Končno je čas za tople, čokoladne sladice, ki pobožajo dušo, zato sem pripravila čokoladni souffle!
Pripravila sem ga malo drugače, saj sem mu dodala še BAM lešnikov namaz od Mojacokolada.si, ki je vrhunski! Po okusu spominja na Kinder Bueno čokoladico, zato ni čudno, da ima moj souffle podoben okus!
Souffle je že sama po sebi vrhunska sladica. Lahka in puhasta, zaradi dodanih beljakov, narejena pa samo iz osnovnih sestavin! Potrebujete samo maslo, jajca, sol, kis, sladkor in čokolado. Pri takšnih sladicah, kjer je čokolada bistvenega pomena, vedno svetujem uporabo kvalitetne čokolade. Ravno zato sem jaz uporabila BAM temno čokolado, ki je lepo topljiva, vrhunskega okusa in nikoli ne razočara!
Verjemite, da ko boste enkrat poskusili in pekli s kvalitetnimi sestavinami, na druge več ne boste niti pomislili. Kvalitetne sestavine že v osnovi pomenijo več uspeha pri peki in boljši rezultat.
Recept za vašo novo najljubšo sladico najdete spodaj!
Čokoladni souffle z lešnikovim namazom
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 25mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 2porciji
Sestavine
Biskvit
2srednje velikijajci (ločeno na rumenjake in beljake)
Pečico segrejte na 200 stopinj in odstranite rešetko. Na dno pečice postavite pekač ter zaprite.
Skledice za sufle dobro namastite z maslom, nato pa posujte s sladkorjem, odvečni sladkor stresite iz posodice.
Maslo in temno čokolado stopite na vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Pustite, da se malo ohladi, vendar ne popolnoma. Masa naj bo še rahlo topla.
Primešajte rumenjake in sol.
V železni posodi z ročnim mešalnikom na srednji hitrosti stepajte beljake in kis, da nastane rahel sneg. Dodajte sladkor ter stepajte, dokler ne nastane svetleč, trden sneg.
Beljake nežno in previdno s silikonsko lopatico vmešajte v mešanico čokolade in rumenjakov. Ker mora v masi ostat ujet zrak je najbolje, da mešate tako, da z lopatico potegnete po dnu posode in dvignete maso ter jo preložite čeu zgornji del mase - maso na nek način zlagate en del čez drugega. Ne smete krožno mešati!
Ko se masi združita in nastane gladek, puhast svetlo rjav mousse ga enakomerno nadevajte v pripravljene skledice. Rob posodice obrišite, naj ostane nekje 1cm čistega roba od sufleja do roba, brez mase in sladkorja.
Pečico zmanjšajte na 190 stopinj in pecite 25 minut.
Pečice vmes NE odpirajte!
Ko je sufle pečen ga previdno vzemite iz pečice, po želji posujte s sladkorjem v prahu ali kakavom, na sredino pa kapnite žličko ali dve lešnikovega namaza.
Sufle po peki dokaj hitro upade, zato ga postrezite čimprej.
KLJUČNE BESEDE čokolada, čokoladna sladica, lešnikov sufle, souffle, sufle
Čokoladni souffle z lešnikovim namazom
Čokoladni souffle z lešnikovim namazom
Nina ZorčičSestavine
Biskvit
Polnilo
Posip
Postopek
Preberite še: