Datljev ganache je eden izmed najboljših načinov, kako uporabiti datlje v sladici in eden bolj zdravih izbir, ko pride do čokoladnih krem in ganachev.
Božanske, preproste kocke narejene v manj kot 30 minutah in popolnoma brez peke!
Brez mlečnih izdelkov in brez čokolade.
Za pripravo sem uporabila samo osnovne in naravne sestavine – naročila sem jih pri Eko Škrnicl, kjer vam koda NINAZORCIC prinese še 10% popust.
Uporabila sem njihove mueslije s čokolado, kakav v prahu in najboljše bio datlje.
Sladica je pripravljena iz noro hrustljavega dna – za pripravo lahko uporabite svojo najljubšo granolo ali mueslije. Granolo prelijte s stopljenim kokosovim oljem in javorjevim sirupom. Vse skupaj postavite v zamrzovalnik, medtem pa pripravite najbolj božansko datljevo ganache kremo iz samo 4 sestavin!
Granola kocke z datljevim ganachem
Nina Zorčič
Čas priprave 35mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 12kock
Sestavine
Datljev ganache
400gnasekljanih datljev Eko Škrnicl
210gvrele vode
50gkakava v prahu
2čajni žličkivaniljeve arome
Plast granole
50gkokosovega olja
60gjavorjevega sirupa
1jedilna žlicakakava v prahu Eko Škrnicl
250gčokoladnih mueslijev Eko Škrnicl(ali granole po izbiri)
Postopek
Datlje namakajte v vreli vodi vsaj 15-30 minut, da se zmehčajo.
Medtem na nizkem ognju v manjši ponvi segrejte olje in javorjev sirup, da se raztopita in povežeta v enotno zmes. Odstavite.
V ločeni posodi zmešajte granolo in kakav v prahu.
Čez mešanico kosmičev prelijte rahlo ohlajeno mešanico olja in sirupa ter vse skupaj dobro premešajte.
Po pekaču, premera 18cm x 18cm, obloženem s papirjem za peko, enakomerno razporedite plast granole in postavite v zamrzovalnik za 15 minut.
Medtem pripravite ganache. Datlje, skupaj z vodo, dodajte v posodo mešalnika ali blenderja. Dodajte še kakav v prahu in vaniljevo aromo. Vse skupaj spasirajte, da nastane gladka, kremna pasta. Po potrebi dodajte še kakšno jedilno žlico vode (če je masa pregosta in ni mazljiva).
Čez ohlajeno dno enakomerno razporedite datljev ganache in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali kar čez noč.
Razrežite na ploščice ali kocke in postrezite. Hranite v hladilniku.
Granola kocke z datljevim ganachem
Granola kocke z datljevim ganachem
Nina ZorčičSestavine
Datljev ganache
Plast granole
Postopek
Preberite še: