Ideja za preprosto kosilo, narejeno res hitro - potrebujete malo sestavin, porabite pa lahko testenine in zelenjavo, ki jih že imate doma na zalogi!
Tako so nastali zapečeni metuljčki s pestom in zelenjavo. Preproste testenine, ki jih na koncu na hitro popečemo še v pečici, samo toliko da se sir zlato zapeče. Meni najboljši način za uživanje testenin!
Priprava tega kosila je izredno preprosta - v ponvi popražimo zelenjavo in ji vmešamo pesto. Za bolj kremasto omako dodamo še kanček vode - svetujem, da vodo vlijete kar v embalažo od pesta in nato prelijete zelenjavo - tako izkoristite vso vsebino embalaže! Popraženi zelenjavi na koncu dodamo še kuhane testenine in nariban sir. Premešamo in že prestavimo v pekač, kjer vse skupaj zapečemo s sirom. Hitro, preprosto, božansko!
Želela sem pripraviti recept, za katerega je potrebnih malo sestavin, kjer lahko uporabite izdelke, ki jih mogoče že imate doma in kjer ni potrebno uporabiti izdelkov s plastično embalažo. Tako so nastali peresniki s pestom in zelenjavo - zelenjavo lahko kupite brez vrečke ali uporabite vrečke za enkratno uporabo, prav tako pa lahko porabite tisto zelenjavo, ki jo že imate doma. Sir iz delikatese vam lahko zapakirajo tudi v lastno embalažo, pesto pa je na voljo v stekleni embalaži, ki jo lahko po uporabi očistite in ponovno uporabite za shranjevanje. Testenine imate verjetno že kakšne doma in jih je potrebno porabiti, v nasprotnem primeru pa ima Spar Natur Pur znamka na voljo bio testenine v embalaži brez plastike.
Testenine so neverjetno kremne in sočne, polne okusa in res preprosto pripravljene. Testenine lahko po peki razdelite na porcije in jih shranite v neprodušno zaprtih posodah (svetujem steklene posode) - tako lahko v tem obroku uživate še naslednji dan za kosilo v službi.
Po vrhu pečenih testenin toplo svetujem popražene pinjole ali popečene drobtine - takšni dodatki res dodajo piko na i - poskusite!
Na blogu imam že kar nekaj receptov za solate in druge glavne jedi, kosila. Najdete jih tukaj.
Zapečeni metuljčki s pestom in zelenjavo
Nina Zorčič
Čas priprave 20mins
Čas peke 15mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 6porcij
Sestavine
Testenine
1glavabrokolija(1 pest cvetk prihranite)
1manjšabučka
1rumenkorenček
2jedilni žliciolivnega olja
1mlada čebula/šalotka/čebula
2strokačesna
sol, poper po okusu
200gzelenega pesta
100mlvode(bazilika, pistacija itd.)
250gtestenin po izbiri
70gsveže naribanega sira po izbiri + 100g za posip
Dodatki
vaniljeve aromepopražene pinjole ali druga semena, ki jih imate na zalogi(ali drobtine)
sveža bazilika
Postopek
Zelenjavo operite. Steblo brokolija narežite na majhne koščke, cvetke nalomite. Bučko in korenček narežite na majhne kose. Čebulo in česen drobno nasekljajte.
V večji ponvi segrejte olivno olje. Na segreto olje dodajte nasekljano čebulo in česen. Premešajte in pražite par minut, da se zmehčajo.
Dodate narezan brokoli (1 pest cvetk shranite za kasneje), korenje in bučko ter premešajte. Začinite s soljo in poprom.
Premešajte in pokrijte s pokrovko ter pražite 10 minut, da se zelenjava malo zmehča. Vmes premešajte.
Dodajte pesto in 1 dcl vode ter premešajte.
Medtem v večjem loncu zavrite vodo. V osoljeni vreli vodi skuhajte izbrane testenine do “al dente” stanja, torej da so na ugriz še malo trde.
Kuhane testenine odcedite in dodajte k praženi zelenjavi. Premešajte in dodajte nariban sir. Poskusite in po želji dodatno začinite.
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Testenine nadevajte v večji pekač in posujte z naribanim sirom. Dodajte preostanek brokolijevih cvetk in jih malo posujte s sirom. Postavite v segreto pečico in pecite 15 minut oz. toliko časa, da se sir stopi in zlato zapeče.
Vzemite iz pečice, po želji posujte s praženimi pinjolami ali drugimi semeni po izbiri ter dodajte svežo baziliko. Postrezite takoj.
KLJUČNE BESEDE gratinirane testenine, gratinirane testenine s sirom, hitre testenine, italijanske testenine, pesto jedi, pesto testenine, testenine s pestom, testenine s sirom
Zapečeni metuljčki s pestom in zelenjavo
Ideja za preprosto kosilo, narejeno res hitro - potrebujete malo sestavin, porabite pa lahko testenine in zelenjavo, ki jih že imate doma na zalogi!
Tako so nastali zapečeni metuljčki s pestom in zelenjavo. Preproste testenine, ki jih na koncu na hitro popečemo še v pečici, samo toliko da se sir zlato zapeče. Meni najboljši način za uživanje testenin!
Priprava tega kosila je izredno preprosta - v ponvi popražimo zelenjavo in ji vmešamo pesto. Za bolj kremasto omako dodamo še kanček vode - svetujem, da vodo vlijete kar v embalažo od pesta in nato prelijete zelenjavo - tako izkoristite vso vsebino embalaže! Popraženi zelenjavi na koncu dodamo še kuhane testenine in nariban sir. Premešamo in že prestavimo v pekač, kjer vse skupaj zapečemo s sirom. Hitro, preprosto, božansko!
Želela sem pripraviti recept, za katerega je potrebnih malo sestavin, kjer lahko uporabite izdelke, ki jih mogoče že imate doma in kjer ni potrebno uporabiti izdelkov s plastično embalažo. Tako so nastali peresniki s pestom in zelenjavo - zelenjavo lahko kupite brez vrečke ali uporabite vrečke za enkratno uporabo, prav tako pa lahko porabite tisto zelenjavo, ki jo že imate doma. Sir iz delikatese vam lahko zapakirajo tudi v lastno embalažo, pesto pa je na voljo v stekleni embalaži, ki jo lahko po uporabi očistite in ponovno uporabite za shranjevanje. Testenine imate verjetno že kakšne doma in jih je potrebno porabiti, v nasprotnem primeru pa ima Spar Natur Pur znamka na voljo bio testenine v embalaži brez plastike.
Testenine so neverjetno kremne in sočne, polne okusa in res preprosto pripravljene. Testenine lahko po peki razdelite na porcije in jih shranite v neprodušno zaprtih posodah (svetujem steklene posode) - tako lahko v tem obroku uživate še naslednji dan za kosilo v službi.
Po vrhu pečenih testenin toplo svetujem popražene pinjole ali popečene drobtine - takšni dodatki res dodajo piko na i - poskusite!
Na blogu imam že kar nekaj receptov za solate in druge glavne jedi, kosila. Najdete jih tukaj.
Zapečeni metuljčki s pestom in zelenjavo
Nina ZorčičSestavine
Testenine
Dodatki
Postopek
Preberite še: