Še en odličen recept v zbirki sladkih, čokoladnih sladic brez dodanega sladkorja.
Moje Ferrero kroglice so polne okusne temne čokolade, kremnega čokoladnega namaza in praženih lešnikov. Vse brez dodanega sladkorja.
Takšne sladice imate najraje, zato verjamem, da vam bo tudi ta recept noro všeč.
Kroglice so narejene brez moke in brez dodanega sladkorja.
Za pripravo kroglic sem uporabila mandljevo moko od Eko Škrnicl in čokoladni namaz – namesto mandljeve lahko dodate tudi lešnikovo moko. Izberete pa lahko namaz po izbiri – če želite sladico brez dodanega sladkorja izberite namaz, ki ne vsebuje dodanega sladkorja.
Sladica je slajena z naravnim brezovim sladilom xylitol od Eko Škrnicl – sladilo je v zrncih, kakor klasičen sladkor, uporabiti pa ga moramo polovico manj, saj je bolj sladek.
Koda NINAZORCIC vam prinese tudi 10% popust.
Priprava je zelo preprosta, kroglice pa so pripravljene v manj kot 10 minutah.
Kroglice lahko napolnite tudi s celimi lešniki, oblijete pa tudi z belo čokolado. Z dodatki se lahko igrate, meni pa je najboljša kombinacija, ki je opisana spodaj, saj ustvari noro okusno sladico, brez dodanega sladkorja, ki spominja na znane Ferrero Rocher kroglice.
Ferrero kroglice brez dodanega sladkorja
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12kroglic
Sestavine
Kroglice
115gmandljeve mokeEko Škrnicl(ali lešnikove)
30gkakava v prahu Eko Škrnicl
50gdrobno nasekljanih praženih lešnikov
40gxylitola oz. brezinega sladkorja Eko Škrnicl
150gčokoladnega namaza brez dodanega sladkorja
40gvode(dodajte po potrebi)
Preliv
140gtemne čokolade brez sladkorja
1jedilna žlicakokosovega olja(stopljeno)
40gnasekljanih praženih lešnikov
Postopek
V posodi zmešajte moko, kakav v prahu, sladilo in drobno nasekljane pražene lešnike. Vse skupaj dobro premešajte, dodajte namaz in po potrebi dodajte par jedilnih žlic vode, če je zmes presuha. Vse skupaj dobro premešajte, da nastane kompaktna masa, iz katere lahko oblikujete kroglice. Če je zmes presuha, dodajte še kakšno jedilno žlico vode ali namaza, če je pa prevlažna pa še kakšno jedilno žlico moke.
Oblikujte kroglice in jih odložite na pekač ali večji krožnik.
Pripravite preliv. Temno čokolado stopite v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli in ji primešajte olje. Dodajte nasekljane pražene lešnike in premešajte.
Oblikovane kroglice namočite v pripravljen preliv. Najlažje je tako, da kroglice potopite v namaz in jih s pomočjo vilic prenesite na rešetko za hlajenje, kjer bo odvečen preliv stekel dol.
Prelite kroglice postavite na pladenj ali raven krožnik in jih postavite v hladilnik za 15 minut oz. toliko časa, da se čokolada strdi.
Postrezite takoj ali hranite v hladilniku.
KLJUČNE BESEDE čokoladne kroglice, ferrero kroglice, ferrero rocher
Ferrero kroglice brez dodanega sladkorja
Ferrero kroglice brez dodanega sladkorja
Nina ZorčičSestavine
Kroglice
Preliv
Postopek
Preberite še: