Božansko kosilo, pripravljeno na enem pekaču, nahrani pa celo celo družino ali pa poskrbi za vaša kosila za naslednje 4 dni!
Pečen, hrustljav "pohan" piščanec s krompirjem in zelenjavo, odlično cezarjevo polivko in hrustljavimi krutoni. Preprosto kosilo, ki mu z nekaj osnovnimi sestavinami dodamo tisto piko na i, ki klasičnemu pečenemu piščancu s pustim krompirjem manjka.
Ker vse sestavine spečemo na enem pekaču to pripomore k neverjetnemu okusu - začinjen piščanec med peko izpusti sokove, ki se premešajo s krompirjem in zelenjavo - božansko! Piščanec je tako popolno zapečen in ni suh, krompir pa je mehek in sočen, poln okusa.
Recept si lahko tudi prilagodite glede na sestavine, ki jih imate na zalogi: izberite zelenjavo, ki jo imate v hladilniku. Prav tako pa lahko za paniranje uporabite star, posušen kruh ki vam je ostal od prejšnjih dni ali pa slane krekerje, prestice itd. Za vegansko različico piščanec nadomestite s tofujem, klasično majonezo pa z vegansko.
Kot sem omenila že zgoraj, si lahko recept prilagodite tako, da uporabite sestavine, ki jih že imate na zalogi. Nepogrešljive in nujne sestavine v tem receptu pa so vir beljakovin, krompir in BOŽANSKA cezarjeva polivka. Ta preliv to jed popelje na drug nivo in ji doda karakter, prav tako pa se ravno zaradi tega preliva ta jed bistveno razlikuje od drugih, klasičnih "one sheet meal" obrokov.
Posebnost te jedi so tudi začimbe, ki dodajo neverjetn okus. Uporabila sem Spar mešanico začimb za piščanca - uporaba že pripravljene mešanice pomeni manj packanja, prav tako pa prihranite na času. Uporabljena mešanica je res odlična za meso, saj vsebuje pravo razmerje začimb, s katerimi dobimo res okusno začinjeno jed.
Skrivnost do popolno zapečene zelenjave, krompirja in piščanca hkrati? Čas peke, temperatura pečice in vrstni red peke. Pečico segrejte na 220 stopinj - če bi pekli na nižji temeperaturi se vse peče počasneje, kar izsuši piščanca. Ker se krompir in zelenjava kuhata dlje, ju damo najprej v pečico za 15 minut - samo toliko, da se vse zmehča in skuha skoraj do polovice. Po vrhu nato dodamo piščanca in vse skupaj pečemo še zadnjih 20-25 minut oz. samo toliko, da je piščanec pečen. Ker je piščanec na vrhu se začimbe hrustljavo zapečejo, piščanec pa spusti sokove in začini krompir ter zelenjavo.
Pečeni jedi nato dodamo še posebno cezarjevo polivko, dodaten parmezan in svežo baziliko - NJAM! Jed lahko postrežete skupaj z zeleno solato, za pravo cezarjevo pojedino.
Kot omenjeno lahko jed pripravite vnaprej - ohlajene porcije shranite v neprodušno zaprte posode in hranite v hladilniku do 4 dni. Pred uživanjem svetujem, da si jed pogrejete.
Hrustljav "pohan" piščanec s krompirjem in zelenjavo iz pečice, s cezarjevo omako
Nina Zorčič
Čas priprave 10mins
Čas peke 45mins
Vrsta obroka Kosilo
Količina 4porcije
Sestavine
Krompir in zelenjava
10manjšihmladih krompirjev
2večjakorenčka
150gbrstičnega ohrovta
2srednje velikirdeči čebuli
4jedilne žliceolivnega olja
1čajna žličkabazilike
1čajna žličkasoli
1čajna žličkadrobnjaka
1čajna žličkačesna v prahu
Piščanec
400gpiščančjih mini filejev Spar
2jedilni žlicizačimbne mešanice za piščanca Spar
Drobtine
150gkrušnih drobtin ali posušenega kruha
150gslanih baby prestic Spar
30gnaribanega parmezana Despar
Sestavine za paniranje
2srednje velikijajci
2jedilni žlicimleka
Dodatki
olivno olje
pirini krutoni Spar
30gnaribanega parmezana Despar
Cezarjeva omaka
70g(lahke) majoneze
1čajna žličkagorčice
¼čajne žličkesoli
1jedilna žlicalimoninega soka
30gparmezana
1drobno nasekljanstrok česna
ščeppopra
Dodatki
sveža bazilika
zelena solata
Postopek
Pečico segrejte na 220 stopinj.
Krompir in zelenjavo dobro operite. Krompir narežite na manjše kocke. Korenje olupite in narežite na tanjše rezine. Brstični ohrovt prepolovite. Čebulo razrežite na debelejše krhlje.
Krompir in zelenjavo v veliki posodi zmešajte z oljem in začimbami. Premešajte in razporedite po velikem pekaču. Postavite v segreto pečico in pecite 20 minut.
Piščančje fileje z obeh strani začinite z začimbno mešanico.
V posodi sekljalnika zmešajte krušne drobtine ali posušen kruh, prestice, parmezan in baziliko. Vse skupaj sesekljajte, da dobite drobno mlete drobtine.
Pripravite sestavine za paniranje. V en krožnik dodajte mešanico drobtin. V drugem globokem krožniku zmešajte jajca in mleko. Zmešajte, da nastane enotna zmes. Piščanca najprej pomočite v jajčno zmes, nato še v drobtine. Za debelejši sloj piščanca ponovno pomočite v jajčno zmes in ponovno v drobtine. Odložite na ločen krožnik in ponovite z vsemi fileji.
Po 20 minutah vzemite pekač iz pečice in na krompir in zelenjavo položite panirane piščančje fileje. Vse pokapajte z olivnim oljem in dodajte krutone. Vse skupaj dodatno posujte s parmezanom. Postavite nazaj v pečico in pecite 20-25 minut oz. toliko časa, da sta krompir in piščanec zlato zapečena.
V manjši skodelici zmešajte vse sestavine za cezarjevo omako. Poskusite in po želji dodatno začinite.
Piščanca, krompir in zelenjavo pokapajte s cezarjevo omako in dodajte sveže lističe bazilike, kot prilogo pa lahko dodate tudi zeleno solato.
KLJUČNE BESEDE mealprep, pečen piščanec, pohan piščanec iz pečice
Hrustljav “pohan” piščanec s krompirjem in zelenjavo iz pečice, s cezarjevo omako
Božansko kosilo, pripravljeno na enem pekaču, nahrani pa celo celo družino ali pa poskrbi za vaša kosila za naslednje 4 dni!
Pečen, hrustljav "pohan" piščanec s krompirjem in zelenjavo, odlično cezarjevo polivko in hrustljavimi krutoni. Preprosto kosilo, ki mu z nekaj osnovnimi sestavinami dodamo tisto piko na i, ki klasičnemu pečenemu piščancu s pustim krompirjem manjka.
Ker vse sestavine spečemo na enem pekaču to pripomore k neverjetnemu okusu - začinjen piščanec med peko izpusti sokove, ki se premešajo s krompirjem in zelenjavo - božansko! Piščanec je tako popolno zapečen in ni suh, krompir pa je mehek in sočen, poln okusa.
Recept si lahko tudi prilagodite glede na sestavine, ki jih imate na zalogi: izberite zelenjavo, ki jo imate v hladilniku. Prav tako pa lahko za paniranje uporabite star, posušen kruh ki vam je ostal od prejšnjih dni ali pa slane krekerje, prestice itd. Za vegansko različico piščanec nadomestite s tofujem, klasično majonezo pa z vegansko.
Kot sem omenila že zgoraj, si lahko recept prilagodite tako, da uporabite sestavine, ki jih že imate na zalogi. Nepogrešljive in nujne sestavine v tem receptu pa so vir beljakovin, krompir in BOŽANSKA cezarjeva polivka. Ta preliv to jed popelje na drug nivo in ji doda karakter, prav tako pa se ravno zaradi tega preliva ta jed bistveno razlikuje od drugih, klasičnih "one sheet meal" obrokov.
Posebnost te jedi so tudi začimbe, ki dodajo neverjetn okus. Uporabila sem Spar mešanico začimb za piščanca - uporaba že pripravljene mešanice pomeni manj packanja, prav tako pa prihranite na času. Uporabljena mešanica je res odlična za meso, saj vsebuje pravo razmerje začimb, s katerimi dobimo res okusno začinjeno jed.
Skrivnost do popolno zapečene zelenjave, krompirja in piščanca hkrati? Čas peke, temperatura pečice in vrstni red peke. Pečico segrejte na 220 stopinj - če bi pekli na nižji temeperaturi se vse peče počasneje, kar izsuši piščanca. Ker se krompir in zelenjava kuhata dlje, ju damo najprej v pečico za 15 minut - samo toliko, da se vse zmehča in skuha skoraj do polovice. Po vrhu nato dodamo piščanca in vse skupaj pečemo še zadnjih 20-25 minut oz. samo toliko, da je piščanec pečen. Ker je piščanec na vrhu se začimbe hrustljavo zapečejo, piščanec pa spusti sokove in začini krompir ter zelenjavo.
Pečeni jedi nato dodamo še posebno cezarjevo polivko, dodaten parmezan in svežo baziliko - NJAM! Jed lahko postrežete skupaj z zeleno solato, za pravo cezarjevo pojedino.
Kot omenjeno lahko jed pripravite vnaprej - ohlajene porcije shranite v neprodušno zaprte posode in hranite v hladilniku do 4 dni. Pred uživanjem svetujem, da si jed pogrejete.
Hrustljav "pohan" piščanec s krompirjem in zelenjavo iz pečice, s cezarjevo omako
Nina ZorčičSestavine
Krompir in zelenjava
Piščanec
Drobtine
Sestavine za paniranje
Dodatki
Cezarjeva omaka
Dodatki
Postopek
Preberite še: