Z vami delim, kako sem pripravila svoj prvi steak na ponvi! Delim tudi nekaj trikov, kako vam bo uspel vrhunsko že v prvem poskusu. Z mojo pomočjo boste v udobju svojega doma pripravili odličen steak za naslednjo gurmansko večerjo ali dodatek k lahkotni solati za kosilo. In najpomembnejše - priprava je preprosta!
Pripravila sem ga po klasičnem načinu, ampak vseeno malo "po moje". Pripravo sem si prilagodila, da je bilo najbolj enostavno in brez stresa. Torej, kaj potrebujete?
Dober kos mesa! Izbrala sem ribeye. Meso pred pripravo pustite na pultu vsaj 30 minut, da se segreje.
Potrebujete tudi dobro ponev! To sem šla iskat v Lonci in poklopci - na voljo imajo #steaklover set, kjer prejmete ponev iz mineralnega jekla, mlinček za poper in prijemalke. Vse, kar potrebujete za pripravo steaka doma, je pa set trenutno znižan 50%!
Na ponev se mi ni nič prijelo, tako da res priporočam pravo jekleno ponev za takšno ustvarjanje. Na spletu in v fizični trgovini (v centru Ljubljane na Gosposvetski) pa imate pri Lonci in poklopci samo še do 15.12 "Dneve De Buyera" ki vam prinesejo do 50% popust na De Buyer izdelke.
Ko imate vse potrebne dodatke se lotite priprave. Meso naj počiva na sobni temperaturi, da se malo segreje, potem ga začinite s poprom in začimbe vmasirajte v meso.
V segreti ponvi segrejte olje in stopite maslo. Premešajte, nato na visok ogenj dodajte še meso. Meso pecite do 2 minuti na eni strani oz. toliko časa, da se dno lepo zlato rjavo zapeče, Nato obrnite in popecite še iz druge strani. Potem znižajte ogenj in kuhajte toliko časa, da je kuhan do želene stopnje. Sama imam najraje medium rare, zato sem stanje preverila kar s termometrom. P.S. na zadnji strani škatle tega #steaklover seta pa imate tudi nasvete, kako stanje mesa preverite kar z dlanjo!
Meso med peko večkrat prelijte z maslom in tekočino, ki ostaja v ponvi. Ko je pečen ga odstavite in pustite par minut počivati na deski. Potem ga narežite na rezine in začinite s soljo - NJAMI!
Že tako je božanski, lahko pa ga postrežete tudi v osvežilni solati z rdečo čebulo, jabolkom, avokadom, parmezanom in feto. Zraven pa se prileže še ta omaka tisočerih otokov- NJAMI!
Na blogu vas pa čaka že ogromno receptov za kosila. Vsi recepti za slane jedi vas čakajo
tukaj.
Ribeye na ponvi + ideja za solato
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 10mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 2porciji
Sestavine
Ribeye na ponvi
sveže mleti poper
2jedilni žliciolivnega olja
2jedilni žlicizeliščnega masla(ali navadnega masla + začimbe na koncu)
500gribeye steaka
sol(navadna ali dimljena)
Solata
mešana zelena solata
rdeča čebula, narezana na tanke rezine
jabolko, narezano na tanke rezine
avokado, narezan na kocke
nadrobljena feta
nastrgan parmezan
preliv tisočerih otokov(link do recepta za domač preliv zgoraj)
Postopek
Meso naj pred pripravo počiva na sobni temperaturi vsaj 30 minut. Z obeh strani začinite s poprom, poper dobro vmasirajte v meso in pustite na strani.
V jekleni ponvi na višjem ognju segrejte olivno olje in dodajte zeliščno masllo.
Ogenj znižajte na srednje močnega in mešajte, dokler se maslo ne stopi in rahlo porjavi. Potem v ponev dodajte steak in ga na eni strani pecite par minut, da se spodaj lepo zapeče, potem ga obrnite in pecite še par minut na srednjem ognju.
Potem lahko ogenj ponovno malo znižate in pečete toliko časa, da se zapeče po vašem okusu. Vmes ga polijte s tekočino, ki se kuha v ponvi.
Jaz imam raje bolj medium zapečen (lahko bi ga tukaj še malo manj pekla), zato sem stanje mesa preverila s termometrom (v sredini naj bi takrat bilo 65°C). Na embalaži tega #steaklover seta pa vas čakajo tudi triki, kako stanje mesa preverite kar z dlanjo.
Steak pustite par min počivat na deski, potem ga narežite in posolite.
Steak je božanski že kar tako, sem ga pa vseeno postregla poleg bogate porcije solate: mešana solata, na tanko narezana rdeča čebula, rezine jabolke, avokado, nadrobljena feta, nastrgan parmezan.
KLJUČNE BESEDE bogata solata, ribeye, roastbeef solata, solata, solata s feto, solata z govedino
Ribeye na ponvi + ideja za solato
Z vami delim, kako sem pripravila svoj prvi steak na ponvi! Delim tudi nekaj trikov, kako vam bo uspel vrhunsko že v prvem poskusu. Z mojo pomočjo boste v udobju svojega doma pripravili odličen steak za naslednjo gurmansko večerjo ali dodatek k lahkotni solati za kosilo. In najpomembnejše - priprava je preprosta!
Pripravila sem ga po klasičnem načinu, ampak vseeno malo "po moje". Pripravo sem si prilagodila, da je bilo najbolj enostavno in brez stresa. Torej, kaj potrebujete?
Dober kos mesa! Izbrala sem ribeye. Meso pred pripravo pustite na pultu vsaj 30 minut, da se segreje.
Potrebujete tudi dobro ponev! To sem šla iskat v Lonci in poklopci - na voljo imajo #steaklover set, kjer prejmete ponev iz mineralnega jekla, mlinček za poper in prijemalke. Vse, kar potrebujete za pripravo steaka doma, je pa set trenutno znižan 50%!
Na ponev se mi ni nič prijelo, tako da res priporočam pravo jekleno ponev za takšno ustvarjanje. Na spletu in v fizični trgovini (v centru Ljubljane na Gosposvetski) pa imate pri Lonci in poklopci samo še do 15.12 "Dneve De Buyera" ki vam prinesejo do 50% popust na De Buyer izdelke.
Ko imate vse potrebne dodatke se lotite priprave. Meso naj počiva na sobni temperaturi, da se malo segreje, potem ga začinite s poprom in začimbe vmasirajte v meso.
V segreti ponvi segrejte olje in stopite maslo. Premešajte, nato na visok ogenj dodajte še meso. Meso pecite do 2 minuti na eni strani oz. toliko časa, da se dno lepo zlato rjavo zapeče, Nato obrnite in popecite še iz druge strani. Potem znižajte ogenj in kuhajte toliko časa, da je kuhan do želene stopnje. Sama imam najraje medium rare, zato sem stanje preverila kar s termometrom. P.S. na zadnji strani škatle tega #steaklover seta pa imate tudi nasvete, kako stanje mesa preverite kar z dlanjo!
Meso med peko večkrat prelijte z maslom in tekočino, ki ostaja v ponvi. Ko je pečen ga odstavite in pustite par minut počivati na deski. Potem ga narežite na rezine in začinite s soljo - NJAMI!
Že tako je božanski, lahko pa ga postrežete tudi v osvežilni solati z rdečo čebulo, jabolkom, avokadom, parmezanom in feto. Zraven pa se prileže še ta omaka tisočerih otokov- NJAMI!
Na blogu vas pa čaka že ogromno receptov za kosila. Vsi recepti za slane jedi vas čakajo tukaj.
Ribeye na ponvi + ideja za solato
Nina ZorčičSestavine
Ribeye na ponvi
Solata
Postopek
Preberite še: