Odlična sladica z igrivim pridihom, ki po okusu spominja na Kinder Country čokoladico!
Hitra, božanska hrustljava čokoladna sladica iz samo 4 sestavin, če ne štejemo sladkornih oči!
Za pripravo odličnega prigrizka potrebujete ekspandirana polnozrnata žita ali riž - jaz sem izbrala kar ta žita. Poleg tega potrebujete še maslo in belo čokolado, ter Spar vaniljevo pasto . V tem receptu ne svetujem uporabe vaniljeve arome, ker je pasta okusnejša, kvalitetnejša in vsebuje prava vaniljeva semena.
Hrustljavi krispiji so pripravljeni brez peke, brez moke in brez kompliciranja!
Priprava je zelo preprosta - v manjšem loncu najprej pripravite rjavo oz. paljeno maslo. Kaj je rjavo maslo? Gre za klasično maslo, ki ga segrevamo tako dolgo, da mlečni delci porjavijo, maslo pa se obarva karamelno in dobi oreškast vonj. Božansko! Tako sladicam, kot tudi glavnim jedem doda neverjetno aromo in globino.
V stopljeno maslo dodajte še belo čokolado in mešajte toliko časa, da se čokolada stopi. Na koncu v maso vmešajte še vaniljo in ekspandirana žita - premešajte in prestavite v pekač! Krispiji so končani! Na koncu jih samo še prelijte s čokolado, dekorirajte z očmi in postrezite.
Svetujem, da si vzamete 5 minut in pripravite rjavo maslo kot v navodilih - rjavo maslo doda res neverjetno oreškasto, skoraj karamelno aromo, v kombinaciji z belo čokolado, in doda krispijem tisto piko na i, zaradi česar so posebni.
Hrustljavi krispiji z belo čokolado in rjavim maslom
Nina Zorčič
Čas priprave 15mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 8ploščic
Sestavine
Hrustljavi krispiji
65gmasla
200gbele čokolade
1jedilna žlicavaniljeve paste(povezava do izdelka zgoraj)
45gekspandiranega riža ali žitaric(povezava do izdelka zgoraj)
Čokoladni preliv
150gstopljene bele čokolade
1jedilna žlicaolja(opcijsko, v kolikor je stopljena čokolada pregosta)
Dodatki
sladkorne oči
Postopek
V manjšem velikem loncu na srednjem ognju segrevajte maslo, dokler ne zavre. Vmes pogosto premešajte, dokler se pena ne obarva zlato, na dnu lonca se naberejo rjave usedline in dobi maslo vonj po oreščkih.
Ogenj rahlo znižajte, maslu pa dodajte nalomljeno belo čokolado. Mešajte, da se čokolada stopi in poveže z maslom. Ko je čokolada popolnoma raztopljena odstavite z ognja in dodajte vaniljevo pasto. Premešajte.
V maso dodajte ekspandirana žita in premešajte. Nežno mešajte toliko časa, da se stopljena čokolada oprime vseh žit oz. riža.
Zmes prestavite v pekač premera 18 cm x 18 cm, obložen s papirjem za peko, in enakomerno razporedite ter zgladite površino.
Postavite v hladilnik za vsaj 20 minut oz. toliko časa, da se krispiji strdijo.
Nato stopite preostanek bele čokolade in po potrebi, v kolikor je čokolada pregosta, dodajte še jedilno žlico olja.
Ohlajene krispije razrežite na 8 enakih ploščic in jih pomočite v čokolado (1/3 oz. 1/2 krispijev pomočite v čokolado). Dekorirajte s sladkornimi očmi in postavite nazaj v hladilnik, da se čokolada strdi.
Po želji lahko ohlajene krispije ponovno prelijete s čokolado tako, da jih še dodatno dekorirate s tankimi čokoladnimi linijami, ki krispije spremenijo v prikupne mumije. Pred tem korakom je potrebno prvi sloj čokolade ohladiti, drugače bi se čokolada povezala in črte ne bi bile vidne.
KLJUČNE BESEDE hrustljave sladice, hrustljavi krispiji, krispiji z belo čokolado, riževi krispiji
Hrustljavi krispiji z belo čokolado in rjavim maslom
Odlična sladica z igrivim pridihom, ki po okusu spominja na Kinder Country čokoladico!
Hitra, božanska hrustljava čokoladna sladica iz samo 4 sestavin, če ne štejemo sladkornih oči!
Za pripravo odličnega prigrizka potrebujete ekspandirana polnozrnata žita ali riž - jaz sem izbrala kar ta žita. Poleg tega potrebujete še maslo in belo čokolado, ter Spar vaniljevo pasto . V tem receptu ne svetujem uporabe vaniljeve arome, ker je pasta okusnejša, kvalitetnejša in vsebuje prava vaniljeva semena.
Hrustljavi krispiji so pripravljeni brez peke, brez moke in brez kompliciranja!
Priprava je zelo preprosta - v manjšem loncu najprej pripravite rjavo oz. paljeno maslo. Kaj je rjavo maslo? Gre za klasično maslo, ki ga segrevamo tako dolgo, da mlečni delci porjavijo, maslo pa se obarva karamelno in dobi oreškast vonj. Božansko! Tako sladicam, kot tudi glavnim jedem doda neverjetno aromo in globino.
V stopljeno maslo dodajte še belo čokolado in mešajte toliko časa, da se čokolada stopi. Na koncu v maso vmešajte še vaniljo in ekspandirana žita - premešajte in prestavite v pekač! Krispiji so končani! Na koncu jih samo še prelijte s čokolado, dekorirajte z očmi in postrezite.
Svetujem, da si vzamete 5 minut in pripravite rjavo maslo kot v navodilih - rjavo maslo doda res neverjetno oreškasto, skoraj karamelno aromo, v kombinaciji z belo čokolado, in doda krispijem tisto piko na i, zaradi česar so posebni.
Hrustljavi krispiji z belo čokolado in rjavim maslom
Nina ZorčičSestavine
Hrustljavi krispiji
Čokoladni preliv
Dodatki
Postopek
Preberite še: