Datljev ganache je eden izmed najboljših načinov, kako uporabiti datlje v sladici in eden bolj zdravih izbir, ko pride do čokoladnih krem in ganachev! Še najbolje pa paše na moje granola kocke!
Res res preprosta sladica, ampak tako dobra, da se sploh ne boste mogli ustaviti pri samo eni kocki!
Poleg ganacha pa je pomembna tudi granola, ki jo uporabite za podlago. Jaz sem uporabila granolo od Zmuesli, ki je vrhunska! Vse njihove mešanice so mi top! Najraje pa imam seveda tiste s čokolado.
Ker so granole tako dobre, se pri receptu sploh ni treba naprezati – narejene so brez peke, vse sestavine samo zmešate, postavite v hladilnik in že imate odlično sladico ali zajtrk!
Kdo pa ne je rad sladice za zajtrk? Najboljši začetek dneva, kajne?
Datlje namočite v vreli vodi za 15-30 minut, da se zmehčajo.
Nato jih skupaj z vodo in vsemi ostalimi sestavinami za datljev ganache v mešalniku ali blenderju mešajte, dokler ne nastane gladka, kremna pasta. Po potrebi dodajte še kakšno jedilno žlico vode (če je masa pregosta in ni mazljiva). Postavite na stran in pripravite plast granole.
Na nizkem ognju v manjši ponvi segrejte olje in med, da se raztopita in povežeta v enotno zmes. Odstavite.
V ločeni posodi zmešajte granolo, ovsene kosmiče in kakav v prahu.
Čez mešanico kosmičev prelijte rahlo ohlajeno mešanico olja in medu ter dobro premešajte.
V pekač, premera cca. 28 x 23 cm, obloženem s papirjem za peko, enakomerno razporedite zmes za plast granole in oblikujte. Dno izravnajte s pomočjo kozarca, da bo ravno in enakomerno.
Postavite v zamrzovalnik za 15 minut.
Čez ohlajeno dno enakomerno razporedite datljev ganache in postavite v hladilnik za vsaj 8 ur ali kar čez noč.
Granola kocke z datljevim ganachem
Granola kocke z datljevim ganachem
Nina ZorčičSestavine
Datljev ganache
Plast granole
Postopek
Preberite še: