Najlažji, najbolj čokoladen veganski čokoladni mousse, narejen iz samih okusnih, kvalitetnih sestavin in v manj kot 5 minutah!
Priprava vam vzame manj kot 5 minut časa, potrebujete pa le nekaj osnovnih sestavin.
Moj proteinski čokoladni mousse je narejen brez mlečnih izdelkov, brez dodanega sladkorja in brez jajc.
Kot podlago sem uporabila kokosovo mleko iz pločevinke. Tukaj svetujem, da ga pred uporabo za vsaj 1 uro postavite v hladilnik, da se ohladi in strdi. Tako lahko iz pločevinke uporabite samo trd, kompakten del, ki se nabere na vrhu pločevinke.
Kokosovemu mleku sem dodala še konopljine proteine in kakav, oboje lahko naročite pri Eko Škrnicl in s kodo NINAZORCIC prihranite 10% popust!
Z nekaj osnovnimi sestavinami tako dobimo odlično, kremno mešanico, ki je povrh vsega še zelo nasitna. Namesto konopljinih proteinov lahko dodate proteine po izbiri – v kolikor pa so vaši proteini že slajeni, lahko izpustite eritritol.
Kot sladilo sem uporabila eritritol v prahu, ki se odlično poveže z ostalimi okusi in lepo raztopi v kokosovem mleku. V kolikor boste uporabili drugo sladilo/sladkor naj bo prav tako v prahu, saj se drugače zrna v moussu ne raztopijo popolnoma.
Proteinski čokoladni mousse
Nina Zorčič
Čas priprave 5mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 3porcije
Sestavine
Mousse
250gohlajenega kokosovega mleka iz pločevinke(uporabite samo kompakten, strjen del, brez tekočine)
60gkonopljinih proteinov (ali proteinov po izbiri, v kolikor so slajeni izpustite eritritol)
45gkakava v prahu Eko Škrnicl
75geritritola v prahu ali sladila v prahu po izboru
3jedilne žlicevode
20gveganske temne čokolade brez dodanega sladkorja(stopljena)
Dodatki
jogurt
kakavova zrna
Postopek
V srednje veliki posodi zmešajte kokosovo mleko, konopljine proteine, kakav v prahu, eritritol v prahu in vodo. S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte.
Nato dodajte stopljeno, rahlo ohlajeno temno čokolado in premešajte.
Čokoladno zmes nadevajte v tri skodelice in postavite v hladilnik za vsaj 1 uro ali najbolje kar čez noč. Do uživanja hranite mousse v hladilniku, saj se na sobni temperaturi segreje in raztopi.
Ohlajen mousse dekorirajte po želji in postrezite.
KLJUČNE BESEDE čokoladni mousse, mousse, proteini, proteinska sladica, veganski mousse
Proteinski čokoladni mousse
Proteinski čokoladni mousse
Nina ZorčičSestavine
Mousse
Dodatki
Postopek
Preberite še: