo (odvisno od tega, kako sladko je izbrano sladilo).
Prav tako pa sem v receptu uporabila še Malincino temno čokolado, slajeno s stevijo. V receptu pa lahko uporabite poljubno čokolado, pomembno je samo, da je temna.
Na vse Malinca izdelke imate s kodo NINAZOR 10% popust.
Za pripravo potrebujete le nekaj sestavin: mascarpone in kremni sir, piškote po izbiri, čokoladno lešnikov namaz, temno čokolado, sladilo po izbiri, kokosovo olje in vaniljevo aromo.
Za piškotno dno sem uporabila kar mlete Oreo piškote (lahko kupite že zmlete in s tem prihranite nekaj časa), ali pa lahko uporabite katerekoli piškote želite – brez sladkorja, brez glutena, maslene, kakavove itd.
Uporabila sem tudi čokoladno lešnikov namaz Malinca, ki je NORO OKUSEN. Sladici doda poseben ultra čokoladen okus, zato zamenjav ne bi priporočala, lahko pa seveda uporabite čokoladni namaz po izbiri (brez sladkorja, brez glutena itd.).
Namesto belega sladkorja sem uporabila Malincin eritritol – nujno ga zmeljite v prah, drugače se v kremi ne bo raztopil in bodo eritritolova zrnca “hrustala” v kremi. V prah ga najlažje zmeljete kar v blenderju, smoothie makerju itd. V kolikor uporabite drugo sladilo, ga dodajajte postopoma in kremo vmes poskusite, saj se lahko količine razlikujejo (odvisno od tega, kako sladko je izbrano sladilo).
Prav tako pa sem v receptu uporabila še Malincino temno čokolado, slajeno s stevijo. V receptu pa lahko uporabite poljubno čokolado, pomembno je samo, da je temna.
Na vse Malinca izdelke imate s kodo NINAZOR 10% popust.
Čokoladna pita v kozarcu (brez peke)
Nina ZorčičSestavine
Dno
Kremna plast s koščki čokolade
Čokoladna krema
Postopek
Preberite še: