Božanska sladica, ki združuje vse pomembne elemente - rahla gladka krema, božanski kakijev pire in hrustljavo dno. Po vrhu pa hrustljav cimetov drobljenec s kokosovim sladkorjem in ovsenimi kosmiči. BOŽANSKO!
Sladica je pripravljena zelo preprosto, lahko pa si jo prilagodite čisto po svojem okusu. Namesto kakija lahko uporabite sadje po izbiri, cimet pa lahko tudi izpustite. V kombinaciji s kakijem je cimet odličen dodatek in ga toplo priporočam! Video priprave najdete na mojem Instagram profilu.
Krema je zelo gladka, pripravljena pa iz osnovnih sestavin, brez gostila ali želatine! Ker je osnova kokosovo mleko iz pločevinke se krema na sobni temperaturi zmehča, zato hranite kocke v hladilniku.
Za pripravo potrebujete le nekaj osnovih sestavin, ena izmed njih je mandljeva moka, nepogrešljiva sestavina za moje kremne kocke. Naročite jo lahko pri Eko Škrnicl, s kodo NINAZORCIC pa imate še 10% popust.
Dno zapečemo v pečici, saj tako dobimo res božansko hrustljavo, prhko dno. Kremo pripravimo kar v eni posodi, potrebuje pa samo nekaj hlajenja. Tako gosto kremo dosežemo brez dodatkov želatine ali posebnega gostila! Skrivna sestavina je kokosovo mleko, ki se med hlajenjem zgosti in ustvari božansko gladko kremo.
Krema je pripravljena iz masla indijskih oreščkov. Namesto masla lahko uporabite tudi namočene indijske oreščke, ki jih nato sami spasirate v maslo. Za dodaten okus sem v kremo dodala še kokosovo mleko in lešnikovo maslo. Dodatki, ki kremi dodajo karakter.
Pri drobljencu bodite pozorni na čas peke, po 10 minutah peke začnite preverjati stanje, da se drobljenec ne zažge.
Kremne ploščice s kakijem in hrustljavim drobljencem
Nina Zorčič
Čas priprave 30mins
Čas peke 35mins
Vrsta obroka Sladica
Količina 16kock
Sestavine
Hrustljavo dno
95govsenih kosmičev
85gbio mandljeve moke Eko Škrnicl
30gkokosovega sladkorja
4-5jedilnih žlicstopljenega kokosovega olja
Krema iz indijskih oreščkov in kokosovega mleka
230gnaravnega masla iz indijskih oreščkov(brez dodanih olj, soli, sladkorjev)
45gkokosovega olja(sobna temperatura - mehek ampak ne stopljen)
Postopek
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V posodi blenderja ovsene kosmiče, mandljevo moko in kokosov sladkor. Zblendajte, da dobite grobemu pesku podobno zmes.
Dodajte stopljeno kokosovo olje in premešajte - z vilicami ali kar v blenderju. Po potrebi dodajte še kakšno jedilno žlico olja več, da dobite vlažno maso, ki je dovolj kompaktna, ne sme biti pa premastna.
Maso prestavite v pekač premera 18 cm x 18 cm, obložen s papirjem za peko.
Maso enakomerno razporedite po pekaču, vrh zgladite s pomočjo navlaženih rok ali ravnim dnom kozarca.
Postavite v pečico in pecite 20 minut. Nato vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi.
Medtem pripravite kremo. V večji posodi zmešajte maslo indijskih oreščkov, kokosovo mleko - tekoč in trd del, limonin sok, stopljeno kokosovo olje, lešnikovo maslo in sladkor v prahu. S pomočjo metlice za stepanje premešajte, da dobite gladko zmes brez grudic.
Kremo poskusite in po želji dodajte več sladila.
Kremo prelijte po popolnoma ohlajenem dnu in zgladite vrh. Pustite na strani in pripravite kakijev pire.
V posodi blenderja zmešajte zrel kaki, kokosov sladkor in vodo. Spasirajte, da nastane gladka krema, ki ni preredka. Po potrebi dodajte še kakšno jedilno žlico vode.
Pire nekajkrat pokapajte po vrhu kreme in s pomočjo zobotrebca ali palčke pire neenakomerno razporedite po vrhu kreme. Prikaz v videu, povezava zgoraj.
Pekač postavite v hladilnik, medtem pa pripravite drobljenec.
Pečico segrejte na 190 stopinj.
V večji posodi zmešajte ovsene kosmiče, kokosov sladkor, mandljevo moko, cimet in kokosovo olje sobne temperature (obvezno). Maso s pomočjo vilic premešajte, da dobite zmes z grudicami v velikosti graha.
Maso prestavite v pekač premera 18 cm x 18 cm, obložen s papirjem za peko in razporedite po pekaču.
Postavite v pečico in pecite 15 minut - stanje začnite preverjati kar po 10 minutah, da se drobljenec ne zažge. Vsake 5 minut drobljenec tudi na hitro premešajte.
Ko se drobljenec zlato rjavo zapeče vzemite pekač iz pečice in pustite, da se ohladi.
Drobljenec posujte po kremi in postavite nazaj v hladilnik za vsaj 3-4 ure ali kar čez noč.
Kocke hranite v hladilniku, ker se krema na sobni temperaturi zmehča.
KLJUČNE BESEDE kremne kocke, kremne kocke s kakijem, vegan cheesecake
Kremne ploščice s kakijem in hrustljavim drobljencem
Božanska sladica, ki združuje vse pomembne elemente - rahla gladka krema, božanski kakijev pire in hrustljavo dno. Po vrhu pa hrustljav cimetov drobljenec s kokosovim sladkorjem in ovsenimi kosmiči. BOŽANSKO!
Sladica je pripravljena zelo preprosto, lahko pa si jo prilagodite čisto po svojem okusu. Namesto kakija lahko uporabite sadje po izbiri, cimet pa lahko tudi izpustite. V kombinaciji s kakijem je cimet odličen dodatek in ga toplo priporočam! Video priprave najdete na mojem Instagram profilu.
Krema je zelo gladka, pripravljena pa iz osnovnih sestavin, brez gostila ali želatine! Ker je osnova kokosovo mleko iz pločevinke se krema na sobni temperaturi zmehča, zato hranite kocke v hladilniku.
Za pripravo potrebujete le nekaj osnovih sestavin, ena izmed njih je mandljeva moka, nepogrešljiva sestavina za moje kremne kocke. Naročite jo lahko pri Eko Škrnicl, s kodo NINAZORCIC pa imate še 10% popust.
Dno zapečemo v pečici, saj tako dobimo res božansko hrustljavo, prhko dno. Kremo pripravimo kar v eni posodi, potrebuje pa samo nekaj hlajenja. Tako gosto kremo dosežemo brez dodatkov želatine ali posebnega gostila! Skrivna sestavina je kokosovo mleko, ki se med hlajenjem zgosti in ustvari božansko gladko kremo.
Krema je pripravljena iz masla indijskih oreščkov. Namesto masla lahko uporabite tudi namočene indijske oreščke, ki jih nato sami spasirate v maslo. Za dodaten okus sem v kremo dodala še kokosovo mleko in lešnikovo maslo. Dodatki, ki kremi dodajo karakter.
Pri drobljencu bodite pozorni na čas peke, po 10 minutah peke začnite preverjati stanje, da se drobljenec ne zažge.
Kremne ploščice s kakijem in hrustljavim drobljencem
Nina ZorčičSestavine
Hrustljavo dno
Krema iz indijskih oreščkov in kokosovega mleka
Kakijev pire
Drobljenec z ovsenimi kosmiči
Postopek
Preberite še: